Μενού Κλείσιμο

Παρασκευοπούλου Έλλη

• Έτος Γεννήσεως: 1975
• Επάγγελμα: Αισθητικός
• Τόπος Καταγωγής: Πειραιάς, Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Ορεστιάδα , Θράκη . Ελλάδα

Η Έλλη Παρασκευοπούλου, αισθητικός στο επάγγελμα με καταγωγή από τον Πειραιά, γεννήθηκε το 1975 στη Μπουζουμπούρα, πρωτεύουσα του Μπουρούντι της Κεντρικής Αφρικής από Έλληνες γονείς που είχαν μεταναστεύσει στην Αφρική. Σήμερα ζει στην Ορεστιάδα, όπου διατηρεί Κέντρο Αισθητικής.

 

Ο Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος, ο παππούς της βιογραφούμενης από την πλευρά του πατέρα της, γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1915. Πήγε στον Πειραιά με την οικογένειά του και έζησε εκεί. Εργαζόταν ως αχθοφόρος στο λιμάνι, μέχρι που τραυματίστηκε και του έκοψαν το πόδι από το γόνατο. Παντρεύτηκε την Αικατερίνη Προύτζου από το ορεινό χωριό Τρόπαια της Γορτυνίας, που ήταν γόνος εύπορης οικογένειας. Το ζευγάρι ασχολήθηκε με το εμπόριο μετάλλων και έζησε στον Πειραιά. Απέκτησαν πέντε γιους, τον Νίκο, τον Παναγιώτη (Τάκη), τον Άγγελο, τον Ηλία και τον Βασίλη. Ο παππούς απεβίωσε το 1980 σε ηλικία 65 ετών και η γιαγιά το 1988 σε ηλικία 80 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Βάρβαρος, ο παππούς της βιογραφούμενης από την πλευρά της μητέρας της με καταγωγή από την Κύμη Ευβοίας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1918, όπου και μεγάλωσε. Εργάστηκε αρχικά ως τσαγκάρης και έπειτα ως ναυτικός σε τουριστικά πλοία και μάλιστα ως αρχικαμαρότος. Πολέμησε το 1940 στα Αλβανικά σύνορα. Αργότερα έφυγε στη Γερμανία, όπου έμεινε για αρκετά χρόνια και δούλευε εκεί. Έτσι, έμαθε καλά τη Γερμανική γλώσσα. Παντρεύτηκε στην Ελλάδα την Έλλη Μελέτη από την Κεφαλονιά και απέκτησαν τρεις κόρες, τη Γεωργία, τη Σταματίνα και την Όλγα. Ο παππούς απεβίωσε το 2008 σε ηλικία 87 ετών και η γιαγιά το 2007 σε ηλικία 77 ετών.

Ο Άγγελος Παρασκευόπουλος, ο πατέρας της βιογραφούμενης, γεννήθηκε στον Πειραιά (Κερατσίνι), όπου και έζησε μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Αργότερα, έφυγε μετανάστης στην Κεντρική Αφρική και ασχολήθηκε με το εμπόριο καφέ. Μετά από 6 με 7 χρόνια έγινε συνέταιρος σε ελληνικό supermarket, το οποίο και διατήρησε για πολλά χρόνια μέχρι τον Εμφύλιο, όταν έδιωξαν τους Έλληνες από την Αφρική. Παντρεύτηκε τη Γεωργία Βαρβάρου από τον Πειραιά (Κορυδαλλό) και απέκτησαν τρία παιδιά, την Κατερίνα το 1974, την Έλλη το 1975 και τον Κωνσταντίνο το 1980. Σήμερα, ο Άγγελος Παρασκευόπουλος είναι συνταξιούχος και μένει στο Καλαμάκι Αθηνών μαζί με τη σύζυγό του και μητέρα της βιογραφούμενης.

Η βιογραφούμενη μεγάλωσε στο Μπουρούντι της Κεντρικής Αφρικής μέχρι την ηλικία των 18 ετών, οπότε και τελείωσε το σχολείο. Αργότερα, σπούδασε στη Σχολή Αισθητικής των ΤΕΙ Αθήνας. Γνώρισε τον Μόσχο Παπαδόπουλο, δάσκαλο στο ελληνικό δημοτικό σχολείο στο Μπουρούντι, με καταγωγή από τον Έβρο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995 και ήρθε στην Ορεστιάδα. Απέκτησαν δύο γιους, τον Σταύρο Παπαδόπουλο, που γεννήθηκε το 1998 και σήμερα είναι φοιτητής και τον Άγγελο Παπαδόπουλο, που γεννήθηκε το 2001. Η βιογραφούμενη ξαναπαντρεύτηκε το 2009 τον Ιωάννη Ράικο, επιπλοποιό στο επάγγελμα με καταγωγή από την Ορεστιάδα. Οι παππούδες του είχαν έρθει το 1923 στην Ορεστιάδα από το Καραγάτς, προάστιο της Αδριανούπολης και ασχολούνταν με τη γεωργία. Μαζί του απέκτησε έναν γιο, τον Αθανάσιο (Θάνο), που γεννήθηκε το 2010 και σήμερα είναι μαθητής. Ο δεύτερος σύζυγός της απεβίωσε το 2014 από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 42 ετών. Από το 2019 συζεί με τον Χρήστο Πασσιά, με καταγωγή από τον Έβρο, αστυνομικό στο επάγγελμα. Ο πατέρας του, Νικόλαος Πασσιάς, είναι απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με ρίζες από το Ορτάκιοϊ (στη σημερινή Βουλγαρία) και η μητέρα του, Χρυσή Μητίση, έχει ρίζες από το Κρασοχώρι (Saraplar) κοντά στην Αδριανούπολη. Έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Νικόλαο, 3 ετών σήμερα.

Το 1998, η βιογραφούμενη άνοιξε στην Ορεστιάδα ένα κέντρο αισθητικής, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων της Ορεστιάδας. Παράλληλα, διδάσκει στα ΙΕΚ ποδολογία, τεχνολογία καλλυντικών και αισθητική. Μιλάει τις εξής γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Σουαχίλι και Κιρούντι. Το Κέντρο Αισθητικής που διατηρεί προσφέρει πλήρεις παροχές σε θεραπείες προσώπου, αδυνατίσματος, αποτρίχωσης, μανικιούρ, πεντικιούρ και μακιγιάζ και απασχολεί δύο άτομα.

Η Έλλη Παρασκευοπούλου ζούσε σε ελληνική κοινότητα της Κεντρικής Αφρικής, πήγαινε σε ελληνικό σχολείο και σε ελληνική εκκλησία. Είχε επαφή με τους ντόπιους και ξένους, κυρίως Βέλγους. Ασχολούνταν με τα αθλήματα της ιππασίας, στην οποία έχει λάβει αρκετά μετάλλια, του τένις και της κολύμβησης. Έζησε όμορφα παιδικά και μαθητικά χρόνια και διατηρεί ωραίες αναμνήσεις. Μάλιστα εκπεφρασμένη επιθυμία της είναι η επιστροφή της κάποια στιγμή εκεί.