Μενού Κλείσιμο

Renner Alexia

Η Alexia Renner γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1978. Είναι κόρη του Γουστάβου με καταγωγή από την Ελβετία και της Βαρβάρας με καταγωγή από τις Σέρρες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και σήμερα διατηρεί το δικό της δικηγορικό γραφείο στη Ζυρίχη. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ελβετίας και μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Λουκέρνης. Έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο παππούς της βιογραφούμενης, από την πλευρά του πατέρα της, ονομαζόταν Μιχαήλ και ήταν Ελβετικής καταγωγής. Ήταν κάτοικος των Άλπεων και εργαζόταν σε τούνελ σκάβοντας κάτω από βουνά και δρόμους. Έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή λόγω πνευμονικού οιδήματος από τη σκόνη που ανέπνεε. Είχε νυμφευθεί την Ιωσηφίνα και είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν ο Γουστάβος, πατέρας της βιογραφούμενης. Γεννήθηκε το 1932 στο Άντερματτ της Ελβετίας. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μιλάει πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. Ήρθε στην Αθήνα για λόγους εργασίας και εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Βαρβάρα, μετέπειτα σύζυγό του.

Η Βαρβάρα, μητέρα της βιογραφούμενης, γεννήθηκε στις Σέρρες το 1952. Τελείωσε το γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασε αγγλική και γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Δυναμική και ανεξάρτητη, εργαζόταν στην Ολυμπιακή.

Ο Γουστάβος και η Βαρβάρα μετά τον γάμο τους έμειναν μόνιμα στην Ελβετία και απόκτησαν τη μοναχοκόρη τους, τη βιογραφούμενη Αλεξία.

Η Αλεξία Renner γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1978 στην πόλη της Ζυρίχης. Ήταν ένα παιδί ατίθασο και ζωηρό, αλλά πανέξυπνη και πολύ δραστήρια. Τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο στη Ζυρίχη, αλλά αυτό που θυμάται από τα παιδικά της χρόνια είναι τα καλοκαίρια που περνούσε στην Ελλάδα. Αναπολεί με νοσταλγία τις μέρες που περνούσε στις Σέρρες, στον παιδικό της παράδεισο, με τη γιαγιά της τη Φωτεινή που ήταν μοδίστρα και τον παππού της τον Κωνσταντίνο που ήταν αγρότης και μικροεργολάβος. Έπαιρνε πολλή αγάπη και απέκτησε πολλούς φίλους περνώντας ονειρικά καλοκαίρια γεμάτα παιχνίδι. Ως παιδί, θυμάται επίσης τα πολλά ταξίδια που έκαναν σε όλο τον κόσμο για διακοπές, αφού η μητέρα της, ως εργαζόμενη της Ολυμπιακής, δικαιούταν δωρεάν εισιτήρια.

Όταν τελείωσε το σχολείο, η βιογραφούμενη συνέχισε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης από όπου αποφοίτησε το 2005 αποκτώντας το πτυχίο της με πολύ καλή βαθμολογία. Από τα χρόνια των σπουδών της θυμάται ότι είχε πάρα πολύ διάβασμα για να καταφέρει να πιάσει υψηλή βαθμολογία, ενώ παράλληλα εργαζόταν part-time σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, έκανε την πρακτική της στο δικαστήριο και εργάστηκε για ένα χρόνο σε δικηγορικό γραφείο. Εκεί γνώρισε τον πατέρα των παιδιών της, Ελβετικής καταγωγής.

Η Αλεξία Renner έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, την Ελένη-Βαρβάρα, τον Αλέξανδρο-Ιωσήφ, τον Μιχαήλ-Γουστάβο και τη Στέλλα-Κλάρα.

Η Ελένη – Βαρβάρα είναι σήμερα 8 ετών, μαθήτρια του δημοτικού. Είναι δυναμική, κοινωνική, κάνει μπαλέτο και παρακολουθεί ελληνικό σχολείο. Ο Αλέξανδρος – Ιωσήφ είναι 6 ετών και πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Αγαπάει πολύ τη γυμναστική.

Ο Μιχαήλ – Γουστάβος είναι 4 ετών και του αρέσει να πηγαίνει στην παιδική χαρά.

Η Στέλλα – Κλάρα, 2 ετών, είναι η χαριτωμένη μικρή του ζευγαριού.

Η Αλεξία Renner, παράλληλα με το μεγάλωμα των παιδιών, διατηρεί από το 2015 το δικό της δικηγορικό γραφείο στην περιοχή Seefeld στο κέντρο της Ζυρίχης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ελβετίας και μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Λουκέρνης. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη γυμναστική στον γυμναστικό σύλλογο της περιοχής που μένει.

Τα όνειρα και τα σχέδια της για το μέλλον αφορούν την οικογένειά της. Αυτό που εύχεται είναι να είναι όλοι υγιείς και να καταφέρει ακόμα και μετα το θάνατο της μητέρας της να μεταλαμπαδεύσει την ελληνική γλώσσα και το θετικό πνεύμα της μητέρας της στα παιδιά της.