Μενού Κλείσιμο

Βασιλειάδου Θεοδώρα

Η Θεοδώρα Βασιλειάδου γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1962 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε την ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής το 1996. Από το 2004 εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου».

 Ο παππούς της Θεοδώρας, Νικόλαος Βασιλειάδης, γεννήθηκε το 1879 στη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας και εγκαταστάθηκε, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στον Χείμαρρο Σερρών, όπου ασχολήθηκε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ασχολία που είχε και στην ιδιαίτερή του πατρίδα. Ήταν παντρεμένος με την Ανυσία Πετρίδου, κόρη αγροτικής οικογένειας, που γεννήθηκε επίσης στη Σεβάστεια το 1900 και απέκτησαν πέντε παιδιά, την Κυριακή, την Αναστασία, τη Μαριάνθη, τον Αριστοτέλη και τον Θεόδωρο. Ο παππούς πέθανε το 1973 και η γιαγιά το 1979.

Ο Αριστοτέλης, πατέρας της Θεοδώρας, γεννήθηκε το 1934 στον Χείμαρρο και τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Συνέχισε τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο των Σερρών, μέχρι τη Β΄ γυμνασίου και μετά φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων της Λέρου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα του στρατού, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου-οδηγού. Ως ηλεκτρολόγος και οδηγός εργάστηκε μέχρι το 1994, χρονιά που συνταξιοδοτήθηκε.

Παντρεύτηκε με την Αγνή Ποταμίδου, που γεννήθηκε το 1931 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τη Σπάρτη της Μικράς Ασίας. Το επίθετο της οικογένειας της Αγνής ήταν αρχικά Χατζηγρηγορίογλου, για να εξελληνιστεί αργότερα σε Ποταμίδη, από το ποτάμι που κυλούσε κοντά στο σπίτι τους στην πατρίδα τους.

Ο πατέρας της Αγνής, Λάμπρος, ήρθε στην Ελλάδα το 1911 και εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, όπου δημιούργησε με τα αδέρφια του οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής χαλιών. Το 1930 παντρεύτηκε τη μητέρα της Αγνής, Ευδοξία Κομνηνού, που γεννήθηκε στην Ξάνθη και ήταν κόρη οικογένειας καπνεμπόρων. Ο πατέρας της Ευδοξίας, Θεόδωρος Κομνηνός, ήταν ψάλτης στη Μητρόπολη της Ξάνθης. Ο πατέρας της Αγνής γεννήθηκε το 1892 και πέθανε το 1956 και η μητέρα της γεννήθηκε το 1895 και πέθανε το 1975.

Η Αγνή τελείωσε το δημοτικό στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, πήγε για μία χρονιά στο Γυμνάσιο και έμαθε την τέχνη της ραπτικής. Εργάστηκε σε τυπογραφείο-λιθογραφείο από το 1954 έως το 1960, χρονιά που παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη. Ο Αριστοτέλης και η Αγνή απέκτησαν δύο κόρες, τη Θεοδώρα και την Ευδοξία. Η Ευδοξία εργάστηκε ως δασκάλα, μετά την αποφοίτησή της από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και παντρεύτηκε με τον Παναγιώτη Ματζουλά, ο οποίος γεννήθηκε στην Ίμβρο, σπούδασε Χημικός Μηχανικός και Δάσκαλος και εργάστηκε στην εκπαίδευση. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Φεβρωνία, που γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1987 και το 1991 αντίστοιχα.

Η Θεοδώρα γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1962 στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί και τον σημερινό τόπο διαμονής της.

Έχει αποφοιτήσει από το 2ο Λύκειο Τούμπας το 1980 και είναι πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη έκανε το μεγαλύτερο μέρος της άσκησής της, με σκοπό την εξειδίκευσή της στην Παιδοψυχιατρική από το 1990 έως το 1995.

Τον τίτλο της Παιδοψυχιατρικής Ειδικότητας πήρε το 1996 και υπηρέτησε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου». Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας. Από το 2004 εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου».

Η επιλογή της παιδοψυχιατρικής ειδικότητας αποτελεί το μέσο για την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος στον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό, του οποίου η αρμονική ανάπτυξη καλλιεργεί την ελπίδα για την εξέλιξη μιας κοινωνίας με πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Στον ελεύθερο χρόνο της ενημερώνεται επιστημονικά για το αντικείμενο της ειδικότητάς της και συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης