Μενού Κλείσιμο

Πλατής Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Πλατής είναι ο ιδρυτής της ΑLINDA VELCO ΑΒΕΕ, η οποία είναι μία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς των βιομηχανικών πρώτων υλών και των καθαριστικών προϊόντων.

Ο Κωνσταντίνος Πλατής γεννήθηκε στα Φάρσαλα Θεσσαλίας τον Ιούλιο του 1950. Οι γονείς του, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, μοίραζαν τον χρόνο της οικογένειας μεταξύ των ορεινών χωριών των Τρικάλων (Αγία Παρασκευή – Τζούρτζια Αθαμανίας) το καλοκαίρι και των Φαρσάλων κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Ο ίδιος τελειώνει το σχολείο στα Φάρσαλα και σπουδάζει στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Αφού αποφοιτήσει, έρχεται στην Αθήνα και δουλεύει ως πωλητής σε εταιρείες Φαρμάκων. Το 1984 συνιδρύει την εταιρεία Golden Chemicals, με αντικείμενο την παραγωγή και πώληση απορρυπαντικών. Παράλληλα, παντρεύεται τη Δήμητρα Κούτσια και αποκτά μια κόρη, τη Νεφέλη Ζωή.

Το 1989 ιδρύει την εταιρεία Alinda ΑΕ, με αντικείμενο το εμπόριο και τις αντιπροσωπείες πρώτων υλών τροφίμων και 10 χρόνια αργότερα αποχωρεί από την εταιρεία Golden Chemicals.

Η δραστηριότητά του στον χώρο των τροφίμων εξελίσσεται με την ίδρυση της παραγωγικής εταιρείας Velco το 1996 και στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με τις ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα.

Με τη δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα των απορρυπαντικών, η εταιρεία αναπτύσσει και παράγει πλήρη σειρά απορρυπαντικών και εξειδικευμένων καθαριστικών προϊόντων που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της αγοράς. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης αποτελείται από έμπειρο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο παρακολουθεί σχολαστικά τις σύγχρονες τάσεις στην ελληνική και διεθνή.

Από εκεί και πέρα η άνοδος της εταιρείας είναι εντυπωσιακή. Με εταιρείες και γραφεία σε χώρες του εξωτερικού όπως η Ινδονησία, η Τυνησία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, η εταιρεία συνεχίζει να μεγαλώνει.

Το 2004, τα κεντρικά της εταιρείας μεταφέρονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Σπάτα και αγοράζεται ακίνητο στο Βουκουρέστι για τις δραστηριότητες των Βαλκανίων. Το 2010 οι εταιρείες συνενώνονται και σχηματίζουν τον όμιλο Alinda Velco, ο οποίος ξεπερνά την κρίση στην Ελλάδα και συνεχίζει να μεγαλώνει με εταιρείες σε Γερμανία και Κύπρο.

Ο όγκος εργασιών του ομίλου αρχίζει και ξεπερνά τις παραγωγικές δυνατότητες των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την 4ετία 2017-2020 γίνονται επενδύσεις άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε παραγωγικές εγκαταστάσεις, ερευνητικό κέντρο και προσωπικό. H εταιρεία, στη μακρόχρονη πορεία της, στηρίζει σταθερά την ανάπτυξή της στο ανθρώπινο δυναμικό της, τους συνεργάτες της, λειτουργώντας πάντα στα πλαίσια της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Ο ίδιος, κατά την περίοδο αυτή, αποκτά δύο εγγόνια και παράλληλα θέτει καινούρια οράματα και στόχους για την επόμενη γενιά του ομίλου Alinda Velco.