Μενού Κλείσιμο

Νάκου Δήμητρα

Η Δήμητρα Νάκου γεννήθηκε το 1967 στο Βοχαϊκό Κορινθίας, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι κόρη του Κωνσταντίνου Νάκου του Σπυρίδωνος με καταγωγή από το Ζευγολατιό Κορινθίας και της Ειρήνης, θυγατέρας του Βασιλείου Πανούση με καταγωγή από το Βοχαϊκό Κορινθίας.

Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που συμμετείχε στο σχολικό έτος 1983/1984, έτος αποφοίτησής της από το Λύκειο Βραχατίου Κορινθίας, για την εισαγωγή της στην πρώτη σχολή προτίμησής της (Νομικό Τμήμα Νομικής Σχολής) σημείωσε τον Βαθμό «20» στο μάθημα της Έκθεσης και με τον ίδιο βαθμό αποφοίτησε από το σχολείο της εκείνη τη χρονιά στο μάθημα Νέα Ελληνικά/Έκθεση.

Η Δήμητρα σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και από το 1995 έως σήμερα διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο στην Κόρινθο, επί της οδού Κολιάτσου, αριθμός 36.

Υπηρέτησε στο Τμήμα Εισπράξεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας ως η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, κατόπιν συμμετοχής της σε αδιάβλητο διαγωνισμό του Δημοσίου, επέλεξε όμως επαγγελματικά να ακολουθήσει τις σπουδές της στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου ως Μαχόμενη Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε υποθέσεις εμπορικού και αστικού δικαίου, με μετεκπαίδευση στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, ενώ σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο με κατεύθυνση στην Κοινωνική Πολιτική.

Ως προς την κοινωνική της δράση, υπήρξε η νεαρότερη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Βοχαϊκού Κορινθίας σε ηλικία είκοσι πέντε ετών στην πρώτη της θητεία και κατείχε την ίδια ιδιότητα στην αμέσως επόμενη θητεία της. Στη συνέχεια εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του τέως Δήμου Βόχας και πλέον Δήμου Βέλου/Βόχας, η πρώτη στη σειρά ψήφων ως Αιρετή τότε Γυναίκα στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι συνδημότες της στις αμέσως επόμενες ίδιες εκλογές ανανέωσαν στο πρόσωπό της την ψήφο εμπιστοσύνης, φέρνοντάς την πρώτη σε σειρά ψήφων στις Γυναίκες που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια με ποσόστωση εκ του Νόμου.

Υπήρξε Υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας με εξαιρετική Παρουσία Ψήφων ως αποτέλεσμα της καθόδου της σε εθνικό ψηφοδέλτιο, το οποίο η ίδια δεν επέλεξε για δεύτερη φορά να ακολουθήσει ανταποδίδοντας με αυτή τη στάση της στην εμπιστοσύνη των Κορίνθιων πολιτών και ευρύτερα όλων των Ελλήνων.

Η βιογραφούμενη κατάγεται από πολύ καλή οικογένεια με ιστορία στο Βοχαϊκό Κορινθίας. Από τη ρίζα της μητέρας της, ο προπάππους της, Μιχαήλ Πανούσης, ήταν ιερέας στο Βοχαϊκό Κορινθίας και -με τα τότε δεδομένα- για να γίνει ιερέας πήγε με τα μικρά παιδιά σχολείο, αποφοίτησε και στη συνέχεια ο Δεσπότης της περιοχής τον χειροτόνησε ιερέα. Ο γιος του και παππούς της βιογραφούμενης, Βασίλειος Πανούσης, ήταν μορφωμένος νέος της εποχής του, υπήρξε πρωτοετής φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, η δε αδερφή του, Αγγελική Πανούση, υπήρξε από τις πρώτες δασκάλες της εποχής της και ο αδερφός του Ιωάννης Πανούσης έγινε εκπαιδευτικός/φιλόλογος.

Η μητέρα της βιογραφούμενης, εν ζωή σήμερα, Ειρήνη Νάκου, η οποία διέθετε και συνεχίζει να διαθέτει άριστο μυαλό, δεν σπούδασε καθώς ήταν μοναχοπαίδι και δεν την άφησαν οι γονείς της να προχωρήσει στα γράμματα μετά την αποφοίτησή της από το Οκτατάξιο Γυμνάσιο Βραχατίου Κορινθίας. Εντούτοις, η Ειρήνη Νάκου (πάντα τη θαυμάζει η βιογραφούμενη) προσέφερε στην κοινωνία, αφού υπήρξε η πρώτη και διαχρονική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Βοχαϊκού Κορινθίας. Έδρασε και δρα στη ζωή της με σπάνιο ήθος, επέδειξε προκοπή στον οικογενειακό της βίο, ασχολήθηκε με το εμπόριο, άνοιξε το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βοχαϊκό Κορινθίας και μάλιστα στο όνομα του συζύγου της, ενώ δραστηριοποιήθηκε και ως αγρότισσα/παραγωγός στην πώληση αγροτικών προϊόντων στην Γ’ Λαϊκή Αγορά Αθηνών, τα οποία καλλιεργούσε ο σύζυγός της και πατέρας της βιογραφούμενης.

Ο αγαπημένος πατέρας της βιογραφούμενης, Κωνσταντίνος Νάκος, έχει φύγει από τη ζωή το 2006. Η Δήμητρα έχει δύο αδέλφια, την πρωτότοκη Μαρία Νάκου, καθηγήτρια/φιλόλογο στο Λύκειο Βέλου Κορινθίας και τον μικρότερο από αυτή Σπυρίδωνα-Βασίλειο Νάκο, αγρότη, απόφοιτο της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το όραμά της, ειδικά στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε από το 2010 έως σήμερα και η οποία βαίνει εντόνως κλιμακούμενη στη μεσαία τάξη και τον άνθρωπο του μεροκάματου, είναι «Δημοκρατία στην Πράξη και Ισότητα στα Δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις που προβλέπουν Ορθολογικοί Κανόνες Δικαίου».

Λειτουργώντας στο «Εμείς», η βιογραφούμενη κλείνει τη σύντομη βιογραφία της με τη στάση ζωής της, που αφορά την Πίστη και τον Στόχο στο «ΑΡΙΣΤΟ» της κοινωνίας, χωρίς εκπτώσεις σε Αρχές και Αξίες και την ευχή της για τον καθημερινό αγώνα όλων μας με μετριοπάθεια, ζήλο και γνώση, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον στη νεολαία της Ελλάδας.