Μενού Κλείσιμο

Μουφτόγλου Χρήστος

Ο Χρήστος Μουφτόγλου γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1954 στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοπόρος στον χώρο του γυναικείου εσωρούχου, είναι ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Elegance.

 

Ο βιογραφούμενος κατάγεται από την εμπορική οικογένεια του Νικολάου Μουφτόγλου, από τον πατέρα του, με ρίζες στην Κωνσταντινούπολη και από την οικογένεια του Χρήστου Τρακατέλλη, από τη μητέρα του, με ρίζες στον Βάβδο Χαλκιδικής. Είναι παντρεμένος με την Έφη Καράδαγλη, επίσης έμπορο, κι έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Πολυτίμη και τον Στάθη.

Σπούδασε στο Ινστιτούτο «Δημόκριτος» της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Στελεχών Επιχειρήσεων. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, έφυγε για ένα χρόνο στη Γερμανία, προκειμένου να κάνει σπουδές στην Οικονομία, γύρισε όμως σύντομα πίσω, καθώς ήθελε να ασχοληθεί με το εμπόριο.

Τον Απρίλη του 1977 άνοιξε μαζί με άλλους δύο συνεργάτες το πρώτο του μαγαζί, ένα κατάστημα εσωρούχων, με εισαγωγή εμπορευμάτων από την Ευρώπη. Πρωτοπόρος στο είδος του, άνοιξε νέους ορίζοντες στο χώρο του γυναικείου εσωρούχου.

Ο Χρήστος Μουφτόγλου έχει άλλα τρία αδέλφια, τον Νίκο, που σήμερα ζει και εργάζεται στη Γερμανία ως διευθυντής της εταιρείας Elegance Φρανκφούρτης, την Πέρσα και τη Μαρία, που είναι αμφότερες επικεφαλής σε δύο από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου εσωρούχων του Χρήστου Μουφτόγλου.

Μεγαλώνοντας μέσα σε μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στο εμπόριο, ο Χρήστος πήρε από μικρός το βάπτισμα του πυρός στον τομέα αυτό. Στόχος του είναι να εισάγει στην Ελλάδα εσώρουχα πολυτελείας, τα οποία θα πουλά σε τιμές εξωτερικού, εξοικονομώντας έτσι συνάλλαγμα, τη στιγμή που οι Ελληνίδες θα μπορούν να βρουν εδώ την ίδια ποιότητα με αυτή που αναζητούν στο εξωτερικό. Συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα κεφάλαια για τις εισαγωγές του, απευθύνεται κατευθείαν στα ξένα εργοστάσια, παρακάμπτοντας, έτσι, τους μεσάζοντες και επιτυγχάνοντας τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Το 1982 άνοιξε και δεύτερο κατάστημα, αρχίζοντας ταυτόχρονα και την χονδρική πώληση, ώστε να είναι σήμερα ένας από τους κυριότερους προμηθευτές του καταστήματος του Αεράκη και να διαθέτει μια γκάμα 200 πελατών, οι 80 εκ των οποίων συνεργάζονται μαζί επί δεκαετίες, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ήθος και τη συνέπεια στο χώρο.

Με αγορές καταστημάτων που ξεκίνησαν το 1988, έφθασε σήμερα να διαθέτει 6 καταστήματα Elegance, έναν αποθηκευτικό χώρο 650 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σόλωνος, καθώς και δύο showroom στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση λαμβάνει μέρος σε 6 διεθνείς εκθέσεις κάθε χρόνο: μια στην Αμερική ή την Κίνα, κατά περίπτωση και οι άλλες στην Ευρώπη. Το 1992, το Υπουργείο Εμπορίου της Ισπανίας βράβευσε την επιχείρηση για την άριστη οργάνωσή της.

Στόχος του Χρήστου Μουφτόγλου ήταν να δημιουργήσει στελέχη σωστά εκπαιδευμένα, ώστε σύντομα να μπορούν τα καταστήματά του να λειτουργούν αυτόνομα, δίχως να είναι απαραίτητη η δική του παρουσία και παρέμβαση. Έδινε μεγάλη σημασία στην καλή επικοινωνία και στον σεβασμό προς τον πελάτη.

Ο Χρήστος Μουφτόγλου μεγάλωσε μέσα σε μια δεμένη και ευτυχισμένη οικογένεια, γεγονός που τον βοήθησε να διαμορφώσει έναν υγιή και ισορροπημένο χαρακτήρα. Ειδικά η μητέρα του, Πολυτίμη, διαδραμάτισε και εξακολουθεί να διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό και πολύ σημαντικό ρόλο στα πλαίσια της οικογένειας και έτσι η οικογένεια προχωρά δυναμικά στις επαγγελματικές της δραστηριότητες.