Μενού Κλείσιμο

Γερόλυμος Νικήτας

• Έτος Γεννήσεως: 1968
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Σύμη
• Τόπος Διαμονής: Ελευσίνα

Ο Νικήτας Γερόλυμος του Βασίλη και της Ειρήνης, γεννήθηκε το 1968 στην Ελευσίνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Σωματείο Ξηράς Φορτοεκφορτωτών, όπου εργάζονταν και ο πατέρας του. Το 1993, γίνεται πρόεδρος του Σωματείου. Το 1997, ξεκινάει την πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργώντας μία επιχείρηση φορτοεκφορτώσεων. Η πορεία της εξελίχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς, έτσι σήμερα, η επιχείρηση απασχολεί 450 άτομα, τα οποία εργάζονται σε διάφορες εταιρίες με σύμβαση έργου (καθαριστές, συσκευασίες κλπ.). Το 2003, ο Νικήτας Γερόλυμος επεκτείνεται παράλληλα και κάνει την προσπάθεια του και στις οικοδομικές επιχειρήσεις και την ανέγερση οικοδομών στην περιοχή της Ελευσίνας, με μεγάλη επιτυχία. Το 2005, όντας ανήσυχο πνεύμα, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον οδηγεί στο να εγκαινιάσει τη δραστηριότητα του σε ένα νέο τομέα εργασίας, ανοίγοντας ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, μετά καταστήματος χονδρικής-λιανικής πώλησης.

Η καταγωγή του Νικήτα Γερόλυμου είναι από τη Σύμη. Ο παππούς του, Γιώργος Γερόλυμος, γεννήθηκε στη Σύμη του 1890. Μεγάλωσε μαζί με τα δύο αδέλφια του, Νικήτα και Βασίλη στο νησί. Το 1912 έρχεται από τη Σύμη στην Ελευσίνα και εργάζεται ως λιμενεργάτης. Ο πατέρας του, Νικήτας, ήταν δύτης στη Σύμη. Κατά τα διάρκεια της δουλειάς, ενώ έβγαζε σφουγγάρια, πνίγηκε.

Ο Γιώργος Γερόλυμος παντρεύτηκε την Χρυσάνθη Πολιά και απέκτησαν 10 παιδιά, την Όλγα, την Άννα, τον Νικήτα, τον Βασίλη, τον Μιχάλη, τον Παναγιώτη, τον Χάρη, τον Σταύρο και τις δίδυμες Μαρία και Αμαλία.

Το 1928, καθώς έπαθε εργατικό ατύχημα, που του προκάλεσε αναπηρία 100%, εγκατέλειψε τη δουλειά του και βγήκε σε αναπηρική σύνταξη. Παρ’ όλη τη σοβαρότητα της κατάστασης, η αναπηρία του δεν τον εξανάγκασε σε ακινησία.

Ο Γιώργος Γερόλυμος ήταν άτομο δραστήριο και εργατικό. Παράλληλα με τη δουλειά του, ασχολούνταν με το ψάρεμα προκειμένου να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα για την επιβίωση της οικογένειας. Ως άνθρωπος ήταν πολύ αγαπητός και δοτικός στους γύρω του. Έτρεφε μεγάλη αγάπη για τη σύζυγο του, γι’ αυτό και όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, δεν άντεξε και έξι μήνες μετά απεβίωσε και εκείνος.

Η γιαγιά Χρυσάνθη Πολιά γεννήθηκε στη Σύμη το 1910. Ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών και τη φροντίδα του σπιτιού. Η ίδια είχε δύο αδέλφια, τη Μαρίκα και το Νίκο. Ήταν άτομο πράο και χαμηλών τόνων. Από τη στιγμή που έφτιαξε οικογένεια, αφοσιώθηκε αποκλειστικά σε αυτή. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Ο πατέρας του Νικήτα Γερόλυμου, Βασίλης γεννήθηκε το 1933 στην Ελευσίνα, όπου και παρακολούθησε το σχολείο. Το 1960, εισήλθε στο Σωματείο Ξηράς «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» των φορτοεκφορτωτών. Στο χώρο εργάσθηκε για 33 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε από εκεί. Το 1974, πήγε στη Τζέντα, με το σωματείο, όπου εργάσθηκε στις επιχειρήσεις του Λάτση για διάστημα 4 μηνών. Ο Βασίλης Γερόλυμος υπήρξε πρόεδρος του σωματείου για διάστημα 10 ετών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό σαν ολμιστής, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Το 1959, παντρεύτηκε την Ειρήνη Σαρρή, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, τη Σμαράγδα, τον Νικήτα και τη Χρυσάνθη.

Ο Βασίλης Γερόλυμος αγαπάει πολύ την οικογενειακή ζωή, είναι εργατικός και σε όλη του τη ζωή πάλεψε σκληρά για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά του και τη σύζυγό του. Είναι άτομο δραστήριο και δημιουργικό. Μέχρι και σήμερα, εργάζεται αρκετές ώρες και παράλληλα βοηθάει στην ταβέρνα του γιου του, του Γιώργου Γερόλυμου, καθώς φημίζεται για την καλή του μαγειρική. Ως άνθρωπος είναι κοινωνικός και αγαπητός στον περίγυρό του.

Η Ειρήνη Σαρρή, μητέρα του Νικήτα, γεννήθηκε το 1940 στην Ελευσίνα. Είχε τρία αδέλφια, τον Χρήστο, τον Γιώργο και τον Πολίτη.

Οι γονείς της ήταν ο Βασίλης Σαρρής και η Μαρία Καραβιά. Ο παππούς Βασίλης γεννήθηκε στη Σύμη και σε νεαρή ηλικία ήρθε στην Ελευσίνα όπου και εργάσθηκε σε εργοστάσιο ρετσίνης. Η γιαγιά Μαρία γεννήθηκε στη Σαντορίνη και έφτασε και εκείνη με την οικογένεια της σε μικρή ηλικία στην Ελευσίνα.

Η Ειρήνη Σαρρή είναι άτομο ζωντανό και δραστήριο. Εργάσθηκε για ένα διάστημα στους ελαιώνες, προκειμένου να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα. Στη συνέχεια όμως αφοσιώθηκε στην φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού.

Ο Νικήτας Γερόλυμος, γεννήθηκε το 1968 στην Ελευσίνα. Μαθήτευσε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και στη συνέχεια φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ.

Από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών ξεκίνησε να εργάζεται τα βράδια ως σερβιτόρος στην ψαροταβέρνα του θείου του, αδελφού της μητέρα του. Τα καλοκαίρια εργάζονταν σε διάφορες δουλειές, σαν σερβιτόρος, τζαμάς, στα μαγαζιά των θείων του, οικοδόμος και ηλεκτροσυγκολλητής. Παράλληλα, αγαπούσε τον αθλητισμό, συμμετείχε στον ΑΡΗ Νίκαιας στο τμήμα της πυγμαχίας και από 14 ετών ασχολούνταν με το Body Building.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό, ως οπλίτης στην Κρήτη, την Τρίπολη, τη Χίο και την Αθήνα.

Λίγο πριν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε να εργάζεται στο Σωματείο Ξηράς Φορτοεκφορτωτών, όπου εργάζονταν και ο πατέρας του. Όταν απολύθηκε από το στρατό, διορίσθηκε ως μόνιμος εργαζόμενος στο Σωματείο. Το 1993, γίνεται πρόεδρος του Σωματείου. Παρότι ήταν μόλις 25 ετών, θεωρούνταν ο πιο παλιός εργαζόμενος, καθώς όπως χαρακτηριστικά θυμάται από 15 ετών ξεφόρτωνε τσουβάλια με τόνους πατάτας.

Το 1997 το Σωματείο διαλύεται και ο Νικήτας Γερόλυμος σε συνεργασία με έναν πρώην συνάδελφο του δημιουργούν μαζί μία επιχείρηση φορτοεκφορτώσεων. Αρχικά, οι δύο τους με προσωπική εργασία λειτουργούν την επιχείρηση. Η πορεία της εξελίχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς και έτσι σήμερα η επιχείρηση απασχολεί 450 άτομα, τα οποία εργάζονται σε διάφορες εταιρίες με σύμβαση έργου (καθαριστές, συσκευασίες κλπ.).

Στο διάστημα των 15 ετών από τη δημιουργία της, η επιχείρηση σημειώνει ανοδική πορεία. Σήμερα, δραστηριοποιείται και στον τομέα της συσκευασίας προϊόντων, στην αποθήκευση και διανομή εμπορευμάτων, καθώς και στη διάθεση προσωπικού για εργασίες αποθήκης, παραγγελιοληψίας, χειρισμού ανυψωτικών μηχανημάτων κλπ.

Παράλληλα, από το 2003, ο Νικήτας Γερόλυμος ασχολείται επιτυχώς με τις οικοδομικές επιχειρήσεις και την ανέγερση οικοδομών στην περιοχή της Ελευσίνας.

Το 2005 εγκαινιάζει τη δραστηριότητα του σε ένα νέο τομέα εργασίας, ανοίγοντας ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και ένα κατάστημα λιανικής πώλησης.

Το 1993 παντρεύτηκε τη Βέρα Καρρά και απέκτησαν μαζί ένα γιο, το Βασίλη που γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1994. Η Βέρα Καρρά γεννήθηκε στην Ελευσίνα.

Στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτει ο Νικήτας Γερόλυμος ασχολείται με το ψάρεμα και το κυνήγι, όπου μάλιστα συμμετέχει όλη η οικογένεια του.

Προτεραιότητα, όμως, πάντα στην ζωή του είναι η οικογένειά του, η οποία μεγάλωσε πρόσφατα, αφού ο γιος του, Βασίλης Γερόλυμος, παντρεύτηκε και του χάρισε μία εγγονή, την Βαρβάρα, με την οποία φροντίζει να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί και το απολαμβάνουν και οι δύο.

Ο Νικήτας Γερόλυμος, πέρα από την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει καταφέρει και την δημιουργία μίας ευτυχισμένης οικογένειας, έχει καταφέρει επίσης να έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλου του κόσμου στην ευρύτερη περιοχή που μεγάλωσε και ζει. Με ήθος και σεβασμό πορεύτηκε σε όλη την μέχρι τώρα πορεία του και αυτό προσπαθεί καθημερινά να μεταλαμπαδεύει και στην οικογένειά του. Ως βαθειά θρησκευόμενος άνθρωπος έχει και μία ακόμη πλευρά στον χαρακτήρα του, αυτήν της φιλανθρωπίας και βοήθειας σε όποιον συνάνθρωπό του μπορεί να χρειαστεί την βοήθειά του.

Συχνά συνηθίζει να λέει «πρώτα να είμαστε άνθρωποι». Και αυτό προσπαθεί και κατορθώνει με πράξεις να το εφαρμόζει στην ζωή του και πάντα θα το κάνει.