Μενού Κλείσιμο

Πυρομάλλης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Πυρομάλλης γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά.

Το όνομα Πυρομάλλη αναφέρεται στα αρχεία της Ζακύνθου από το 1570 και προέρχεται από την Ιταλία, όπου εξακολουθεί να έχει μέχρι σήμερα μαφιόζικη χροιά. Στη Ζάκυνθο το όνομα εμφανίζεται στις Άνω Βολίμες.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, Δημήτριος Πυρομάλλης, ήταν ζαχαροπλάστης από τη Ζάκυνθο. Μετανάστευσε στην οικονομική και χρηματιστηριακή περιοχή της Σμύρνης «Μπόρσα», όπου εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τη σύζυγό του Δέσποινα Ίσκου, συγγενή ολυμπιονίκη. Μαζί απέκτησαν τη Θεοδώρα, την Αναστασία, τον Γεώργιο και τον Αθανάσιο, πατέρα του βιογραφούμενου, στον οποίο απονεμήθηκε το «Χρυσό Αριστείο Ανδρείας» για την προσφορά του και την αυτοθυσία του στις επιχειρήσεις εναντίον αναρχικών συμμοριών. Μετά την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Ο Αθανάσιος το 1948 ασχολήθηκε με το εμπόριο γυναικείων αξεσουάρ αλλά συνταξιοδοτήθηκε ως εκτελωνιστής. Απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 1999. Η Ανθούλα Γαρουφαλή, μητέρα του βιογραφούμενου, γεννημένη στη Γλυφάδα με πατέρα βιοτέχνη και έμπορο σιδηροκατασκευών, τελείωσε το γυμνάσιο στην Πλάκα. Είχε γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της την Αρσακειά, ερασιτέχνη ποιήτρια.

Στις 29 Δεκεμβρίου 1948 γεννήθηκε ο βιογραφούμενος Δημήτρης Πυρομάλλης. Μοναχοπαίδι, παρακολούθησε ιδιωτικό σχολείο και στη συνέχεια οικονομικό γυμνάσιο. Ακολούθησε οικονομικές σπουδές στο Λονδίνο από το 1970-1974, όπου εξειδικεύτηκε στον αντίστοιχο τομέα. Από το 1974 έως το 1977, μαζί με τον θείο του Μητσάκο, που είχε κατάστημα γούνας στην Αθήνα με την επωνυμία «Βούλα Μητσάκου» επί της οδού Νίκης και Μητροπόλεως, εμπορεύονταν γούνα στην Ισπανία και τις Καναρίους Νήσους.

Το 1977 αφού έγινε εκτελωνιστής στην Αθήνα μεταφέρθηκε στον Βόλο, όπου ασχολήθηκε με τα χρηματοοικονομικά, τα οποία τον απασχολούν μέχρι σήμερα. Λόγω της παραπάνω ενασχόλησής του είναι συνέταιρος με τον Φώτη Παπά της Moneynet.

Το 1979, ο βιογραφούμενος γνώρισε τη σύζυγό του Φαίη, γεννημένη στην Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

Ο βιογραφούμενος αγαπά την ήρεμη ζωή. Απολαμβάνει επίσης τους περιπάτους στην Πλάκα και στου Φιλοπάππου, καθώς και τα ταξίδια στο εξωτερικό.