Μενού Κλείσιμο

Ευστρατίου Βασίλειος

Ο Βασίλειος Ευστρατίου του Στέφανου και της Μαρίας, γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Σπούδασε σε τεχνική σχολή μηχανολόγος-ψυκτικός. Το 1996 ίδρυσε την εταιρεία ALFA COOL HELLAS A.B.E.E., η οποία δραστηριοποιείται στις ψυκτικές εφαρμογές νέας τεχνολογίας. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, η πορεία της εταιρείας είναι ανοδική.

Οι ρίζες της οικογένειας Ευστρατίου προέρχονται από τη Θράκη.

Ο παππούς Βασίλης Ευστρατίου γεννήθηκε στο χωριό Κιμμέρια της Ξάνθης. Με τη σύζυγό του Στέλλα, από τις Σάπες Κομοτηνής, απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Στέφανο, τον Άγγελο, τη Χρυσούλα και τον Δημήτρη.

Ο Στέφανος Ευστρατίου, πατέρας του Βασίλειου, γεννήθηκε στα Κιμμέρια Ξάνθης. Από μικρός βγήκε στη βιοπάλη, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του να επιβιώσει, πουλώντας ξύλα για τη θέρμανση και κάνοντας μεροκάματα όπου έβρισκε.

Σε ηλικία 25 ετών παντρεύτηκε τη Μαρία Καραμπόγα από τις Καστανιές Ορεστιάδας και μετανάστευσαν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Εκεί απέκτησαν και τα τρία παιδιά τους: τη Στέλλα, τον Βασίλειο και τη Μπελίντα.

Το 1975 η μητέρα και τα παιδιά επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, στα Κιμμέρια Ξάνθης, και ο Στέφανος τούς ακολούθησε πέντε μήνες αργότερα.

Η Μαρία ξεκίνησε να εργάζεται ως εργάτρια σε εργοστάσιο και ο Στέφανος ως οικοδόμος. Έζησαν με μεγάλες στερήσεις και πάλεψαν πολύ για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Ο Βασίλειος Ευστρατίου γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, σε μικρή όμως ηλικία επέστρεψε με τους δικούς του στην Ελλάδα. Πέρασε πολύ φτωχικά χρόνια που αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Αμέσως όταν τέλειωσε το Δημοτικό, η οικογένεια μετακόμισε στην Ξάνθη. Εκεί ο πατέρας του άνοιξε ταβέρνα κι έτσι μπόρεσαν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση.

Ο Βασίλειος σε ηλικία 10 ετών άρχισε να εργάζεται σε σιδεράδικο, ενώ στα 12 του ήταν βοηθός σε συνεργείο αυτοκινήτων. Από τα 13 του χρόνια και μετά, ο πατέρας του τον πήρε κοντά του στην ταβέρνα, όπου εργαζόταν χειμώνα-καλοκαίρι, αποκτώντας εμπειρία για μια πετυχημένη μετέπειτα ζωή. Υπηρέτησε τη θητεία του στο πεζικό, όπου διακρίθηκε για την πειθαρχεία του.

Επιστρέφοντας από το στρατό, κράτησε ο ίδιος την ταβέρνα του πατέρα του. Αναβάθμισε το μαγαζί και με την αποταμίευση που έκανε ήρθε στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε μαθήματα μηχανολογίας με εξειδίκευση στην ειδικότητα του ψυκτικού.

Από το 1989 ως το 1996 εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως ψυκτικός, νύχτα μέρα προσηλωμένος στο σκοπό του.

Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, ίδρυσε το 1996 την εταιρεία ALFA COOL HELLAS A.B.E.E., η οποία δραστηριοποιείται στις ψυκτικές εφαρμογές νέας τεχνολογίας, έχοντας ως κεφάλαιο μόνο 1.000.000 δραχμές.

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, η πορεία της εταιρείας είναι ανοδική. Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ψύξης που βοηθούν την ανάπτυξη των πελατών και την καλύτερη διατήρηση των προϊόντων τους. Στην εταιρεία, η οποία στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, απασχολείται προσωπικό 30-35 ατόμων. Παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια στο εξωτερικό για τη γνώση κι εξέλιξη του αντικειμένου τους.

Συνδυάζοντας μία επιτυχημένη επιχειρηματική σταδιοδρομία με μια καλή προσωπική και οικογενειακή ζωή, ο Βασίλειος Ευστρατίου είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Κοντογιάννη, υιοθέτησε την κόρη της από προηγούμενο γάμο Παρασκευή (1989) κι απέκτησαν μετέπειτα δύο ακόμα παιδιά: τη Μαρία-Ελένη (1996) και τον Στέφανο (2006).

Τον ελεύθερο χρόνο του ο Βασίλειος ασχολείται με τα χόμπι του, στα οποία περιλαμβάνεται η μαγειρική, η ζωγραφική, η φωτογραφία και η κηπουρική.

Συμβουλεύει τους Έλληνες επιχειρηματίες να κινούνται σωστά εντός ηθικής με χαρά, άφθονη ανταλλαγή στο προσωπικό τους και προσηλωμένοι σε ένα επιβιωτικό σκοπό που θα φέρει την σίγουρη επιτυχία

Πιστεύει ότι ο σωστός επιχειρηματίας πρέπει να ρισκάρει, βάζοντας ψηλά τον πήχη και να μην επαναπαύεται.

Το 2013 διανύοντας τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων δημιούργησε την εταιρεία ISOFRUIT καταγράφοντας την σωστή μετασυλλεκτική διαχείριση φρούτων και λαχανικών και εκδίδοντας βιβλιογραφία μοναδική για αυτόν τον τομέα.

Η βιβλιογραφία έχει παραδοθεί σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών φρούτων και λαχανικών με μετασυλλεκτικά δεδομένα. Παράλληλα, προχώρησε σε έρευνα και κατέληξε σε τέσσερις μοναδικές πατέντες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Επιλέχτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία σε πρόγραμμα καινοτομίας της ΕΕ.

Συνεργάζεται με τον πανεπιστημιακό χώρο για έρευνα μετασυλλεκτικής διαχείρισης φρούτων και λαχανικών φροντίζοντας την μετάδοση της γνώσης.

ALFA COOL HELLAS A.B.E.E.

Η ALFA COOL HELLAS ABEE έχει αφήσει το όνομά της σε κάθε σημείο της Ελλάδας με επιτυχία, διαγράφοντας μια συνεχή ανοδική πορεία, συνεργαζόμενη με τους πιο έμπειρους οίκους του εξωτερικού.

Στοχεύοντας στην εξασφάλιση της τέλειας παροχής υπηρεσιών, έχει αναβαθμίσει τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της υιοθετώντας νέες εξελιγμένες τεχνικές.

Με προϊόντα κατασκευασμένα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και 100% φιλικά προς το περιβάλλον, η ALFA COOL HELLAS ABEE αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη μελέτη, κατασκευή κι εγκατάσταση ψυκτικών θαλάμων σε κάθε είδους μονάδα, όπως και τη διαμόρφωση βιομηχανικών χώρων υψηλής υγιεινής, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες προδιαγραφές (HACCP & ISO).

Παράλληλα, σε συνεχή επαφή με τον πελάτη, η εταιρεία παρέχει υποστήριξη μέσα από ένα άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, που είναι διαθέσιμο κάθε στιγμή να δώσει αξιόπιστες λύσεις σε όποιο τεχνικό πρόβλημα προκύψει.

Η ALFA COOL HELLAS ABEE είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ολοκληρωμένες λύσεις στη βιομηχανία τροφίμων

 • Μελέτη
 • Σχεδίαση
 • Κατασκευή βιομηχανικών χώρων, ψυκτικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
 • Βιομηχανικά ψυγεία κατάψυξης, συντήρησης
 • Τούνελ κατάψυξης -400 C
 • Παράδοση με το κλειδί στο χέρι!
 • Ολοκληρωμένα έργα σε βιομηχανικά κτίρια παραγωγής, μεταποίησης, επεξεργασίας και αποθήκευσης προϊόντων με ψύξη
 • Προκατασκευασμένη μεταλλική κατασκευή κτηρίου
 • Πάνελς με τεχνικά χαρακτηριστικά κι επιφάνειες για κάθε απαίτηση
 • Θερμομόνωση και υγρομόνωση δαπέδου ψυκτικών θαλάμων
 • Πόρτες (αυτόματες, χειροκίνητες και ελεγχόμενης ατμόσφαιρας) για ψυχόμενους χώρους (κατάψυξη, συντήρηση, παραγωγή, φόρτωση)
 • Ψυκτική εγκατάσταση
 • Μηχανολογική εγκατάσταση (υποσταθμός, Η/Ζ, πίνακες κίνησης και φωτισμού, δίκτυα ισχυρών και ασθενών ρευμάτων κ.τ.λ.)
 • Κέντρο ελέγχου εγκατάστασης: έλεγχος και καταγραφή θερμοκρασίας, υγρασίας, λειτουργίας εγκατάστασης
 • Συντήρηση, παρακολούθηση, έλεγχος on line

Διαμόρφωση χώρων υψηλής υγιεινής σημασίας

 • Τέλεια μόνωση
 • Απόλυτη εφαρμογή
 • Υγειονομικές επιφάνειες
 • Οικονομία στην κατανάλωση
 • Προδιαγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες HACCP, ISO, BRC

Ειδικές κατασκευές μακροχρόνιας συντήρησης

 • Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα
 • Ειδικές κατασκευές μακροχρόνιας συντήρησης αγροτικών προϊόντων

Ψυκτικοί θάλαμοι όλων των τύπων

Εφαρμογές για εσπεριδοειδή, φρούτα, λαχανικά, οπωροκηπευτικά, ξηρούς καρπούς, άνθη, προϊόντα ζύμης και ζαχαροπλαστικής, τυροκομικά, κρέας, αλλαντικά, ψάρια, ιατρικά σκευάσματα, πατώματα μελισσών.

Εγκατάσταση, Δοκιμές-Λειτουργία Ρύθμισης με διακριβωμένα όργανα

 • Ειδικές ψυκτικές εγκαταστάσεις
 • Συγκρότηση Μηχ/σιων
 • Ψυκτικές Μονάδες Παραλληλισμού
 • Ηλεκτρικοί πίνακες Αυτοματισμού
 • Βελτιώσεις παλιών εγκαταστάσεων
 • Αντικατάσταση παλιών Freon με νέα οικολογικά
 • Συστήματα καταγραφής θερμοκρασίας και υγρασίας
 • Συστήματα αποπρασινισμού
 • Θάλαμοι προβλάστησης
 • Συστήματα ελεγχόμενης ατμόσφαιρας

24ωρο Service, έγκαιρη αντιμετώπιση, παρακολούθηση service

Μετά την ολοκλήρωση των έργων παρέχει άψογο service από εκπαιδευμένο προσωπικό που με άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό θα αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα σε 24ωρη βάση. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των ψυκτικών εγκαταστάσεων με σύστημα on line από το τμήμα ελέγχου της εταιρείας. Με τον ιδιόκτητο στόλο των αυτοκινήτων της εξασφαλίζει άμεση και υπεύθυνη παρουσία του τεχνικού της τμήματος, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα των πελατών της.