Μενού Κλείσιμο

Πιπιτσούλης Νικόλαος

Ο παππούς του, Νικόλαος, από την Κωνσταντινούπολη, έμπορος και ράπτης στο επάγγελμα, ήλθε στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, όπου ίδρυσε τέσσερα εμπορικά καταστήματα στον Πειραιά. Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που έκανε διαφήμιση στον κινηματογράφο. Ως χαρακτήρας ήταν γλεντζές, τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε μαντολίνο. Παντρεύτηκε τη Δάφνη Τσιστούδη, από τη Θεσσαλονίκη και  μαζί απέκτησαν οκτώ παιδιά, τον Θεόφιλο, τον Παναγιώτη, τον Κωνσταντίνο, τον Ιωάννη, τη Γεωργία, την Κυριακή και τον Ευάγγελο (πατέρας του Νικόλαου Πιπιτσούλη).

Ο Ευάγγελος, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού, δεν βρίσκεται εν ζωή. Δυναμικός ως χαρακτήρας, στήριξε τα αδέρφια του, και τα βοήθησε να σπουδάσουν. Το 1948 παντρεύεται την Ευφροσύνη, από τον Πειραιά και με καταγωγή από  το Λιδωρίκι. Φαίνεται μάλιστα σαν απόγονος της οικογένειας του Αθανασίου Διάκου. Ήπια, γλυκιά και ζωντανή η Ευφροσύνη, απέκτησε τρία παιδιά. τον Νικόλαο, τον Χρήστο και τη Δάφνη.

 Ο Νικόλαος Πιπιτσούλης τελείωσε το Γυμνάσιο στο Πειραιά. Πήρε πτυχίο Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών από την Σιβιτανείδιο και έκανε μεταπτυχιακά γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Από μικρός εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο θείων του και σε άλλες δουλειές. Δεκαοκτώ ετών, παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν  σε δύο δουλειές, σε ναυτιλιακό γραφείο, ως διαφημιστής, και σε μια μπουάτ στην Πλάκα ως τραγουδιστής. Υπηρέτησε στο σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών το 1969-1971. Επί μία τριετία εργάστηκε σε εταιρία τηλεπικοινωνιών πλοίων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΚΗ

Εδώ και 40 χρόνια μαζί με τέσσερις άλλους τεχνικούς έχουν ιδρύσει την εταιρεία MARAK με αντικείμενο τα συστήματα τηλεπικοινωνίας και ναυσιπλοΐας και η οποία απασχολεί 110 άτομα στην Αθήνα. Στην Αλεξανδρούπολη, στην παραγωγική μονάδα του εργοστασίου εργάζονται 47 ακόμη άτομα, ανεβάζοντας το σύνολο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε 157 άτομα. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε ένα ιδιόκτητο στεγασμένο κτίσμα 1600 τ.μ. σε οικόπεδο 11 στρεμμάτων. Τα γραφεία στον Πειραιά στεγάζονται και αυτά σε ιδιόκτητους χώρους, συνολικά 1800 τ.μ. Πραγματοποιούν κύκλο εργασιών 3,5 δις. ετησίως τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι  προμηθευτές του ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπημένες δραστηριότητες του Νικόλαου είναι το ψάρεμα και ο αθλητισμός, ενώ γνωρίζει να παίζει κιθάρα

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με την Μαρία Πανάγου, δημοσιογράφο και κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στο Ινστιτούτο Περιφερειακής  Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Ευάγγελο, 44 ετών σήμερα με σπουδές στην Πληροφορική και με τίτλο Master, και τον Χρήστο 43 ετών σήμερα, ο οποίος έχει λάβει το Master of Economics London.