Μενού Κλείσιμο

Μαυραειδόπουλος Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος είναι ιδρυτής της εταιρείας «Δ. Μαυραειδόπουλος Α.Ε.» που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον οδοντιατρικό και οδοντοτεχνικό χώρο.

Ο Δημήτριος Μαυραειδόπουλος γεννήθηκε στο Ψάρι Ηραίας του Νομού Αρκαδίας το 1947. Είναι γιος του Αναστάσιου Μαυραειδόπουλου με καταγωγή από την Παλούμπα του Νομού Αρκαδίας και της Ελένης Κουσιουρή-Αναστασοπούλου με καταγωγή από το Ψάρι του Νομού Αρκαδίας.

Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην οικογενειακή εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜ. ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία οδοντιατρικών ειδών στην Αθήνα. Τα τελευταία 25 χρόνια είναι πραγματογνώμων σε ιατροτεχνικά θέματα στο ΕΒΕΑ.

Είναι αρθρογράφος, δοκιμιογράφος και συγγραφέας. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Λογοτεχνών-Καλλιτεχνών Οδοντιάτρων. Συμμετέχει σε όλες τις εκδόσεις του Ομίλου.

Το 2015 εξέδωσε το βιβλίο «Αντίδωρο Ιστορίας» από τις εκδόσεις Μένανδρος και το 2020 το βιβλίο «Από τον Όμηρο στην Τεχνητή Νοημοσύνη» από τις εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα. Έχει προλογίσει το ημερολόγιο του 2017 «Ιωάννης Καποδίστριας», εκδόσεις Μίλητος, το ημερολόγιο του 2018 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και το επετειακό ημερολόγιο του 2022 «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή».