Μενού Κλείσιμο

Πετρινώλης Γιώργος

Ο Γιώργος Πετρινώλης, του Ηλία και της Γενοβέφας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Ιπτάμενος Μηχανικός Αεροσκαφών στη Γερμανία και Μηχανικός και Σχεδιαστής Αεροσκαφών στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των ιατρικών μηχανημάτων. Οι γνώσεις και η εμπειρία που απέκτησε τον οδήγησαν να ιδρύσει την εταιρεία «ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ», που ασχολείται με ιατρικές εξετάσεις. Λίγο αργότερα, ίδρυσε μία θυγατρική εταιρεία, τον «ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ», που αποτελεί το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο ραδιοϊσοτοπικών αναλύσεων. Επίσης, εισάγει από το εξωτερικό και αντιπροσωπεύει ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία και ιατρικά αντιδραστήρια. Η ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ έχει λάβει από την ΕΟΚ πιστοποίηση ISO 9002 για τη σωστή λειτουργία της και τώρα της αποδίδεται και το ISO 4500, για την ποιότητα και την εγκυρότητα της εργαστηριακής εργασίας, ενώ εκκρεμεί η ανάληψη πιστοποίησης από την εταιρεία ISO-Περιβάλλοντος βάσει των οδηγιών της ΕΟΚ.

Ο Γιώργος Πετρινώλης αποτελεί την τρίτη γενιά μιας οικογένειας με ρίζες από ένα από τα ωραιότερα νησιά της Δωδεκανήσου, την Αστυπάλαια ή Αστροπαλιά, όπως αποκαλείται στην τοπική διάλεκτο.

Ο παππούς και συνονόματός του, ο Γιώργος Πετρινώλης, γεννήθηκε στην Αστυπάλαια το 1898, σε μια εποχή που τα Δωδεκάνησα ήταν υπό ιταλική κατοχή, γι’ αυτό και είχε την ιταλική υπηκοότητα. Στο επάγγελμα ήταν κτηνοτρόφος και τα ζώα του βρίσκονταν στην Αστροπαλιά.

Σύζυγός του ήταν η Αντωίνα (Αντωνία) Αλεξανδρή, με την οποία ευτύχησε να αποκτήσει εννέα παιδιά: τον Ρουσσέτο (1923), τον Αλέκο (1925), τον Μανώλη (1927), την Ειρήνη (1929), τη Μαρία (1931), τον Ηλία, πατέρα του βιογραφούμενου (1933), τον Γιάννη (1935) και τον Κώστα (1937). Δυστυχώς όμως, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του τελευταίου παιδιού του, ο παππούς αρρώστησε από πνευμονία και πέθανε σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Λίγο καιρό αργότερα ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα, όχι μόνο για το έθνος μας αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Σαν να μην έφτανε δε η παρουσία των Ιταλών στην Αστυπάλαια, ενέσκηψαν και οι Γερμανοί κατακτητές.

Ο Μανώλης, 15 ετών εκείνη την εποχή, γίνεται ιδρυτικό μέλος του κινήματος της Ε.Ν.Α. (Ελληνική Νεολαία Αστυπάλαιας), η οποία προσπαθούσε να βρει πόρους. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε στην Αστυπάλαια το κορίτσι σε ηλικία 14 ετών ήταν πια γυναίκα έτοιμη για γάμο, ενώ το αγόρι σε ηλικία 15-16 ετών ήταν άντρας έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της οικογένειας, όταν χρειαζόταν.

Το νησί προσπαθούσε με χίλιους τρόπους να αντισταθεί στις λεηλασίες. Μάζευαν την πυρίτιδα από τις νάρκες, αφού τις αφόπλιζαν και τη χρησιμοποιούσαν για την αλιεία. Ο Μανώλης, απασφαλίζοντας μια νάρκη, έχασε τη ζωή του. Ουσιαστικά, θυσιάστηκε προσπαθώντας να προστατέψει τους συντοπίτες του, πέφτοντας κυριολεκτικά επάνω στη νάρκη για να μη σκοτωθούν οι γύρω του, που είχαν έλθει να τον παρακολουθήσουν.

Ο Ρουσσέτος (Ρούσσος), ο μεγαλύτερος αδελφός, έχασε τα δυο του χέρια απ’ την ίδια δουλειά. Δεν επέτρεψε όμως στον εαυτό του να καταρρεύσει, αντίθετα εργάστηκε κανονικά ως ψαράς και πλανόδιος πωλητής. Το ίδιο το ελληνικό κράτος, τιμώντας τον, του έδωσε το δικαίωμα να διακινεί στο νησί τον ημερήσιο Τύπο.

Ο Αλέκος πήγε στην Κρήτη, όπου και δημιούργησε οικογένεια, ενώ η Μαρία και τα υπόλοιπα αδέλφια ήρθαν στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Την εποχή εκείνη, ο Ηλίας, ο Γιάννης και ο Κώστας Πετρινώλης ξεκινούν να εμπορεύονται υφάσματα -στην αρχή με δόσεις- πουλώντας τα από πόρτα σε πόρτα, αρχικά στην Αθήνα κι αργότερα, όταν απέκτησαν μεταφορικό μέσο, στην επαρχία. Παράλληλα, ο Ηλίας μαθητεύει δίπλα στον εκλεκτό ζωγράφο Βακιρτζή και σύντομα αναγνωρίζεται το ταλέντο του στη ζωγραφική. Ταυτόχρονα, κατασκευάζει τις διαφημιστικές ταμπέλες του κινηματογράφου και των θεάτρων αργότερα. Εξελίχθηκε έτσι σ’ έναν ταλαντούχο ζωγράφο, που έβγαζε και αρκετά χρήματα απ’ αυτή τη δουλειά.

Το 1959 γράφτηκε στο Ωδείο Αθηνών ως οργανοπαίκτης, τον κερδίζει όμως το ακορντεόν. Έτσι, γίνεται σολίστας και παίρνει το πτυχίο του το 1987. Ασκούσε την τέχνη του για να περνά ευχάριστα και να διασκεδάζει με την παρέα του. Παράλληλα και αφιλοκερδώς κοινωνούσε το ταλέντο του σε νέα παιδιά τα οποία δεν μπορούσαν οικονομικά να παρακολουθήσουν το Ωδείο.

Στην προσωπική του ζωή, σχετίστηκε το 1958 με τη Γενοβέφα Περίκο, την οποία παντρεύτηκε αργότερα. Το ζευγάρι απέκτησε το 1960 ένα γιο, τον Γιώργο.

Η Γενοβέφα Περίκο, γεννημένη στην Αθήνα το 1937, ήταν κόρη του Τζουζέπε Περίκο. Ο πατέρας της είχε ιταλική καταγωγή, αλλά είχε γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 1908 στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Ο παππούς της, ο Ιωάννης (Τζιοβάνι) Περίκο, χημικός στο επάγγελμα, αποσπασμένος από μια γαλλική εταιρεία σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας, ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί σ’ ένα υποκατάστημα που ίδρυσε η γαλλική εταιρεία στη Μεταμόρφωση. Αγάπησε πολύ την πατρίδα μας κι έτσι εγκαταστάθηκε μόνιμα με την σύζυγο και τα 12 παιδιά του. Ο γιος του Τζουζέπε ήταν συνομήλικος με το γιο του πάμπλουτου ιδιοκτήτη της γαλλικής εταιρείας. Έτσι, τα δύο παιδιά έγιναν στενοί φίλοι και μεγάλωσαν μαζί. Όταν ενηλικιώθηκε ο Τζουζέπε, εργάστηκε ως οδηγός στην οικογένεια του φίλου του.

Στα χρόνια του μεσοπολέμου (δεκαετία του 1930) γνωρίστηκε με την Ανδρομάχη Χαρίτου από την Κεφαλονιά. Η Ανδρομάχη είχε χάσει και τους δυο γονείς της σε βρεφική ηλικία και τη μεγάλωσε ο θείος της, ένας στρατηγός ονόματι Βούης, που ζούσε στην Πάτρα. Εργάστηκε ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο της Πάτρας κι έπειτα ως προϊσταμένη στην Πολυκλινική Αθηνών. Από το γάμο της με τον Τζουζέπε απέκτησε μία κόρη, τη Γενοβέφα (1937), μητέρα του βιογραφούμενου, κι ένα γιο, τον Ιωάννη (1940).

Αν και ήταν πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον, ο Τζουζέπε συνελήφθη στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου ως Ιταλός, τον άφησαν όμως αμέσως ελεύθερο, αφού όλοι τον γνώριζαν πλέον για Έλληνα. Κατά την περίοδο της κατοχής, μάλιστα, ακριβώς λόγω της ιταλικής του υπηκοότητας, κινείται κατάλληλα και σώζει τις ζωές συντοπιτών του στις δύσκολες στιγμές των συλλήψεων.

Τα δυο παιδιά του, η Γενοβέφα και ο Ιωάννης, γνώριζαν άπταιστα Ιταλικά, αν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία.

Η Γενοβέφα στάθηκε άξια στο πλευρό του συζύγου της Ηλία και τον βοήθησε όσο μπορούσε καλύτερα στις εμπορικές του δραστηριότητες, στηρίζοντάς τον ηθικά και υλικά. Έτσι, το 1960, με την προίκα που είχε πάρει η γυναίκα του, ο Ηλίας νοικιάζει ένα μαγαζί στην οδό Καρόρη στην Αθήνα, όπου στεγάζει την επιχείρηση υφασμάτων που ίδρυσε με τα αδέλφια του, με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΠΕΤΡΙΝΩΛΗ. Εμπορεύονται κασμίρια και ποπλίνες, με βασικό προμηθευτή τους τον κ. Σκαρπιά, ο οποίος έγινε νονός του μικρού Γιώργου, γιου του Ηλία και της Γενοβέφας.

Λόγω της συνετής οικονομικής τους διαχείρισης, τα αδέλφια δημιουργούν μια άριστη εικόνα στην ελληνική αγορά, ανοίγοντας μεγάλες πόρτες.

Αργότερα ιδρύουν δύο ακόμη επιχειρήσεις: την ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΙΝΩΛΗΣ, με αντικείμενο τα υφάσματα, και το ΡΑΔΙΟ ΠΕΤΡΙΝΩΛΗ, με ηλεκτρικά είδη. Τη μία εταιρεία την ανέλαβε μόνος του ο Ηλίας, ενώ την άλλη τα άλλα δύο αδέλφια.

Η πορεία της επιχείρησης ήταν ανοδική, καθώς ο Ηλίας Πετρινώλης από το ένα μαγαζί που είχε δημιουργεί, χάρη στην εργατικότητα και την επιμονή του, μια μεγάλη επιχείρηση αρκετών τετραγωνικών.

Το 1969, παρόλο που η επιχείρησή του βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, την πουλά στους συνεργάτες του. Ο ίδιος αποφασίζει να μπει στο χώρο των επίπλων, ιδρύοντας την εταιρεία PESKOR, σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Σκλάβο και τον Κώστα Ορφανό.

Η PESKOR γνώρισε μεγάλη ακμή και διατηρήθηκε ως το 1976. Τότε ο Ηλίας, συνεχίζοντας να αξιοποιεί το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, την αφήνει στους δύο συνεργάτες του και ιδρύει στην περιοχή του Ζωγράφου ένα Super Market με τυποποιημένες τροφές, διαβλέποντας τη στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τα εκεί.

Φροντίζοντας να είναι πάντα ενημερωμένος πάνω στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, τυποποιεί ρύζι σε χάρτινη συσκευασία πολυτελείας, σύμφωνα με το πρότυπο του ρυζιού που εισαγόταν τότε από την Αμερική, κάτι που βρίσκει τρομερή απήχηση στους καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο κάνει δυναμικά την είσοδό του και στο χώρο του χονδρεμπορίου. Παράλληλα, επεκτείνεται προς την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να κάνει τυποποίηση ελληνικού προϊόντος με τη φίρμα του ELPET.

Τον Ηλία Πετρινώλη σε ό,τι κι αν έκανε τον ακολουθούσε πάντα η ευχή του αείμνηστου πατέρα του: «Χώμα να πιάνεις και χρυσάφι να γίνεται, παιδί μου!». Οποτεδήποτε καταπιανόταν με κάτι, το ανέπτυσσε με μεγάλη επιτυχία, γνωρίζοντας πότε να αρχίσει και πού πρέπει να σταματήσει. Η αμέριστη συμπαράσταση της γυναίκας του, η οποία πάντα τον στήριζε στις επιλογές του όποιο ρίσκο κι αν εμφάνιζαν, ήταν το δεύτερο καλύτερο πράγμα που συντελεί στη μεγάλη του επιτυχία ως επιχειρηματία.

Άτομο δυναμικό και δραστήριο, με έντονη καλλιτεχνική φλέβα, ο Ηλίας ασχολείτο με τις επιχειρήσεις του μέχρι το τέλος. «Η ζωή και η δουλειά είναι συνυφασμένα», του άρεσε να λέει συχνά. Εργαζόταν για την προσωπική του ευχαρίστηση, δεν παραμελούσε όμως και τη διασκέδασή του. Ψυχαγωγούσε τους φίλους του παίζοντας ακορντεόν, ενώ ζωγράφιζε και καλλιεργούσε τη γη, κάτι που το έκανε από μεράκι και αγάπη για καθετί που μπορούσε ο ίδιος να δημιουργήσει και να δει να αναπτύσσεται.

Η Γενοβέφα είναι πολύ κοινωνική, ανοιχτόκαρδη και καλοσυνάτη γυναίκα, μονίμως μ’ ένα χαμόγελο στο στόμα, γι’ αυτό και όλος ο περίγυρός της την αγαπά.

Ο Γιώργος Πετρινώλης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Παρακολούθησε το Δημοτικό στην Ελληνογερμανική Σχολή και το Γυμνάσιο στο Β΄ Αρρένων Ζωγράφου. Στη συνέχεια, σπούδασε Ιπτάμενος Μηχανικός Αεροσκαφών στο Μόναχο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέχισε και συμπλήρωσε τις σπουδές του ως Μηχανικός και Σχεδιαστής Αεροσκαφών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Τρίπολη, στο Καβούρι και στην Κρήτη. Παράλληλα, αρίστευσε σε εξετάσεις του στρατού και τον μετέφεραν στα ραντάρ στην Κρήτη.

Καθώς είχε μουσική παιδεία από τον πατέρα του στο πιάνο και το ακορντεόν, τον πήρε ο Διοικητής του στη Λέσχη Αξιωματικών ως μουσικό και υπεύθυνο της Λέσχης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα ιατρικά μηχανήματα. Η γνώση που αποκόμισε από το χώρο αυτό καθώς και το επιχειρηματικό δαιμόνιο που κληρονόμησε από τον πατέρα του τον οδήγησαν να μπει στο χώρο των επιχειρήσεων, ιδρύοντας την εταιρεία ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ, σε πρώτη φάση με συναδέλφους του.

Η ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ασχολείται με ιατρικές εξετάσεις και έρευνες (π.χ. γενετικές, για καρκίνο κτλ.). Το ιατρικό αυτό κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1992, στηριζόμενο στον Γιώργο Πετρινώλη και την Ειρήνη Καραμπάτση καθώς και σε άλλους συνεργάτες γιατρούς.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Πετρινώλης ιδρύει μια θυγατρική εταιρεία, τον ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ, που αποτελεί το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο ραδιοϊσοτοπικών αναλύσεων.

Φροντίζοντας παράλληλα να αναπτύξει και την εμπορική του δραστηριότητα, εισάγει από το εξωτερικό και αντιπροσωπεύει ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία και ιατρικά αντιδραστήρια. Σήμερα, η εταιρεία αυτή υπό την ονομασία «ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ» (διαγνωστικά όργανα-αντιδραστήρια) διαγράφει την επιτυχημένη πορεία της και μέσα στην κρίση στον ελληνικό χώρο. Έχει επανδρώσει και λειτουργεί ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο και ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Μάλιστα, αντιπροσωπεύει επιτυχημένα στην Ελλάδα κατασκευαστικούς οίκους από την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αμερική, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αγγλία.

Αυτή τη στιγμή, ιδρύει εταιρεία θυγατρική με θέμα τη μοριακή και προγενετική ανάλυση. Βασικός στόχος είναι η πρόληψη, αλλά και η επιμήκυνση και βελτίωση της ποιότητας ζωής της νέας γενιάς, ακόμη και ο προσδιορισμός της γενετικής ταυτότητας.

Η ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ μέσα σε 12 χρόνια, ξεκινώντας από το μηδέν, έχει φτάσει σ’ έναν κύκλο εργασιών που ξεπερνούν το 1,3 δις. δραχμές και είναι πρωτοπόρος πραγματικά στον τομέα της ιατρικής διάγνωσης αλλά και εξυπηρέτησης των ανθρώπων που την εμπιστεύονται.

Η εταιρεία έχει λάβει από την ΕΟΚ για τη σωστή λειτουργία της πιστοποίηση ISO 9002, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο, και τώρα της αποδίδεται και το ISO 4500, για την ποιότητα και την εγκυρότητα της εργαστηριακής εργασίας. Επίσης, εκκρεμεί η ανάληψη πιστοποίησης από την εταιρεία ISO-Περιβάλλοντος βάσει των οδηγιών της ΕΟΚ.

Η επιχείρηση στηρίζεται σε καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς καμία πριμοδότηση. Η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα, διατηρεί όμως ιδιόκτητα γραφεία και στη Θεσσαλονίκη με την ίδια δραστηριότητα κι ετοιμάζεται επέκταση και στην Κρήτη.

Πνεύμα πολυσύνθετο και καλλιεργημένο, με έντονες αναζητήσεις, ο Γιώργος Πετρινώλης αγαπά να ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του με τη μουσική και τη ζωγραφική, ενώ δεν παραλείπει και τη συνεχή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του σχέδια.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του ήταν ο γάμος του με τη Φανή Κοντογεώργη του Σωτηρίου την 24η Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Έκτοτε τον κέρδισε η μοναδική ομορφιά της Ραφήνας και εγκαταστάθηκε μόνιμα, απολαμβάνοντας το τοπίο κάθε μέρα και ταξιδεύοντας με την θέα στην θάλασσα σε κάθε ευκαιρία ανάπαυλας.

Με την προσήλωση του στην ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, την 27η Ιουλίου 2015 ίδρυσε μαζί με την Παναγιώτα Χλαπουτάκη, Ιατρό Βιοπαθολόγο, το Διαγνωστικό Εργαστήριο ΑΙΜΟΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Ι.Κ.Ε (Hemolipsi private Medical Laboratory P.C) στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής, το οποίο γρήγορα καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της τοπικής Κοινωνίας, λόγω των αξιόπιστων και άμεσων αποτελεσμάτων. Γρήγορα διαπίστωσε ότι ο Κρητικός (δηλαδή με καταγωγή από την Κρήτη) χαρακτήρας της από την μία και η μεθοδικότητα και αγάπη της στην Ιατρική ειδικότητα από την άλλη, συνθέτουν ένα ισχυρό επαγγελματικό ιστό, ο οποίος μαζί με την έντονη ανησυχία του θα δημιουργήσει πολλά επαγγελματικά σχέδια στο μέλλον.

Δυστυχώς, την 13η Ιανουαρίου 2018, η απώλεια του πατέρα του, Ηλία, άφησε ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Αρχηγός, ο Πατριάρχης, η ήρεμη δύναμη δεν είναι πλέον μαζί του. Τον δίδαξε ότι «ο άνθρωπος που βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει είναι επιτυχημένος και όχι ο άνθρωπος που τον βλέπει ο ήλιος όταν ανατέλλει». Αυτό αποτελεί και δική του αρχή πλέον.

Αυτό είναι το σκληρό πρόσωπο της ζωής και για εκείνον και για τη μητέρα του, η οποία πλέον βυθίζεται στις δικές της σκέψεις, αναμνήσεις και αρχίζει το Ταξίδι της με συνεπιβάτη την άνοια και προορισμό το άγνωστο, η οποία πλέον εγκαταστάθηκε μαζί με την μοναξιά της. Δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί την απώλεια του συζύγου της, πολλά και μεστά τα χρόνια κοινής ζωής. Τώρα βυθίζεται ατελείωτες ώρες στις σκέψεις της…

Η εξαιρετική συνεργασία και το κοινό όραμα των δύο συνεταίρων σύντομα γεννά την 24η Μαΐου 2018 και το δεύτερο εργαστήριο, την ΑΙΜΟΛΗΨΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Ι.Κ.Ε (Hemolipsi Kerateas Private Medical Laboratory P.C) στην Κερατέα Ανατολικής Αττικής. Σήμερα αποτελεί σταθμό ποιότητας και αναφοράς στην ευγενική και φιλόξενη κοινωνία της Κερατέας.

Παράλληλα, την 20η Μαΐου 2020 μετά από συντονισμένες ενέργειες και από στοχευμένες επενδύσεις, πήρε μαζί με τον συνέταιρό του (από το 1992), Κυρίτση Κωνσταντίνο, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Εταιρείας ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε – ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ.

Φυσικά, όλες οι Εταιρείες έχουν αναπτύξει και εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001/2015, Σύστημα Εξωτερικού Ποιοτικού Ελέγχου Ποιότητας Εξετάσεων και Σύστημα ορθής Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων. Όλα τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα έχουν έγκριση από τον Ε.Ο.Φ.Σήμερα, η οικογένειά του απασχολείται καθημερινά με την λειτουργία των Εταιρειών και με τους συνεταίρους του σχεδιάζουν τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα με αυστηρή επιλογή, παρακαταθήκη στην ερχόμενη γενιά.

Ο ίδιος προγραμματίζει τις νέες επενδύσεις στην Ιδιαίτερη Πατρίδα του, την ΑΣΤΡΟΠΑΛΙΑ.