Μενού Κλείσιμο

Μπενόπουλος Γιάννος

Ο Γιάννος Μπενόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ. Είναι ο ιδρυτής των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας καφέ Coffee Connection Α.Β.Ε.Ε. και Cafetex ABEE. Είναι Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΦΕ» ενώ έχει υπηρετήσει και σε θέσεις δημοσίου συμφέροντος.

 

Ο Γιάννος Β. Μπενόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ, αποκτώντας Bachelor (cum laude, phi beta kappa) από το Πανεπιστήμιο Clark (1986) και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) με διάκριση από το Columbia University (1991) με εξειδίκευση στους τομείς της Βιομηχανικής Οργάνωσης, της Οικονομικής Θεωρίας και της Οικονομικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης.

Το 1994 ίδρυσε την Coffee Connection Α.Β.Ε.Ε., εταιρεία παραγωγής και εμπορίας καφέ, στην οποία μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Από το 2005 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία παραγωγής καφέ Cafetex ABEE η οποία διαθέτει τα σήματα Coffeeway και BRAZITA.

Εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις, ο Γιάννος Μπενόπουλος έχει ενδιάμεσα ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς από το 2006 έως το 2009 υπηρέτησε σταδιακά σε θέσεις δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ και της ΡΑΝΤΗΕΟΝ AIRWAYS, καθώς και ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας OLYMPIC AIR. Συμμετείχε ενεργά στην ιδιωτικοποίηση των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ. Επίσης, την περίοδο 2013-2015 ανέλαβε το συντονισμό της εφαρμογής της πρώτης Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Ο Γιάννος Μπενόπουλος έχει επίσης διατελέσει από το 1999 έως το 2006 µέλος του ΔΣ του ΣΕΛΠΕ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος). Από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 υπηρέτησε στην Επιτροπή Ελέγχου του Οργανισμού.

Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΦΕ», στόχος της οποίας είναι η προώθηση και προβολή των θεσμικών θέσεων των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα.