Μενού Κλείσιμο

Μαργαρίτη Ευσταθία

Η Ευσταθία Μαργαρίτη γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1957 στον Ορχομενό της Βοιωτίας. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Φαρμακευτικών Εταιρειών. Είναι η μοναδική μέτοχος της Φαρμακευτικής Εταιρείας ΦΑΡΜΑΚΟΧΗΜΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ και Δ.Τ. «BΟTANIA». Είναι παντρεμένη με τον Δημοσθένη Μαργαρίτη και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ευάγγελο, οι οποίοι συνεχίζουν επάξια την πορεία της μητέρας τους και εργάζονται με αγάπη και μεράκι στην εταιρεία.

 Ο παππούς της βιογραφούμενης, από την πλευρά του πατέρα της, ονομαζόταν Ευστάθιος Μπέγος. Γεννήθηκε το 1860 και καταγόταν από τον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας. Ο Άγιος Γεώργιος φαίνεται να αναπτύχθηκε κατά τα τέλη του 18ου αιώνα, όταν στην περιοχή εγκαταστάθηκαν κάτοικοι της Λιβαδειάς εξαιτίας μιας επιδημίας πανώλης που είχε ξεσπάσει στη βοιωτική πόλη. Το 1835, λίγα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας, είχε πληθυσμό 256 κατοίκων.

Ο Ευστάθιος Μπέγος έκανε τρεις γάμους στον Ορχομενό, όμως έχασε και τις τρεις γυναίκες του. Από τη δεύτερη γυναίκα του απέκτησε δύο κόρες, ενώ από την τρίτη απέκτησε δύο κόρες και δύο γιους, τη Βασιλική, τη Θωμαή, τον Ιωάννη και τον Ευάγγελο. Η βιογραφούμενη είναι απόγονος του γάμου του Ευστάθιου Μπέγου με την τρίτη γυναίκα του, Καλομοίρα, η οποία ήταν 35 χρόνια νεότερή του. Η Ευσταθία δεν γνώρισε τον παππού της, καθώς όταν εκείνη γεννήθηκε, ο παππούς είχε ήδη πεθάνει. Ο παππούς της ήταν αγρότης και νοικοκύρης. Το σπίτι τους ήταν το μοναδικό που είχε πηγάδι. Χόμπι του ήταν το ψάρεμα και συνήθιζε να μοιράζει την ψαριά του στους συγχωριανούς, καθώς ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος.

Η γιαγιά της, Καλομοίρα Αντωνίου, καταγόταν από την Αλίαρτο και ήταν μια δυναμική γυναίκα, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Τα παιδιά της τη θυμούνται περισσότερο, γιατί ο πατέρας τους, ο παππούς Ευστάθιος, ήταν μεγάλος σε ηλικία, συχνά άρρωστος και αργότερα κατάκοιτος.

Ο πατέρας της βιογραφούμενης, Ευάγγελος Μπέγος, γεννήθηκε το 1934. Ήταν αγρότης και είχε δικά του χωράφια. Είχε πρόγραμμα στη ζωή του και εξασφάλιζε πάντα από πριν τα προς το ζην. Καλλιεργούσε βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι, μπάμιες και ντομάτες. Παντρεύτηκε σε ηλικία 23 ετών τη Νικολίτσα Σπανού. Η Νικολίτσα γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Παύλος της Βοιωτίας. Ο Παύλος Βοιωτίας πρωτοκατοικήθηκε τον 17ο αιώνα και πήρε το όνομά του από το όνομα κτηνοτρόφου που διατηρούσε χάνι ή απλά είχε την καλύβα του στην περιοχή. Η Νικολίτσα ήταν μια δυναμική γυναίκα, με έντονη προσωπικότητα. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες, τη βιογραφούμενη Ευσταθία και την Αγγελική, οι οποίες έχουν 7 χρόνια διαφορά μεταξύ τους.

Η Ευσταθία Μπέγου Μαργαρίτη γεννήθηκε στον Ορχομενό στις 19 Ιουνίου 1957. Από μικρή ηλικία βοηθούσε στις αγροτικές εργασίες της οικογένειας. Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της, σε ηλικία 14 ετών, έφτιαχνε λούτρινα σκυλάκια σαλονιού και τα πουλούσε προς 500 δραχμές το ένα.

Το επιχειρηματικό μυαλό της άρχισε να διαφαίνεται από μικρή ηλικία, όταν σε μια εποχή ξηρασίας όπου οι αγρότες του χωριού ήταν απελπισμένοι και δεν ήξεραν τι να κάνουν, εκείνη πρότεινε να μεταφέρουν νερό με βυτιοφόρο στα χωράφια τους, κάτι πολύ απλό, αλλά τόσο ουσιαστικό για εκείνη την εποχή.

Ήρθε στην Αθήνα το 1974, γιατί την πίεζαν οι γονείς της να παντρευτεί έναν πλούσιο αγρότη, σε πολύ μικρή ηλικία, αλλά εκείνη δεν ήθελε, οπότε έφυγε από το χωριό, με αφορμή τη συνέχιση των σπουδών της. Ένιωθε πως το χωριό την περιόριζε. Σε ηλικία 14 ετών ήρθε στην Αθήνα, προκειμένου να μαθητεύσει στο εξατάξιο Γυμνάσιο και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Δέλτα, στο Τμήμα Αεροπορικών Επιχειρήσεων. Με πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στα ΤΕΙ του Αιγάλεω, πρώην ΚΑΤΕΕ (Κέντρα Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), στο Οικονομικό Τμήμα.

Η βιογραφούμενη θυμάται με αγάπη το χωριό της, που πάντα έσφυζε από ζωή και φημιζόταν για τη φιλοξενία του. Μεγάλωσε σε μια υγιή οικογένεια, με αρχές και παραδόσεις. Στην περίοδο των καλλιεργειών, φιλοξενούσαν στο σπίτι τους κοπέλες από χωριά άλλων επαρχιών, κυρίως της Θεσσαλίας, οι οποίες έρχονταν για αγροτική εργασία. Δεν υπήρχε ταξική διαφορά και οι γονείς της προστάτευαν αυτές τις κοπέλες.

Η Ευσταθία γνώρισε στην Αθήνα τον σύζυγό της, Δημοσθένη Μαργαρίτη, ο οποίος γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο. Καταγόταν από αστική οικογένεια και ο πατέρας του είχε τυπογραφείο και βιβλιοπωλείο. Το βιβλιοπωλείο αυτό συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα από έναν εγγονό. Ο Δημοσθένης Μαργαρίτης σπούδασε Νομικά-Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε Ανώτερο Στέλεχος στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εργασίας, στον Τομέα της Δημόσιας Κοινωνικής Πρόνοιας. Αποχώρησε με τον βαθμό του Διευθυντή από υπηρεσία Προστασίας παιδιών με κοινωνικά προβλήματα και με αρμοδιότητα σε θέματα υιοθεσιών και αναδόχων οικογενειών. Το ζευγάρι από τον γάμο του απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη που γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1981 και τον Ευάγγελο, γεννημένο στις 7 Μαΐου 1984.

Η Ευσταθία, αφού τελείωσε τις σπουδές της, εργάστηκε αρχικά σε Φαρμακευτική Εταιρεία ως εκκαθαριστής (λογίστρια) και μετά από λίγα χρόνια ξεκίνησε τη δική της δραστηριότητα στον χώρο, με την επιχείρηση που διατηρεί μέχρι σήμερα. Αρχικά, η εταιρεία αυτή αντιπροσώπευε φαρμακευτικά προϊόντα ξένων εταιρειών, σήμερα όμως λειτουργεί και δραστηριοποιείται με αμιγώς ελληνικά πρωτότυπα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, δίνοντας στην εταιρεία την εταιρική της ταυτότητα ως «η εταιρεία με τα γαστρεντερολογικά προϊόντα», που είναι ευρέως γνωστά στον τομέα της υγείας και τον φαρμακευτικό χώρο.

Η βιογραφούμενη είχε τη διεύθυνση της εταιρείας και έμαθε στους γιους της να δουλεύουν από πολύ μικρή ηλικία στην επιχείρηση. Τα παιδιά ασχολούνται, στηρίζουν και θαυμάζουν τη μητέρα τους, η οποία παρά την έντονη και αδιάκοπη εργασία της, δεν παραμέλησε ποτέ τα παιδιά της. Τα μεγάλωσε με αρχές και ιδανικά.

Ο Παναγιώτης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (UEL) και συνέχισε λαμβάνοντας τους μεταπτυχιακούς τίτλους MSc Sports Management στο Πανεπιστήμιο του Sheffield Hallam, MSc in Information Technology (IT) στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και Professional Diploma in Digital Marketing στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Ο Ευάγγελος είναι κάτοχος τίτλων σπουδών Διοίκησης και Οικονομίας. Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Αναλυτή και έχουν μία κόρη. Η Ιουλία είναι επίσης απόφοιτος Διοίκησης Οικονομίας και δραστηριοποιείται και εκείνη στην οικογενειακή επιχείρηση.

Και οι δύο γιοι εργάζονται και στηρίζουν ενεργά την επιχείρηση, δίνοντας νέες ιδέες και προτάσεις. Συνεχίζουν δυναμικά το έργο της μητέρας τους, ενισχύοντας το εμπόριο με καινοτόμα προϊόντα καλύπτοντας, έτσι, τα κενά στην αγορά.