Μενού Κλείσιμο

Σκαγιάς Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Σκαγιάς γεννήθηκε το 1932 και είναι ο ιδρυτής της εταιρείας «Θ. Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ», γνωστή ως «SKAG», ηγέτιδα εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα των χαρτικών ειδών.

 Ο Θεόδωρος Σκαγιάς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1932 στην Αθήνα, καταγόμενος από τη Μύκονο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στους Αμπελόκηπους. Κατόπιν, σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών «Ήφαιστος», ενώ παράλληλα εργαζόταν σε διάφορες δουλειές. Το διάστημα 1952-54 υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Το 1950, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία «ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» σαν μηχανικός, εταιρεία που έφτιαχνε τετράδια, όπου και έμαθε το αντικείμενο και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Το 1956 δημιούργησε τη δική του εταιρεία με την επωνυμία «Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ», τη γνωστή σήμερα σε όλους μας «SKAG», ενώ στις αρχές της δεκαετίας 1960 κατασκεύασε το πλαστικό τετράδιο ΔΙΕΘΝΕΣ SUPER με την πλαστική περαστή ετικέτα. Από το 1973 είναι Πρόεδρος (σήμερα Επίτιμος) της «SKAG». Η εταιρεία από το 1957 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εδραιωθεί τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον διεθνή. Η επιτυχία της αυτή, οφείλεται στις στρατηγικές κινήσεις και στο όραμα του ιδρυτή της, Θεόδωρου Σκαγιά, όπου από μία μικρή οικοτεχνία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα κατασκευής χαρτοσχολικών και ειδών αρχειοθέτησης στην Ελλάδα. Η «Θ. Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ», με το εμπορικό σήμα «SKAG», έχει την έδρα της στο Κρυονέρι Αττικής με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 20.000 τ.μ.

Σήμερα η «Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ», μέσα από τη σκληρή δουλειά του Θεόδωρου Σκαγιά αλλά και την αμέριστη πρακτική και ηθική συμπαράσταση της συζύγου του από τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους πορείας, είναι μία πλήρης βιομηχανική και παραγωγική μονάδα επεξεργασίας χαρτιού και στεγάζεται από το 1973 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι Αττικής, σε κτίσμα 20.000 τ.μ. όπου απασχολούνται σήμερα 100 εργαζόμενοι και εποχιακά άλλοι 10-20. Η διορατικότητα του Θεόδωρου Σκαγιά και η πολυμήχανη πλευρά του χαρακτήρα του, σε συνδυασμό με αξίες όπως η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και το ήθος συνέβαλαν στη λήψη δίκαιων και σωστών επιλογών με αποτέλεσμα το όνομα Σκαγιάς να είναι συνδεδεμένο με την εγγύηση σιγουριάς, ποιότητας και εξυπηρέτησης. Η εταιρεία θεωρείται αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην Ελλάδα και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στα δρώμενα της ευρωπαϊκής αγοράς χαρτικών ειδών.

Η βασικότερη προϋπόθεση της εταιρείας Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ, για την ανάπτυξή της, είναι η συνεχής ανανέωση και επάνδρωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, που διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων της και την ασφάλεια των εργαζομένων της. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο άρτιους εξοπλισμούς εργοστασίων της Ευρώπης, με μοναδική έμφαση στη συνέπεια και την ασφάλεια σε όλους τους τομείς παραγωγής.

Σήμερα, η εταιρεία κατασκευάζει πάνω από 1.200 είδη χαρτικών και αρχειοθέτησης. Τα προϊόντα της είναι άριστης ποιότητας και έχουν βραβευτεί τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει λάβει τα εξής βραβεία ποιότητας: α) ΙΙΙ Europe Award, β) International Victory Award, γ) Mercury Award, δ) European Gold Star for quality.

Ο Θεόδωρος Σκαγιάς ως οικογενειάρχης, υπήρξε υποδειγματικός. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τα παιδιά του και είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας τις επιλογές, τις φιλοδοξίες και την ελεύθερη βούληση στις αποφάσεις τους για τη ζωή τους. Το μυστικό της επιτυχίας του είναι πέρα από την πολλή και σκληρή δουλειά το όραμα, η μελέτη, η εργασία (πραγματοποίηση) και ο έλεγχος.

Μαζί με τη σύζυγό του, Άννα Σκαγιά, απέκτησαν τρία παιδιά. Πρώτος, ο Κώστας Σκαγιάς, ο οποίος γεννήθηκε το 1962 και έκανε ανώτατες σπουδές με αντικείμενο τις εκτυπώσεις στο Πολυτεχνείο του Watford στην Αγγλία. Σήμερα είναι Διευθυντής Παραγωγής και Πρόεδρος της SKAG. Είναι παντρεμένος με την Tracey Σκαγιά, η οποία είναι σήμερα Διευθύντρια Εξαγωγών, με σπουδές πάνω στη διαφήμιση στο Watford της Αγγλίας. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Θοδωρή Σκαγιά, που σήμερα εκτελεί χρέη Οικονομικού Διευθυντή καθώς και Υπεύθυνου Προμηθειών.

Δεύτερη είναι η Πόπη Σκαγιά, η οποία γεννήθηκε το 1963, σπούδασε Ψυχολογία και Οργανωτική Συμπεριφορά στο Deree College και σήμερα κατέχει την θέση της Εμπορικής Διευθύντριας και της Διευθύνουσας Συμβούλου της SKAG.

Τρίτη, η Φανή Σκαγιά, η οποία γεννήθηκε το 1972, έχει σπουδάσει Management και είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Προμπονά, ο οποίος είναι Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών και Πιστωτικού Ελέγχου.