Μενού Κλείσιμο

Ξανθόπουλος Γεώργιος

Ο Γεώργιος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1959. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σήμερα διατηρεί το δικό του Οδοντιατρείο στη Φλώρινα.

Οι ρίζες του βιογραφούμενου από τη μεριά του πατέρα του είναι από την Κερασούντα του Πόντου και από τη μεριά της μητέρας του από τη Σαμψούντα. Ο πατρικός παππούς του βιογραφούμενου, Νικόλαος, μαζί με τη σύζυγό του, Ελισάβετ, έφυγαν το 1927 από τον Πόντο. Η Ελισάβετ ήταν χήρα και είχε ένα παιδί, τον Θεόδωρο. Ξαναπαντρεύτηκε με τον παππού Νικόλα και μαζί απέκτησαν τον πατέρα του βιογραφούμενου, Σάββα. Το επίθετο του παππού αρχικά ήταν «Τσαχούρογλου» και όταν ήρθε στην Ελλάδα το άλλαξε σε «Ξανθόπουλος».

Ο μητρικός παππούς του βιογραφούμενου, Γιώργος Κουκουλίδης, ήρθε από τον Πόντο στο Κιλκίς. Άνοιξε μαγαζί γενικού εμπορίου σαν σούπερ μάρκετ και αγόρασε σπίτι στο Κιλκίς. Παντρεύτηκε την Ελισάβετ Καραχανίδου και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ευανθία και τον Ηλία.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Σάββας Ξανθόπουλος, γεννήθηκε το 1929 και ήρθε μαζί με την οικογένειά του από το Σοχούμ στη Θεσσαλονίκη. Ο παππούς Νικόλας είχε φέρει κάποια χρήματα από τον Πόντο, με τα οποία αγόρασαν ένα μαγαζί μαζί με τον αδερφό του και έφτιαξαν εστιατόριο. Ο παππούς του βιογραφούμενου απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών. Η γιαγιά μαζί με τον αδερφό του παππού Νικόλα, Γεώργιο, μεγάλωσαν τα παιδιά. Ο Σάββας βοηθούσε στο εστιατόριο και παράλληλα φοιτούσε στο Γυμνάσιο. Κατόπιν, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Θεολογίας. Όταν αποφοίτησε, διορίστηκε ως Καθηγητής σε Σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του βιογραφούμενου παντρεύτηκαν το 1955. Το επόμενο έτος ο πατέρας του βιογραφούμενου πήρε μετάθεση σε Σχολείο στο Αμύνταιο. Ο Σάββας και η Ευανθία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Νίκο το 1956, τον βιογραφούμενο το 1959, τον Κωνσταντίνο το 1961 και την Ελισάβετ το 1968. Ο Νίκος είναι συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Φανή Κηπουρού και έχουν τρεις κόρες και έναν γιο. Ο Κωνσταντίνος έχει εταιρεία Εμπορικών Προγραμμάτων Χρυσοχόων. Έχει παντρευτεί τη Μαίρη Βαϊναλή με καταγωγή από την Κατερίνη, όπου μένουν σήμερα. Η αδερφή του βιογραφούμενου, Ελισάβετ, έχει σπουδάσει Μουσική στο Βερολίνο και είναι Μαέστρος Ορχήστρας. Μετά τον θάνατο των γονέων Σάββα και Ευανθίας ζει και εργάζεται ως μουσικός στη Γερμανία.

Ο βιογραφούμενος, Γεώργιος Ξανθόπουλος, γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1959. Μετά από 2 χρόνια εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη όπου είχε πάρει μετάθεση ο πατέρας του. Εκεί ο βιογραφούμενος τελείωσε το 44ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Γυμνάσιο. Τότε ολοκλήρωσαν και το σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη όπου έμειναν. Το 1976 ο βιογραφούμενος εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα εργαζόταν σε Εταιρεία Μεταλλικών Επίπλων. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εταιρεία αυτοκινήτων ως οδηγός. Σπούδασε με υποτροφία και αποφοίτησε το 1982. Αμέσως μετά, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Υγειονομικό ως Οδοντίατρος, στην 34η Ταξιαρχία για 22 μήνες. Το 1983 άνοιξε το δικό του Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γεώργιος Ξανθόπουλος παντρεύτηκε το 1985 τη Βασιλική Παπαδοπούλου με καταγωγή από τη Φλώρινα. Η Βασιλική είναι συνταξιούχος Καθηγήτρια Θεολογίας. Μαζί έχουν αποκτήσει έξι παιδιά, τον Σάββα τον Μάρτιο του 1986, τον Κυριάκο τον Μάιο του 1987, την Ανθούσα τον Ιούλιο του 1988, τη Μαρία τον Ιούλιο του 1990, την Άννα τον Ιανουάριο του 1993 και τη Μελπομένη τον Νοέμβριο του 1994. Ο Σάββας είναι Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Κυριάκος είναι Ιατρός και έχει λάβει την ειδικότητα του Παθολόγου. Η Ανθούσα εργάζεται ως Δασκάλα. Η Μαρία έχει σπουδάσει πιάνο και είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και εργάζεται ως αναπληρώτρια μουσικός. Η Άννα είναι ιατρός ειδικευόμενη στην αιματολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και η Μελπομένη είναι απόφοιτος Πληροφορικής του ΑΠΘ και εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πληροφορικής.

Το 1986 ο βιογραφούμενος μαζί με την οικογένειά του αγόρασαν σπίτι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι του επόμενου έτους ήρθαν στη Φλώρινα, όπου μετέφερε το Ιατρείο του από τη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται τα τελευταία 39 χρόνια ως Οδοντίατρος.

Ο Γεώργιος Ξανθόπουλος είναι Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές με θέμα τη στοματική υγεία. Ο βιογραφούμενος είναι μέλος του Συλλόγου Πολύτεκνων, όπου προσφέρει βοήθεια.