Μενού Κλείσιμο

Τζινόγλου Ελευθέριος

• Έτος Γεννήσεως: 1974
• Επάγγελμα: Διευθύνων Σύμβουλος
• Τόπος Καταγωγής: Ζυρίχη, Ελβετία
• Τόπος Διαμονής: Ζυρίχη, Ελβετία

Ο Ελευθέριος Τζινόγλου με καταγωγή από τον πατέρα του από το Σιδηρόκαστρο Σερρών και από τη μητέρα του από την Πολυκάρπη Αριδαίας, γεννήθηκε στις 11-1-1974 στη Ζυρίχη, όπου ζει μέχρι σήμερα. Ασχολείται με τις ασφάλειες ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία”FUX FINANZ GMBH“.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, Ιωάννης, γεννήθηκε το 1909 και απεβίωσε το 1977. Ζούσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και ήταν πρόσφυγας από την Κερασούντα. Ήταν αγρότης στο επάγγελμα, ενώ παράλληλα έκανε και τον οδοντίατρο. Παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρία, από την Κερασούντα επίσης, η οποία γεννήθηκε το 1922 και έφυγε από τη ζωή το 1994. Ήταν αγρότισσα. Από τον γάμο τους απέκτησαν έξι παιδιά, τον Γιώργο, την Παρθένα, τον Αναστάσιο, τη Στέλλα, την Ευανθία και τον Ελευθέριο. Ο Ελευθέριος απεβίωσε σε νηπιακή ηλικία, γι’ αυτό και ο βιογραφούμενος πήρε το όνομά του.

Ο Αναστάσιος, πατέρας του βιογραφούμενου, γεννήθηκε το 1947 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και απεβίωσε το 2006. Ήταν αυταρχικός, αλλά ευθύς χαρακτήρας. Είχε σινεμά στην περιοχή των Σερρών, πρόβαλλε παραστάσεις ταινιών στις πλατείες των χωριών, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως οικοδόμος. Το 1963, έφυγε στην Ελβετία για αναζήτηση εργασίας μαζί με τον αδερφό του Γιώργο και τον ξάδερφό του, Αλέξανδρο Τζινόγλου. Εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο, αλλά δεν έμεινε πολύ στην Ελβετία. Έτσι, αποφάσισε να πάει στη Γερμανία, μιας και ήταν ήδη εκεί η αδερφή του Παρθένα με τον άνδρα της. Έμεινε, όμως, για λίγο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, αργότερα έψαξε για δουλειά και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία και τελικά επέστρεψε το 1964 στην Ελλάδα, στο Σιδηρόκαστρο, όπου εργάστηκε πάλι ως οικοδόμος. Στη συνέχεια, πήγε να εργαστεί ως οικοδόμος στη Θεσσαλονίκη, όπου βρήκε καλύτερο μεροκάματο. Εκεί γνώρισε τη σύντροφο της ζωής του, αδερφή ενός συναδέρφου του οικοδόμου. Το 1969, λοιπόν, παντρεύτηκε την Αρτεμησία (Άρτεμη), γεννηθείσα το 1948 στο χωριό Πολυκάρπη Αριδαίας, κόρη του Ιωάννη (1912-1999) και της Παναγιώτας (1922-2010) Ανδρεάδη.

Η Άρτεμις είχε άλλα επτά αδέρφια, την Αθηνά, τη Μάρθα, την Παρθένα, τη Γεωργία, τη Σουλτάνα, τη Σοφία και τον Νίκο, αγρότες στο επάγγελμα. Ο πατέρας της Ιωάννης ήταν υδρονομέας και τελάλης του χωριού, υπάλληλος της κοινότητας. Η Άρτεμις είχε μια δυναμική προσωπικότητα και εργαζόταν ως νοσοκόμα στη Θεσσαλονίκη.

Από τον γάμο τους ο Αναστάσιος με την Άρτεμη απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τον βιογραφούμενο Ελευθέριο και τη Μαρία.

Ο Ιωάννης (Γιάννης) γεννήθηκε στις 22-5-1970 στη Θεσσαλονίκη. Είχε ένα ατύχημα. Απέκτησε δύο παιδιά, την Άρτεμη και τον Αναστάσιο. Σήμερα, μένει μόνιμα στην Ελβετία.

Η Μαρία γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ελβετία και ασχολήθηκε με τις πωλήσεις. Είναι δυναμική γυναίκα. Απέκτησε τρία παιδιά, τον Ιωάννη, γεννημένο το 2001, τη Μαριτίνα, γεννημένη το 2010 και τον Γεώργιο, γεννημένο το 2012. Σήμερα, ζει στην Αριδαία, στα Λουτρά Πόζαρ, με τον σύζυγό της Αλέξανδρο, έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και το Club “POTHOS”.

Το 1978, ο Αναστάσιος ήρθε μόνιμα στην Ελβετία, ενώ έναν χρόνο αργότερα (1979) ήρθε και η γυναίκα του. Η Άρτεμις εργαζόταν ως οδηγός στους γερανούς, καθώς είχε δίπλωμα και ο Αναστάσιος δούλευε σε εργοστάσια. Μόλις το ζευγάρι συνταξιοδοτήθηκε, επέστρεψαν από το 1994 μόνιμα στην Ελλάδα. Ο Αναστάσιος έφυγε από τη ζωή το 2006. Η Άρτεμις μέχρι σήμερα μένει στην Πολυκάρπη Αριδαίας κοντά στην κόρη και τα εγγόνια της.

Ο βιογραφούμενος Ελευθέριος γεννήθηκε στην Ελβετία. Ως παιδί ήταν ζωηρό, ανήσυχο και δυναμικό. Ξεκίνησε την 1η τάξη του Δημοτικού στην Πολυκάρπη, αλλά μετά έφυγε για την Ελβετία. Αποφοίτησε από το Ελληνοελβετικό Δημοτικό Σχολείο και κατόπιν από το Γυμνάσιο στο ROTHRIST. Εκείνη την περίοδο έπαιζε μπάσκετ. Το πάθος του για την τεχνολογία τον έκανε να γραφτεί στην Τεχνική Σχολή Ηλεκτρονικών στο BRUGG, όπου φοίτησε για τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα διόρθωνε όλα τα ηλεκτρονικά της οικογένειας. Παράλληλα με τη Σχολή εργαζόταν για να αποκτήσει εμπειρία. Μιλούσε ήδη τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Στα 18 του χρόνια κατέβηκε στην Ελλάδα για να παρουσιαστεί στον στρατό, απ’ όπου όμως πήρε αναβολή λόγω σπουδών. Επέστρεψε στη Ζυρίχη και άρχισε την εκπαίδευσή του στην πληροφορική. Πήρε πτυχίο από την “IBM” ως Server Network Specialist, πτυχίο που μόνο πέντε άτομα τον χρόνο παίρνουν και εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία.

Το 1996, απέκτησε τον γιο του, Αναστάσιο. Ο Αναστάσιος είναι χαρακτήρας κοινωνικός και δυναμικός. Είναι 20 ετών σήμερα. Του αρέσουν η μαγειρική, ο αθλητισμός και οι πολεμικές τέχνες.

Το 2001, ο βιογραφούμενος έκανε μαθήματα marketing και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στις πωλήσεις. Το 2008, του έγινε πρόταση να πάει σε μια εταιρεία ως εκπαιδευτής ασφαλίσεων. Έπειτα από εννιά μήνες άλλαξε εταιρεία και αφού απέκτησε την εμπειρία, έκανε μαθήματα management ως εκπαιδευτής ασφαλιστικών συμβούλων. Το 2012, αποφάσισε να δημιουργήσει μια προσωπική εταιρεία με παροχές ασφαλιστικών συμβολαίων. Το 2014, έφτιαξε μια μεγαλύτερη εταιρεία, την “FUX FINANZ GMBH”, παρέχοντας όλο το πακέτο ασφαλιστικών και οικονομικών υπηρεσιών, βοηθώντας Έλληνες και μη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και ασφαλιστικά θέματα σε 14 γλώσσες. Έτσι, ο πελάτης συνεννοείται στην δική του γλώσσα.

Ο βιογραφούμενος διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Μακεδονίας Ελβετίας”. Στα χόμπι του συγκαταλέγονται η μαγειρική, τα ταξίδια, η μελέτη της ιστορίας της Ελλάδας και της αρχαιολογίας, το μπιλιάρδο και η ενασχόληση με τη μουσική (μπουζούκι).