Μενού Κλείσιμο

Σταρένιος Παύλος

• Έτος Γεννήσεως: 1945
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος, Αφρική
• Τόπος Διαμονής: -

Ο Παύλος Σταρένιος, του Αντώνη και της Ειρήνης, γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, παρακολουθούσε μαθήματα σε σχολή κλωστοϋφαντουργίας, ενώ παράλληλα εργαζόταν. Το 1964 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται σε βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας, ενώ από το 1970 έως το 1989 συνεργάστηκε με αντιπροσωπείες, οι οποίες ασχολούνταν με μηχανήματα, υφάσματα και αναλώσιμα υλικά. Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, ξεκίνησε το 1989 δική του επιχείρηση με μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά, την οποία σήμερα έχει αναλάβει ο γιος του. Βλέποντας ότι ο χώρος της κλωστοϋφαντουργίας περνούσε κρίση, άρχισε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2005 να ασχολείται με πωλήσεις ακινήτων και οικοπέδων. Μιλά πολύ καλά την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Αραβική γλώσσα.

 

Οι ρίζες της οικογένειας Σταρένιου προέρχονται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο παππούς απ’ την πλευρά του πατέρα του, Παύλος Σταρένιος, γεννήθηκε στη Λήμνο. Αναζητώντας καλύτερες προοπτικές ζωής, μετανάστευσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου ασχολήθηκε με το εμπόριο και την αρχαιολογία. Η επιτυχία του οφείλεται στην εργατικότητα και το πείσμα του. Παντρεύτηκε τη συμπατριώτισσά του Ζωή κι απέκτησαν πέντε παιδιά, ανάμεσά τους και τον Αντώνη. Έφυγε από τη ζωή το 1950.

Ο παππούς από την πλευρά της μητέρας του, Γεώργιος Δημητριάδης, έζησε στην Αίγυπτο και ήταν έμπορος. Μετά το κίνημα του Νάσερ, όμως, έφυγε και πήγε στην Κύπρο, απ’ όπου καταγόταν. Υπήρξε άνθρωπος ευγενικός και χαμηλών τόνων. Από τον γάμο του απέκτησε την Ειρήνη και ένα ακόμη παιδί. Πέθανε σε ηλικία περίπου 80 ετών.

Ο Αντώνης Σταρένιος, ο πατέρας του Παύλου, γεννήθηκε το 1910 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και πέθανε το 1986. Έχοντας κληρονομήσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα του, στράφηκε στο χώρο του εμπορίου. Ήταν άνθρωπος δραστήριος και δυναμικός, με μοντέρνο μυαλό και ιδέες για την εποχή του.

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε την Ειρήνη Δημητριάδη, γεννημένη το 1923 κι απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο -ο οποίος σήμερα είναι λογιστής- και τον Παύλο. Ως οικογενειάρχης υπήρξε υποδειγματικός, οι δε σχέσεις με τα παιδιά του ήταν άριστες.

Η Ειρήνη, μητέρα του Παύλου, μετά τον γάμο της ασχολήθηκε με τη φροντίδα του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών της, φροντίζοντας να τους μεταδώσει θεμελιώδεις αρχές και αξίες που τα βοήθησαν πολύ στη μετέπειτα ζωή τους. Ακόμη και σήμερα τα στηρίζει με την αγάπη και τις συμβουλές της, όποτε είναι αναγκαίο.

Ο Παύλος Σταρένιος γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στράφηκε, ύστερα από προτροπή του πατέρα του, στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα για μία τριετία σε σχετική σχολή. Παράλληλα, δε, με τις σπουδές του εργαζόταν σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας. Επίσης, παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια στο εξωτερικό.

Το 1964 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να εργάζεται σε βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας, ενώ από το 1970 έως το 1989 συνεργάστηκε με αντιπροσωπείες, οι οποίες ασχολούνταν με μηχανήματα, υφάσματα και αναλώσιμα υλικά.

Στο μεσοδιάστημα πήγαινε ανά ένα εξάμηνο για λίγο στην Αλεξάνδρεια, ανανέωνε την άδεια και έκανε και ταξίδια στη Βηρυτό, απ’ όπου έφερνε δερμάτινα είδη, πιπέρι, λιβάνι και υφάσματα και τα πουλούσε στην Ελλάδα.

Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, ξεκίνησε το 1989 δική του επιχείρηση με μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά. Βλέποντας, όμως, ότι ο χώρος της κλωστοϋφαντουργίας περνάει κάποια κρίση, άρχισε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2005 να ασχολείται με πωλήσεις ακινήτων και οικοπέδων.

Μιλά πολύ καλά την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Αραβική γλώσσα.

Συνδυάζοντας μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία με μια καλή προσωπική και οικογενειακή ζωή, ο Παύλος Σταρένιος είναι παντρεμένος με τη Μαρία Καραμόσχου, γεννημένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συνταξιούχο νηπιαγωγό, κι έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Φώτιο.

Ο Φώτιος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και γνωρίζει Ιταλικά. Έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση και έχει Άδεια Πραγματογνώμονα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Παύλος πιστεύει ότι η επιτυχία του οφείλεται στην εργατικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του. Συμβουλεύει τον γιο του και όλα τα νέα παιδιά να είναι ο εαυτός τους και να αγαπούν αυτό που κάνουν, γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουν. Πιστεύει, δε, βαθιά στην αξία της μόρφωσης.

Πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Παύλος Σταρένιος είναι μέλος των Ρόταρυ κι έχει ιδρύσει Όμιλο για τη νεολαία. Το 1997 διετέλεσε Πρόεδρος στον Ροταριανό Όμιλο Νέας Σμύρνης.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία.

Όσον αφορά τους στόχους του για το μέλλον, επιθυμεί να επεκτείνει την εργασία του, να είναι κοντά στον γιο του και να αξιωθεί να τον καμαρώσει να εκπληρώνει τα όνειρά του.