Μενού Κλείσιμο

Νεόφυτος Ερωτόκριτος

Ο Ερωτόκριτος Νεόφυτος είναι συνταξιούχος Δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Ψυχικού και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος».

Ο Ερωτόκριτος Νεόφυτος σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος στην ξενοδοχειακή οικογενειακή επιχείρηση καθώς και σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδος. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης 21 Δήμων του βορειανατολικού τομέα Αττικής και Πρόεδρος της Σύμπραξης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Το 1994 εκλέχθηκε Δήμαρχος Ψυχικού και ύστερα από 12 χρόνια επιτυχημένης θητείας δεν υπέβαλε ξανά υποψηφιότητα. Διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 (Βόλος-Λάρισα).

Σήμερα ο Ερωτόκριτος Νεόφυτος είναι συνταξιούχος Δικηγόρος. Είναι Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ. Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος», που φιλοξενεί 350 παιδιά με νοητικά προβλήματα. Επίσης, είναι Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Δικτύου Παροχών Υπηρεσιών Υποστήριξης για ΑμεΑ.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής. Τέλος, είναι Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού, που δίνει μέσα από τις Ακαδημίες της την ευκαιρία άθλησης σε περίπου 850 παιδιά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού