Μενού Κλείσιμο

Μπάρτζης Ανδρέας

Ο Ανδρέας Μπάρτζης κατάγεται από τις Κρήνες Κορινθίας. Εργάστηκε στην Alpha Bank έως τη συνταξιοδότησή του. Διετέλεσε Πρόεδρος του χωριού επί 12 χρόνια, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο.

Ο Ανδρέας Μπάρτζης γεννήθηκε σε πενταμελή οικογένεια από αγρότες γονείς και μεγάλωσε στο χωριό Κρήνες Κορινθίας. Μετά τη φοίτησή του στο Δημοτικό Σχολείο Κρηνών και το Γυμνάσιο Βέλου, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και αγγλικά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση Αθηνών. Ακολούθως, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός.

Από νεαρός αγαπούσε τον αθλητισμό, όπου και διακρίθηκε ως πρωταθλητής στο άθλημα των 100 μ. σε αγώνες στον Νομό Κορινθίας. Επίσης, έπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην ΠΑΕ Κόρινθος (Β΄ Εθνική) και στον Πέλωπα Κιάτου, ομάδα στην οποία πρωτοστάτησε επί 12ετία και αναδείχτηκε ο παίκτης της χρονιάς το 1981 για τη μοναδική στην ιστορία του Πέλωπα άνοδό του στην κατηγορία της Β΄ εθνικής.

Επαγγελματικά, από το 1977 εργάστηκε στην Alpha Bank, όπου αναδείχθηκε σε ανώτατο στέλεχος. Υπήρξε ο ιδρυτής και διοικητής της Alpha Bank στην Αλβανία (10 καταστήματα) καθώς και της Alpha Bank Σερβίας στο Βελιγράδι (90 καταστήματα). Επίσης, ήταν ο περιφερειάρχης επί εφτά χρόνια της Alpha Bank σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιωνία νησιά (70 καταστήματα σε 16 νόμους της χώρας).

Μεγάλη του αγάπη υπήρξε το χωριό του, οι Κρήνες Κορινθίας, στο οποίο αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά μετά την επί τρεις τετραετίες εκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία ως Πρόεδρος του χωριού. Επίλυσε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης υδρευτικού νερού και με ίδιες δαπάνες διάνοιξε, επισωλήνωσε και επιχαλίκωσε υδρευτική γεώτρηση αφιλοκερδώς, εντός της ιδιοκτησίας του. Από αυτή την υδρευτική γεώτρηση υδρεύεται το χωριό, που επί 33 χρόνια ήταν χωρίς άλλη εναλλακτική λύση.

Επίλυσε επίσης το πρόβλημα άρδευσης τον ξερικών περιοχών 2.000 στρεμμάτων, με διάνοιξη πέντε νέων γεωτρήσεων, αντλητικά συγκροτήματα, δεξαμενές και δυόμισι χιλιόμετρα αρδευτικά δίκτυα. Επίλυσε ακόμη το σοβαρό πρόβλημα του νεκροταφείου, με την αγορά νέου χώρου, όπου και ανακατασκευάστηκε και το εκκλησάκι της Ανάληψης Κρηνών.

Δημιούργησε επίσης την πρώτη Υπηρεσία Καθαριότητας στο χωριό, που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτη. Έγιναν ακόμη ασφαλτοστρώσεις όλων των εντός του χωριού δρόμων καθώς και των περιφερειακών δρόμων εντός του σχεδίου πόλεως του χωριού. Ανακατασκευάστηκαν οι τρεις πλατείες του χωριού, όπου έγιναν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σήμερα ο Ανδρέας Μπάρτζης είναι συνταξιούχος. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τη Γωγώ και τον Φίλιππο, οι οποίοι είναι και οι δύο τραπεζικά στελέχη και του έχουν χαρίσει τέσσερα εγγονάκια.

Πάντα συμμετέχει στα θέματα του χωριού αυτοδιοικητικά και πολιτιστικά, ενώ ασχολείται με τις δενδροκαλλιέργειες.