Μενού Κλείσιμο

Μαρινάκης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά και έχει διαγράψει μία σπουδαία πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων. Από το 1993 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Oriflame Ελλάδος ενώ από το 2021 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Fairynails SA. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

 Οι ρίζες της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μαρινάκη ανάγονται στην Πάρο και την Άμφισσα. Ο προπάππους του είχε δικό του λατομείο στην Πάρο και ο παππούς του, Μιχαήλ, γεννήθηκε εκεί, αλλά έπειτα μετανάστευσε στην Αίγυπτο.

Ο παππούς του Κωνσταντίνου Μαρινάκη ήταν ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος, κυρίως όμως αγαπούσε να ασχολείται με τα κοινά. Απόφοιτος οικονομικής σχολής, μιλούσε τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και αραβικά, ενώ υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Αθλητικής Ένωσης Αλεξανδρείας. Στον τόπο του θεωρούνταν άρχοντας.

Παντρεύτηκε τη Ναταλία Κρίσπη, μια καλλιεργημένη γυναίκα με καταγωγή απ’ τις Κυκλάδες, με την οποία απέκτησαν το 1926 τον Ιωάννη, πατέρα του Κωνσταντίνου. Ο Ιωάννης ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και σπούδασε οικονομικά στο Victoria College της Αλεξάνδρειας. Άνθρωπος δραστήριος, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και τη διοίκηση επιχειρήσεων και υπηρέτησε τη θητεία του στην αεροπορία. Παντρεύτηκε το 1956 τη γεννημένη στην Αίγυπτο Ελισάβετ Γκέγκιου, ο πατέρας της οποίας ήταν Έλληνας από το Χρυσό Άμφισσας και η μητέρα της Ζωή Σταύρου, από τη Λήμνο. Το ζεύγος είχε ήδη εγκατασταθεί στην Αθήνα το 1955, όπου ο πατέρας του Κωνσταντίνου ασχολήθηκε με τη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος Πολυεθνικής Νορβηγικής Εταιρείας. Ο Ιωάννης και η Ελισάβετ απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Ζωή.

Ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Concordia University of Canada και χρηματοοικονομικά, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακά στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 1985 κατετάγη στο πολεμικό ναυτικό του ελληνικού στρατού και υπηρέτησε σε τορπιλάκατο.

Μεγάλη ήταν η κλίση και το ταλέντο του στον αθλητισμό, με τον οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά μέχρι σήμερα. Έχει παίξει ποδόσφαιρο στην Εθνική Ελλάδος Νέων και έχει ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό στο θαλάσσιο και χειμερινό σκι. Μεγάλη του αγάπη ήταν και παραμένει η ιππασία-υπερπήδηση εμποδίων, στην οποία έχει λάβει πολλές διακρίσεις.

Εργάζεται, παράλληλα με το σχολείο του, από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών στην οικογενειακή επιχείρηση αυτοματισμών γραφείου. Το 1985 γίνεται Marketing Manager και το 1986 Γενικός Διευθυντής στη ΦΩΤΡOΝ Α.Ε. (φωτοσύνθεση εφημερίδων του οργανισμού Λαμπράκη) του Ομίλου IDEAL. Από το 1988 έως το 1990 είναι Διευθυντής στο εργοστάσιο Πυρίμαχων της Ideal στη Χαλκίδα, ενώ το 1990 παίρνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια εταιρεία. Το 1991 ιδρύει την Continental Α.Ε. με βασικούς μετόχους την εταιρεία Καρούλιος-Όμιλος Ideal και Μαρινάκης.

Το 1993 αποχωρεί από την επιχείρηση για να ξεκινήσει την Oriflame Ελλάδας, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια γίνεται κυρίαρχη στον χώρο της απευθείας πώλησης καλλυντικών. Η εταιρεία αποτέλεσε πρότυπο οργάνωσης και διοίκησης της Oriflame διεθνώς, όπως έχει αναγνωριστεί και από τον ίδιο τον Σουηδό Πρόεδρο της εταιρείας: «έχει δώσει τα φώτα της στις 155 χώρες στις οποίες διακινούνται τα προϊόντα της Oriflame». Με 6,5 δισεκατομμύρια ετήσιο κύκλο εργασιών, η Oriflame Ελλάδας διακρίθηκε για την άριστη ποιότητα των προϊόντων της και την εξαιρετική παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτηση πελατών.

Το 2021, μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη του πορεία στην Oriflame Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης συμμετέχει στην εξαγορά της εταιρείας Fairynails S.A. αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 25 franchise και 5 ιδιόκτητων καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες ομορφιάς, με τη χρήση των ανώτερων και των πλέον επώνυμων επαγγελματικών προϊόντων ομορφιάς.

Ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης είναι παντρεμένος με την Ελβετίδα -με ρίζες από την Παλαιστίνη- Ζίνα Baddour, απόφοιτο Management του Πανεπιστημίου Γενεύης. Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, τον Μιχαήλ το 1989, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας, τον Γρηγόριο το 1991, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και τον Ιωάννη το 1997, επίσης επιχειρηματία. Τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στην οικογένειά του και στον αθλητισμό.