Μενού Κλείσιμο

Παπαλούδης Βασίλειος

Ο Βασίλειος Παπαλούδης είναι ο ιδρυτής της εταιρείας εμπορίου ανταλλακτικών αυτοκινήτων «Β.ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕΒΕ», η οποία από το 1980 έχει εδραιώσει την επιτυχημένη παρουσία της στον χώρο της επισκευής αμαξωμάτων.

Ο Βασίλειος Παπαλούδης γεννήθηκε το 1948 στη Νικήσιανη Παγγαίου Καβάλας από αγροτική οικογένεια και ήταν το μεγαλύτερο παιδί από τρία αδέρφια. Γονείς του ήταν ο Κυριαζής Παπαλούδης και η Αποστολία Παπαλούδη, το γένος Ταμπακούδη.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου είχε σπουδαία και αναγνωρισμένη δράση στην Εθνική Αντίσταση κατά την περίοδο της τριπλής κατοχής, συνελήφθη δε από τα βουλγαρικά στρατεύματα και οδηγήθηκε αιχμάλωτος στη Βουλγαρία, όπου παρέμεινε για πολλούς μήνες και εργάστηκε καταναγκαστικώς σε δημόσια έργα. Μετά τον πόλεμο αρρώστησε και έτσι ο Βασίλειος Παπαλούδης ανέλαβε από πολύ μικρός τα βάρη της οικογένειας. Παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να τελειώσει το λύκειο, πράγμα καθόλου αυτονόητο για την εποχή δεδομένων των συνθηκών.

Μετά την στρατιωτική του θητεία το 1970, εργάστηκε στην τεχνική εταιρεία «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» ενώ από το 1974 ως το 1980 συμμετείχε στην αποστολή της εταιρείας στο Ιράκ ως Υπεύθυνος του τμήματος ανταλλακτικών για τα εκσκαπτικά οχήματά της. Το 1980 επιστρέφει στην Ελλάδα και ξεκινά την επιχειρηματική του δράση. Στην Λεωφόρο Αθηνών στο Αιγάλεω θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ενώ το 1988 επεκτείνεται και στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η αποκλειστική του συνεργασία με εργοστάσια της Γερμανίας, όπως ο οίκος Hubert Schlieckmann με έδρα τη Δυτική τότε Γερμανία, θα εδραιώσει το όνομα «Παπαλούδης» στον χώρο της επισκευής αμαξωμάτων, ενώ θα τον συμπεριλάβει στους μεγαλύτερους εισαγωγείς του κλάδου στην Ελλάδα. Συνολικά πέντε καταστήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα φέρουν την επωνυμία «Β.ΠΑΠΑΛΟΥΔΗΣ ΑΕΒΕ». Το όνομά του μέχρι και σήμερα είναι συνώνυμο της ποιότητας και της εξυπηρέτησης.

Ο ίδιος αποδίδει την επιτυχημένη πορεία του στην εργατικότητα και την επιμονή του, καθώς και στην στήριξη της συζύγου του η οποία, όπως δηλώνει, υπήρξε καταλυτική προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το εγχείρημά του.

Στη ζωή του υπήρξε εργατικός, φιλότιμος, δοτικός, με έντονα φιλάνθρωπα αισθήματα, τα οποία σε συνδυασμό με τον ήπιο χαρακτήρα του συνέθεσαν μια σπάνια προσωπικότητα. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρονται σε εκείνον με τα καλύτερα λόγια.

Από το 1974 και μέχρι σήμερα είναι παντρεμένος με τη Μαρία Τσιριγώτη με καταγωγή από τον Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης και έχουν τρία παιδιά, την Αποστολία, τη Δήμητρα και τον Κυριαζή, ο οποίος συνέταξε και τη βιογραφία αυτή.

Ο Βασίλειος Παπαλούδης σήμερα χαίρει άκρας υγείας και με την ιδιότητα του παππού ασχολείται με τα τέσσερα εγγόνια του αλλά και με τη γη που αγαπάει από μικρό παιδί, έχοντας καταφέρει ταυτόχρονα να μην στερεί την παρουσία του απ’ την εταιρεία που δημιούργησε και ανέπτυξε.