Μενού Κλείσιμο

Τασόγλου Βασίλειος

Ο Βασίλειος Τασόγλου γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή στο Ιάσιο της Ρουμανίας και πήρε την ειδικότητα του Πλαστικού Χειρουργού. Η βαθιά του γνώση και εμπειρία στην αισθητική χειρουργική και τα laser οδήγησε στη δημιουργία ‒μαζί με μία ομάδα πλαστικών χειρουργών‒ ενός πρότυπου ιατρικού κέντρου, του Laser Touch Clinic.

 Οι ρίζες της οικογένειας προέρχονται από τη Μικρά Ασία. Το αρχικό όνομα ήταν Ταστσιόγλου, που στα τουρκικά σημαίνει «πέτρα», αλλά το άλλαξαν σε Τασόγλου για λόγους προφοράς

Ο πατέρας του Βασίλειου, Ιωάννης Τασόγλου, ήταν γιατρός-παθολόγος. Παντρεύτηκε τη Σοφία Φραγκίσκου το 1950 κι απέκτησαν δύο παιδιά, την Αθηνά (1957) και τον Βασίλειο (1959). Ο πατέρας της Σοφίας, Θεοφύλακτος Φραγκίσκος, καταγόταν από την Οδησσό και ήταν μεγαλέμπορος, ενώ είχε αναλάβει και την τροφοδοσία των πλοίων στο λιμάνι της Οδησσού. Το 1930 ήλθε στον Πειραιά, όπου ασχολήθηκε με το ίδιο αντικείμενο. Η σύζυγός του, Παρθενόπη Τριανταφυλλίδη, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Ο Βασίλειος Τασόγλου γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Τελείωσε το 42ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε στο Ιωνίδειο Γυμνάσιο-Πρότυπος Σχολή Πειραιά. Το 1978 πέρασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, την εγκατέλειψε, όμως, στο πρώτο έτος κι έφυγε για το Ιάσιο της Ρουμανίας, όπου τελείωσε την Ιατρική Σχολή το 1984.

Υπήρξε άριστος μαθητής και φοιτητής και έλαβε πολλές διακρίσεις. Σε ηλικία μόλις 18 ετών, βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικών Ερευνών για μια εργασία με θέμα: «Οι δρόμοι της επικοινωνίας μεταξύ των συνειδήσεων». Στη διάρκεια της φοίτησής του στη Ρουμανία, βραβεύτηκε αρκετές φορές για εργασίες του σε Βαλκανικό επίπεδο και αναδείχτηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας ως ο καλύτερος φοιτητής που πέρασε από τη Ρουμανία ως το 1984.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, πήρε ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια, ενώ βραβεύτηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής το 1993 για την εργασία του: «Χρωματογραφική μελέτη αγγείωσης των κάτω άκρων». Έκανε το αγροτικό του στους Αγίους Θεοδώρους, όπου και κέρδισε πολύ εύκολα την αναγνώριση και την αγάπη των ντόπιων.

Το 1995, έφυγε για το Λονδίνο προκειμένου να ειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική και στα Laser. To 1997, άνοιξε δικό του ιατρείο στον Πειραιά. Επίσης, με μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και δερματολόγων, ίδρυσε τον Απρίλιο του 1998 ένα πρότυπο ιατρικό κέντρο, το LASER TOUCH CLINIC, το οποίο καλύπτει όλη τη γκάμα της κοσμετικής δερματολογίας και της πλαστικής χειρουργικής. Ο ίδιος κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου και Επιστημονικού Διευθυντή της εταιρείας.

Παράλληλα είναι Διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, που μετονομάστηκε σε ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ. Συμμετέχει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό κι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφαρμογών Laser.

Συνδυάζοντας μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία με μία καλή προσωπική και οικογενειακή ζωή, ο Βασίλειος Τασόγλου είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καρανίκου και έχουν δύο γιους.

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που του απομένει στην προσωπική του ζωή, ασχολείται με τη συλλογή σπάνιων βιβλίων από τον χώρο της ιστορίας, της φιλοσοφίας και της θρησκείας. Επίσης ασχολείται με διάφορα αθλήματα όπως η κολύμβηση, το μπάσκετ κ.ά.