Μενού Κλείσιμο

Βουλκίδης Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Βουλκίδης γεννήθηκε το 1960 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας WARMESOL, μίας σύγχρονης βιομηχανίας από το 1983 με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία ηλιακών θερμοσιφώνων και συστημάτων, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο προπάππους του βιογραφούμενου από την πλευρά του πατέρα του ονομαζόταν Σταύρος Βόλκος. Γεννήθηκε στην Πόλη, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. Σε νεαρή ηλικία ίδρυσε το πρώτο του καθαριστήριο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ήταν και το πρώτο καθαριστήριο γενικά στην Πόλη. Παντρεύτηκε τη Ροδοθέα και απέκτησαν πέντε παιδιά. Τον Κωσταντίνο, τον Δημητρό, τη Χαρίκλεια, την Ευφροσύνη και τον Νικόλαο.

Ο Κωσταντίνος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σε νεαρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το πρώτο του καθαριστήριο στην περιοχή του Αμαρουσίου. Αργότερα τα παιδιά του συνέχισαν την επιχείρηση και στην Κηφισιά. Ο Δημητρός και η Χαρίκλεια ήρθαν κι αυτοί στην Ελλάδα. Η Ευφροσύνη παρέμεινε στην Πόλη όπου παντρεύτηκε απέκτησε παιδιά και απεβίωσε εκεί.

Ο παππούς του βιογραφούμενου ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ως εργαζόμενος στην επιχείρηση του πατέρα του, την οποία μετά τον θάνατό του ανέλαβε εξ ολοκλήρου. Παντρεύτηκε τη Βασιλική Μαγγανάρη με καταγωγή από τη Σίφνο, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Τον Νικόλαο, τον Θεόδωρο, τον Άγγελο, τον Σταύρο και τη Μαρίκα.

Ο Νικόλαος ασχολήθηκε με την κατασκευή σκαλιστών χειροποίητων επίπλων στην Κωνσταντινούπολη και παντρεύτηκε με την Αγγελική Πάντη. Ο Θεόδωρος ασχολήθηκε με ταπετσαρίες επίπλων σε δικό του εργαστήριο στην Κωνσταντινούπολη. Παντρεύτηκε με την Ελένη Ναρλή με καταγωγή από τη Σίφνο και απέκτησε μία κόρη τη Βασιλική. Η Μαρίκα γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Εργάστηκε σε φαρμακοβιομηχανία έχοντας υπεύθυνη θέση μέχρι τον γάμο της. Παντρεύτηκε τον Ελευθέριο Μαυρίδη, τεχνικό στο επάγγελμα, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί, τον Κωσταντίνο.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Σταύρος Βουλκίδης, ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1932. Από πολύ μικρή ηλικία εργάστηκε σε ξυλουργείο της Πόλης. Αναλάμβανε την κατασκευή κουφωμάτων κυρίως για καταστήματα τραπεζών σε όλη την Ανατολή. Ήταν εργατικός, έντιμος, δραστήριος και ένας πολύ εμφανίσιμος άντρας. Πάντα ονειρευόταν να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Μέχρι που το 1966 πραγματοποίησε το όνειρό του και μετά από πρόσκληση του αδερφού του Θεόδωρου πήρε όλη την οικογένεια και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Συνέχισε αρχικά να δραστηριοποιείται με την κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το εμπόριο παιδικών παιχνιδιών.

Παντρεύτηκε τη Ζωή Μιγοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τον βιογραφούμενο Παναγιώτη και την Ευγενία.

Ο παππούς του βιογραφούμενου από την πλευρά της μητέρας του ονομαζόταν Γρηγόριος Μιγόπουλος. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1909. Ήταν χαρισματικός άνθρωπος, με ιδιαίτερη φαντασία, ευφράδεια λόγου, γλεντζές, αγαπητός σε όλους, πολύ δραστήριος και εργατικός. Σε ηλικία 16 ετών παντρεύτηκε την Αικατερίνη Μάρα με καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Την Αγγελική, την Ιουστίνη, τη Φραντζέσκα, τον Ελευθέριο και τη Ζωή.

Η μητέρα του βιογραφούμενου ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941. Ασχολήθηκε κυρίως με εργόχειρα, τα οποία κατασκεύαζε για μελλοντική προσωπική χρήση στο σπίτι της. Σε ηλικία 18 ετών παντρεύτηκε τον Σταύρο Βουλκίδη. Έκτοτε ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών τους και τη φροντίδα της οικογένειας.

Η Ευγενία γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1962. Ήταν τεσσάρων ετών όταν η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση, εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος. Σε ηλικία 25 ετών παντρεύτηκε, οπότε και σταμάτησε να εργάζεται. Από τον γάμο της απέκτησε μία κόρη, τη Χριστίνα. Η Χριστίνα σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σε άλλο αντικείμενο μέχρι τον γάμο της. Σήμερα περιμένει το πρώτο της παιδί από τον γάμο της με τον Αναστάσιο Δημητριάδη. Η Ευγενία συνεχίζει να εργάζεται ως ιδιοκτήτρια εργαστηρίου ραπτικής ενδυμάτων στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Ο βιογραφούμενος, Παναγιώτης Βουλκίδης, γεννήθηκε το 1960 στην Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία έξι ετών μετακινήθηκε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Αρχικά στην πόλη της Λάρισας, όπου διέμενε ο αδερφός του πατέρα του, ο οποίος προσκάλεσε την οικογένεια μετά τον διωγμό των Ελλήνων της Πόλης. Μετά από έξι μήνες, όλη η οικογένεια μετακινήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής, συνέχισε στη Δημόσια Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στην πόλη της Πρέβεζας για ένα χρόνο. Απέκτησε την άδεια του Ναυτικού και στη συνέχεια ταξίδεψε επαγγελματικά με πλοία του εμπορικού ναυτικού για τρία χρόνια.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1983, ίδρυσε τη σημερινή του επιχείρηση, μία βιομηχανία ηλιακών θερμοσιφώνων αρχικά στην περιοχή της Παλλήνης και αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Η ονομασία της επιχείρησης είναι WARMESOL και είναι μία αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που αριθμεί εφτά εργαζόμενους. Η επιχείρηση προμηθεύει προϊόντα τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Επίσης κατασκευάζει προϊόντα και για λογαριασμό άλλων επιχειρήσεων. Στην επιχείρηση εργάζεται η σύζυγος του βιογραφούμενου και τα δύο του παιδιά. Τα προϊόντα της παραγωγής του έχουν εξαιρετική ποιότητα. Κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην επιχείρηση από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Συνοδεύονται από όλα τα τεχνικά πιστοποιητικά και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ο βιογραφούμενος είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πηλιχού, με καταγωγή από το χωριό Γαβαλά του Αλιβερίου Ευβοίας όπου και γεννήθηκε. Εκεί έζησε μέχρι τα έξι της χρόνια. Στη συνέχεια μετακινήθηκε με την οικογένειά της στην Πτολεμαΐδα όπου εργαζόταν ο πατέρας της. Σε ηλικία 10 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση, παρακολούθησε μαθήματα αισθητικής σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Αρχικά εργάστηκε σε Ινστιτούτα Αισθητικής στην Αθήνα μέχρι τον γάμο της με τον βιογραφούμενο. Έκτοτε ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών τους και τη φροντίδα της οικογένειας.

Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, την οποία συνεχώς βελτιώνει και αυξάνει την παραγωγή και τον τζίρο της. Είναι δυναμική, δραστήρια, κοινωνική, φιλική με όλους τους συνεργάτες της και το προσωπικό της επιχείρησης. Ασχολείται επίσης με χορευτικά προγράμματα και συνεχίζει να γυμνάζεται. Είναι στοργική μητέρα και αγαπητή σύζυγος.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Αποστολία. Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Μετά τη βασική του εκπαίδευση εισήχθη στο ΤΕΙ, στο Τμήμα Μηχανολογίας απ’ όπου αποφοίτησε. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, ανέλαβε Υπεύθυνος Παραγωγής στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου εργάζεται έως σήμερα. Είναι δραστήριος και έχει πολλά χόμπι, όπως το ποδήλατο βουνού, η αναρρίχηση και το kite surf. Λατρεύει το snowboard και τις αποδράσεις.

Η Αποστολία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση, εισήχθη στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Μικροβιολογίας. Όταν αποφοίτησε, ανέλαβε θέση γραμματέως και παραγωγής στην οικογενειακή επιχείρηση όπου εργάζεται έως σήμερα. Είναι άτομο ευαίσθητο, κοινωνικό, φιλικό και δραστήριο και της αρέσει πολύ ο χορός.