Μενού Κλείσιμο

Μιχαλόπουλος Σωτήρης

Ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος (Φεβρουάριος 1947-Ιανουάριος 2021) του Στυλιανού και της Άννας γεννήθηκε στην Καβάλα. Εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.» μία βιομηχανία χαλυβουργικών προϊόντων η οποία διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης για περισσότερο από μισό αιώνα.

O παππούς του βιογραφούμενου εκ πατρός, Στυλιανός Μιχαλόπουλος, γεννήθηκε στη Μικρά Ασία και ήταν γιατρός, ενώ πέθανε κατά τη διάρκεια του ερχομού του στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Στυλιανός Μιχαλόπουλος, γεννήθηκε το 1902 στη Μπάφρα της Μικράς Ασίας και όταν ήρθε στην Ελλάδα εργάστηκε ως έμπορος. Παντρεύτηκε την Άννα και το 1939 απόκτησαν τον Δανιήλ (ο οποίος απεβίωσε το 1991), τον Λευτέρη και τον Σωτήρη.

Ο βιογραφούμενος γεννήθηκε το 1947 στην Γεωργιανή Καβάλας και σπούδασε εργοδηγός ηλεκτρολόγος στην Τεχνική Σχολή Ευκλείδης. Το 1965 ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο αδερφός του Λευτέρης, το 1963. Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.» και αντικείμενο της είναι η παραγωγή τσιμέντο-πασσάλων και προϊόντων περίφραξης, καθώς και μεταλλικές κατασκευές διαφόρων τύπων, εμπόριο σιδήρου-λαμαρίνας και μονάδας γαλβανιστηρίου. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, όπως και τα δύο εργοστάσιά τους και πραγματοποιούν εξαγωγές ιδιαίτερα στην Κύπρο.

Πέραν της επαγγελματικής ενασχόλησής του, ο βιογραφούμενος ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος στις αρχές και τις αξίες που είχε ενστερνιστεί στη ζωή του. Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στη χώρα μας έμεινε στην φυλακή για 4 χρόνια ως θρησκευτικός αντιρρησίας συνείδησης. Όλος αυτός ο παράλληλος αγώνας του για τις αρχές που πίστευε και εφάρμοζε, την οικογένεια και την εργασία του, καθώς και η μεγάλη γενναιοδωρία του, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους όσους είχαν επαφή μαζί του για διάφορα ζητήματα.

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε την Ρουθ Βόζε, με καταγωγή από τις Σέρρες, η οποία ήταν το στήριγμά του για 49 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά: την Άννα και τον Γιώργο. Η Άννα γεννήθηκε το 1978, είναι καθηγήτρια πιάνου και έχει δύο παιδιά. Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1980, είναι πλέον μέλος της οικογενειακής επιχείρησης και έχει ένα παιδί.