Μενού Κλείσιμο

Παπαδόπουλος Ανδρέας

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1947 στον Βόλο Μαγνησίας. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών σπουδών του εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε με τον τίτλο του Οδοντιάτρου. Κατόπιν υπηρέτησε επί διετία στον Ελληνικό Στρατό με την ειδικότητα του οπλίτη Οδοντιάτρου. Εν συνεχεία ταυτόχρονα με την ιδιωτική άσκηση της γενικής Οδοντιατρικής διορίστηκε ως βοηθός Καθηγητού στην έδρα της Ορθοδοντικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Χαρίλαου Χαραλαμπάκη. Μετά από τριετή παραμονή στην προαναφερθείσα θέση και αφού έλαβε την ειδικότητα του Ορθοδοντικού μετακόμισε από την Αθήνα στον Βόλο όπου πλέον άσκησε αποκλειστικά την ειδικότητα της Ορθοδοντικής αποτελώντας τον πρώτο Ορθοδοντικό σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

Την επιστήμη αυτή άσκησε μέχρι το έτος 2011 όποτε και συνταξιοδοτήθηκε συμπληρώνοντας υπέρ τα 40 έτη άσκησης της Οδοντιατρικής, στο σύνολό της, προσφέροντας υπηρεσίες σε χιλιάδες παιδιά,, αλλά και ενήλικες, προερχόμενοι από ολόκληρη την Θεσσαλία και όχι μόνο.

Λόγω της εξαιρετικής γνώσης της Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά οδοντιατρικά συγγράμματα στην Ελληνική γλώσσα, ενώ υπήρξε και συγγραφέας επιστημονικού πονήματος περί την Οδοντιατρική.

Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Αδαμαντία Πολυμέρου, η οποία ασκεί την ειδικότητα της Παιδιατρικής επί σειρά δεκαετιών στον Βόλο. Έχει δύο παιδιά την Ελευθερία και τον Βασίλη. Η Ελευθερία είναι παιδοδοντίατρος και ασκεί την ειδικότητά της στην Γλυφάδα Αττικής ιδιωτικά μετά από τις βασικές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τετραετείς σπουδές στο Goldman Dental School, Boston University, όπου έλαβε και την ειδικότητά της και ο Βασίλης είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία στο Λονδίνο Μεγάλης Βρετανίας, μετά από πολύχρονες σπουδές στο Cornell University της Νέας Υόρκης.

Επίσης ο μικρότερος αδελφός του είναι ομότιμος Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από υπέρ 40ετή προσφορά σαν πανεπιστημιακός δάσκαλος στην εν λόγω Σχολή.

Ο βιογραφούμενος, στον ελεύθερο χρόνο του ακούει μουσική και διαθέτει μεγάλη συλλογή από τραγούδια με την ιστορία τους και σε διαφορετικές εκτελέσεις, ενώ είναι και συλλέκτης γραμματοσήμων. Ασχολείται με το κτήμα του και τη μεγάλη  αγάπη του τη θάλασσα.