Μενού Κλείσιμο

Βουργουτσής Γεώργιος

• Έτος Γεννήσεως: 1961
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Μικρά Ασία, Καβάλα
• Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Ο Γεώργιος Βουργουτσής γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τη Μικρά Ασία, από τον πατέρα του και από την Καβάλα από τη μητέρα του. Σπούδασε Marketing και Management στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στο χώρο του γυναικείου ενδύματος, διατηρώντας την επιχείρηση In Fashion ΕΠΕ. Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Καρακώστα και έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Ο παππούς του, Κωνσταντίνος Βουργουτσής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1895. Οι ρίζες του, όμως, χάνονται στη Μικρά Ασία. Απέκτησε τρία παιδιά, τη Βαΐτσα, τη Νίτσα και τον Δημήτρη, πατέρα του βιογραφούμενου.

Ο Δημήτρης Βουργουτσής γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Δημοτικό και έπειτα εργάστηκε ως υπάλληλος στην εταιρεία Mobil, από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Αρσενίου, η οποία γεννήθηκε το 1927 στην Καβάλα.

Ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, Γεώργιος Αρσενίου είχε γεννηθεί στην Καβάλα και από το 1935 ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Με τη σύζυγό του, τη γιαγιά Ιφιγένεια, είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Εμμανουήλ, τον Θεόφιλο και τη Χαρίκλεια. Η Χαρίκλεια φοίτησε στο Δημοτικό αλλά στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σταμάτησε το σχολείο καθώς οι σκληρές, απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν δεν το επέτρεπαν. Παντρεύτηκε τον Δημήτρη Βουργουτσή σε ηλικία 27 ετών και για πολλά χρόνια διατηρούσε συνεργείο φασόν. Απέκτησαν δύο γιους, τον Κώστα και τον βιογραφούμενο Γεώργιο.

Ο αδερφός του βιογραφούμενου, Κώστας Βουργουτσής, γεννήθηκε το 1957. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι έμπορος, διατηρώντας την επιχείρησή του στη περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Γιοβανίτσα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χαρίκλεια και τον Δημήτρη.

Ο Γεώργιος Βουργουτσής γεννήθηκε το 1961. Αποφοίτησε από το 13ο Λύκειο της Θεσσαλονίκης και έπειτα σπούδασε στο North College της Θεσσαλονίκης Marketing και Management και στη Didacta Λογιστική και στενογραφία. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 28 μήνες στο Πεζικό σαν έφεδρος Αξιωματικός σε Αθήνα, Κρήτη, Ορεστιάδα και Θεσσαλονίκη, απ’ όπου απολύθηκε το 1983.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει ήδη από την ηλικία των 15 ετών, επειδή εργαζόταν από τότε. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε ως πωλητής στα Costa Boda. Έπειτα, ξεκίνησε να εργάζεται σαν αντιπρόσωπος γυναικείων εσωρούχων και ενδυμάτων, τομέα στον οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία έκτοτε.

Σήμερα, διατηρεί την επιχείρηση In Fashion ΕΠΕ, η οποία είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος μεγάλων Ελληνικών εταιρειών, γυναικείων ενδυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ κάνει και εισαγωγές εμπορευμάτων από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Για ένα διάστημα (2003-2008) ασχολήθηκε και με την κατασκευή οικοδομών στη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη. Ασχολείται επίσης με χονδρική τροφίμων. Επιπλέον, είναι Ιδρυτικό Μέλος του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.

Ο Γεώργιος Βουργουτσής παντρεύτηκε τη Βούλα Καρακώστα, η οποία έχει σπουδάσει Οικονομικές επιστήμες στη Βιομηχανική σχολή της Θεσσαλονίκης και έχει καταγωγή από τη Λάρισα. Επίσης είναι συνέταιρος στην οικογενειακή επιχείρηση. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες μαζί, τη Μαρία-Ξένη και τη Χαρίκλεια. Η Μαρία-Ξένη γεννήθηκε το 1994. Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ασχολήθηκε με τον κλάδο της ενδυματολογίας (Styling) και του visual merchandising και πλέον εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Η Χαρίκλεια γεννήθηκε το 2000 και είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής της Θεσσαλονίκης.