Μενού Κλείσιμο

Βασιλόπουλος Μάριος

Ο Μάριος Βασιλόπουλος, του Παναγιώτη και της Νίκης, γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1963 ως το 1998, οπότε ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus Hotel. Παράλληλα, είναι Α΄ Αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας του Παναθηναϊκού και Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Μελετών και Ερευνών. Επίσης, είναι μέλος του συνδέσμου Ρόταρι.

 Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπόρους στον χώρο των πλαστικών ειδών. Χάρη στην εργατικότητα και την εξυπνάδα του, δημιούργησε αξιόλογη περιουσία, επενδύοντας τα χρήματά του κυρίως σε αγορές ακινήτων. Ως άνθρωπος διακρινόταν για το ήθος και την εντιμότητά του και έχαιρε εκτιμήσεως από συνεργάτες και φίλους. Παντρεύτηκε τη Νίκη Παπακυριακοπούλου κι απέκτησαν δύο παιδιά: τον Μάριο (βιογραφούμενο) και την Αναστασία.

Ο Μάριος Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1963 ως το 1998, οπότε ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

Παράλληλα, είναι Α΄ Αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Μελετών και Ερευνών και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης φίλων αθλητισμού. Επιπλέον, είναι μέλος του συνδέσμου Ρόταρι.

Στην προσωπική του ζωή, ο Μάριος είναι παντρεμένος από το 1968 με την Ειρήνη Μαντζαβελάκη, συμβολαιογράφο, κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: τον Πάνο και την Αντωνία.

Ο Πάνος σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη Σκωτία και πρόσφατα παντρεύτηκε την Kay McIntyre.

Η Αντωνία έχει σπουδάσει Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Και τα δυο παιδιά δραστηριοποιούνται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Μάριος ασχολείται με τα χόμπι του, στα οποία περιλαμβάνονται η φωτογραφία και η μελέτη βιβλίων που αφορούν την ιστορία τέχνης. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων: 1. «Άνδρος, Όνειρα και Χρόνοι», 2.«Άνδρος, Παραδοσιακή Ζωή και Τέχνη» (μαζί με την κυρία Αικατερίνη Κορρέ) και 3.«Βυζαντινή τέχνη στην Ιταλία».

Συμβουλεύει τους νέους ανθρώπους να είναι έντιμοι, αξιοπρεπείς και να έχουν ήθος. «Αγαπώ με πάθος την πατρίδα μου και πιστεύω στις ικανότητες των Ελλήνων» αναφέρει χαρακτηριστικά.