Μενού Κλείσιμο

Κυριαζίδης Σταύρος

• Έτος Γεννήσεως: 1951
• Επάγγελμα: Οικονομολόγος-Αναλυτής Εφαρμογών
• Τόπος Καταγωγής: Σμύρνη Μικράς Ασίας
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα

Ο Σταύρος Κυριαζίδης είναι οικονομολόγος-αναλυτής εφαρμογών. Γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα και σήμερα είναι 70 ετών. Ο πατέρας του Γεώργιος ήταν φαρμακοποιός από την Σμύρνη της Μ. Ασίας απ’ όπου είχε έλθει στην Αθήνα οικογενειακώς λόγω της καταστροφής του 1922.

Ο παππούς του βιογραφούμενου και συνονόματος, Σταύρος Κυριαζίδης, καταγόταν από εύπορη οικογένεια της Κωνσταντινούπολης όπου σπούδασε φαρμακοποιός. Αργότερα κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου μετεκπαιδεύτηκε υποχρεωτικά και του χορηγήθηκε άδεια ιατρού. Ύστερα από το γάμο του με την Αικατερίνη Αβραμίδου, από τον οποίο απέκτησε έξι παιδιά, εγκαταστάθηκε στην Σμύρνη, όπου διατηρούσε μεγάλο φαρμακείο με συστεγαζόμενη κλινική στο κέντρο της πόλης. Ο πρωτότοκος γιος του, Φώτης, πριν από το 1922 βρισκόταν ήδη στη Γερμανία για σπουδές. Μετά την άφιξη της οικογένειας στην Αθήνα το 1922 και την οικονομική υποστήριξη στενών συγγενών από το εξωτερικό, ο παππούς του βιογραφούμενου άνοιξε φαρμακαποθήκη στον Πειραιά και αργότερα άνοιξε φαρμακείο στην Μάνδρα Αττικής, το οποίο διαδέχτηκε ο γιος του Γεώργιος, πατέρας του βιογραφούμενου. Ο Γεώργιος Κυριαζίδης ήταν άνθρωπος της παρέας και διακεκριμένος παίκτης του μπιλιάρδου. Το 1949 παντρεύτηκε την Χριστίνα Τριβέλλα η οποία καταγόταν από επιφανή οικογένεια των Αχαρνών Αττικής. Μοναδικός απόγονος τους ο βιογραφούμενος.

Ο Σταύρος Κυριαζίδης αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας το 1969 και στη συνέχεια εισήλθε κατά σειρά τρίτος με υποτροφία στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1973. Τις σπουδές του συμπλήρωσε στο “St. Patrick’s Computer Programming College of London”, επίσης παρακολούθησε συναφή σεμινάρια στο ΕΛΚΕΠΑ κ.ά. Κατά τα μαθητικά του χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας. Αργότερα διατέλεσε για μια τετραετία μέλος και ταμίας του Δ.Σ. του «Μορφωτικού και Ψυχαγωγικού Συνδέσμου Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας» με ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα θεατρικών παραστάσεων όπου και συμμετείχε.

Την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε ευδόκιμα ως έφεδρος αξιωματικός (φροντιστής πεζικού) στην περίοδο επιστράτευσης του 1974 για 28 μήνες.

Άρχισε να εργάζεται από δευτεροετής φοιτητής, στο κεντρικό λογιστήριο της σοκολατοποιίας «ΙΟΝ Α.Ε.», απασχόληση η οποία διήρκεσε τρία χρόνια και υπήρξε σταθμός για την μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία. Στην συνέχεια εργάστηκε ως προϊστάμενος λογιστηρίου και μηχανογράφησης για έξι χρόνια στο μεγαλύτερο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ Α.Ε.», όπου συμμετείχε ενεργά στη μηχανοργάνωση των οικονομικών του υπηρεσιών.

Η ραγδαία ανοδική επαγγελματική του σταδιοδρομία από νεαρή ηλικία αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη μετέπειτα δραστηριότητα του ως ελεύθερου επαγγελματία.

Από το 1981 απασχολείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα μηχανοργάνωσης και φοροτεχνικά. Στο διάστημα αυτό διετέλεσε σύμβουλος του «Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου» όπου συμμετείχε και ως μέλος του Δ.Σ. μέχρι το 1989, επίσης είχε ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση του «Απολλώνειου Θεραπευτηρίου» καθώς και άλλων μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.

Το 1985 ιδρύει την ανώνυμη εταιρία “MICRO’S LEADER A.E.” με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού (software) στον χώρο των ιδιωτικών νοσηλευτικών και εν γένει ιατρικών μονάδων, όπου συνεχίζει να είναι κύριος μέτοχος και πρόεδρος. Επίσης συμμετέχει στο Δ.Σ. του «Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας».

Στην οικογενειακή του ζωή, ο Σταύρος Κυριαζίδης παντρεύτηκε το 1979 την Ανδριανή Πατρώνα. Η γνωριμία τους ξεκίνησε όταν ήταν ακόμα συνάδελφοι στο λογιστήριο του «ΥΓΕΙΑ». Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά. Το 1980 γεννήθηκε η κόρη τους Χριστίνα, σεναριογράφος και ηθοποιός με ανώτατες σπουδές και σταδιοδρομία στο εξωτερικό, σήμερα κάτοικος Βερολίνου. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο γιος τους Γιώργος, οικονομολόγος κάτοχος MBA με εξειδίκευση στις επιχειρήσεις τεχνολογίας, διακεκριμένος αθλητής στίβου, σήμερα αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην “Micro’s Leader AE”.

Στον ελεύθερο του χρόνο, ο Σταύρος Κυριαζίδης ενημερώνεται σχετικά με την εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής καθώς και της φορολογικής νομοθεσίας. Επίσης αγαπά τα ταξίδια και τις περιηγήσεις, ενώ είναι ακόμα φίλος του αθλητισμού και των τεχνών, με ιδιαίτερη προτίμηση στο θέατρο και την μουσική.