Μενού Κλείσιμο

Μάντζαρης Βασίλειος

Ο Βασίλειος Μάντζαρης, του Θεοδώρου και της Ευγενίας, γεννήθηκε το 1943 στον Πόρο Γρεβενών. Νέος ακόμη δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των έργων οδοποιίας, εργαζόμενος ως βοηθός χειριστή μηχανημάτων. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ζευγολατιό Κορινθίας κι εργάστηκε για ένα διάστημα σε μια τεχνική εταιρεία ως χειριστής σε ερπυστριοφόρα μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄70 ασχολήθηκε με χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές δρόμων) και στη συνέχεια με την κατασκευή υδραγωγείων καθώς και με την κατασκευή και το εμπόριο αρδευτικών συστημάτων. Tο 1991 πρωτοπορεί παράγοντας αμπελόπανο, προσφέροντας σημαντική υπηρεσία στην περιοχή. Την ίδια χρονιά ιδρύει την EUROFILM ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε., που παράγει αγροτικά φιλμ θερμοκηπίων και εδαφοκάλυψης και φιλμ συρρίκνωσης για βιομηχανικές ανάγκες, καθώς και υδρευτικά και αρδευτικά συστήματα. Στη συνέχεια ιδρύει στη Ρουμανία εργοστάσιο παραγωγής αρδευτικών προϊόντων και φιλμ, την EUROPLAST, που ξεκινά να λειτουργεί τον Οκτώβριο 2004, καθώς και την εμπορική εταιρεία ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ INTERNATIONAL.

Ο Βασίλειος Μάντζαρης κατάγεται από τα Γρεβενά. Ο πατέρας του Θεόδωρος καταγόταν από το χωριό Καλλονή Γρεβενών και ήταν γιος ράφτη, επάγγελμα που ακολούθησε και ο ίδιος. Μετακινείτο με μία ραπτομηχανή από χωριό σε χωριό κι έραβε. Από τον γάμο του με τη συμπατριώτισσά του, Ευγενία, απέκτησε πέντε παιδιά, ανάμεσά τους και τον βιογραφούμενο Βασίλειο.

Τόσο ο Θεόδωρος όσο και η Ευγενία προέρχονταν από πολύτεκνες οικογένειες. Αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, λόγω του πολέμου και της Κατοχής, αγωνίστηκαν όμως με πίστη και πείσμα προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Στη διάρκεια του Εμφυλίου ο πατέρας Θεόδωρος σκοτώθηκε σε ηλικία 48 ετών, αφήνοντας την Ευγενία χήρα στα 39 της χρόνια. Μαζί του σκοτώθηκε ο αδελφός του και η νύφη του, αφήνοντας άλλα τέσσερα παιδιά ορφανά. Ο θάνατος ακόμη ενός αδελφού κατέστησε τη μητέρα Ευγενία υπεύθυνη για την κηδεμονία και τη φροντίδα 14 παιδιών.

Εν τω μεταξύ, η μικρή τους περιουσία είχε ήδη λεηλατηθεί από τους Γερμανούς και τους αντάρτες. Η Ευγενία, χωρίς να ξεχωρίζει δικά της παιδιά κι ανίψια της, έστειλε πέντε στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο κι έδωσε ένα σ’ έναν κουνιάδο της για υιοθεσία. Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών, περιστοιχισμένη από τα παιδιά, τα ανίψια και τα εγγόνια της.

Ο Βασίλειος Μάντζαρης, γεννημένος στον Πόρο Γρεβενών το 1943, ήταν μόλις έξι ετών όταν έχασε τον πατέρα του. Πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής του στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο. Σε ηλικία δέκα ετών επέστρεψε στον Πόρο για να τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο, ενώ παράλληλα ασχολιόταν με αγροτικές εργασίες.

Από παιδί ακόμη έδειξε το σπάνιο δημιουργικό του πνεύμα και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Σε ηλικία 11 ετών κατασκεύασε ‒με τη βοήθεια φίλων του‒ ένα λειτουργικό σύστημα ύδρευσης κήπων, μεταφέροντας νερό από το κοντινό ρυάκι. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή κηπευτικών, τα οποία διέθετε στην αγορά.

Στα 14 του χρόνια, η μητέρα του τού ανέθεσε την οικονομική διαχείριση του σπιτιού. Στη συνέχεια ο Βασίλειος πήγε στα Γρεβενά προκειμένου να μάθει και αυτός, όπως και ο πατέρας του, την τέχνη της ραπτικής σε ραφείο. Σύντομα όμως αποφασίζει να αφήσει τη ραπτική και να ασχοληθεί με έργα οδοποιίας. Έτσι στις 2 Δεκεμβρίου 1959 πηγαίνει στους Αγίους Θεοδώρους ως βοηθός χειριστή μηχανημάτων.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Υλικού Πολέμου, ενώ εργαζόταν ως φωτογράφος και ράφτης για να μπορέσει να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Μετά την απόλυσή του από το στρατό, ξεκίνησε να εργάζεται σε μια τεχνική εταιρεία ως χειριστής σε ερπυστριοφόρα μηχανήματα και μετακινήθηκε στο Ζευγολατιό Κορινθίας, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Το 1970 αγοράζει με πολλές δυσκολίες ένα μηχάνημα με υδραυλικό σύστημα και λάστιχα και αναλαμβάνει μόνος του χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές δρόμων). Μετά από τρία χρόνια αγοράζει και δεύτερο μηχάνημα, καλώντας και τον αδελφό του να συνεργαστούν.

Ήδη από το 1972 αναλαμβάνει την εργολαβία και την κατασκευή υδραγωγείων. Στη συνέχεια ασχολείται με την κατασκευή και το εμπόριο αρδευτικών συστημάτων.

Διαισθανόμενος τις ανάγκες του τόπου, κατασκευάζει το 1991 το αμπελόπανο, ένα πρωτοποριακό κάλυμμα για τη σουλτανίνα, προσφέροντας σημαντική υπηρεσία στην περιοχή και τους κατοίκους.

Την ίδια χρονιά προχωρά στην ίδρυση της εταιρίας EUROFILM ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε. στην Κόρινθο. Η επιχείρηση παράγει αγροτικά φιλμ θερμοκηπίων και εδαφοκάλυψης και συρρικνούμενο φιλμ για βιομηχανική χρήση, καθώς και υδρευτικά και αρδευτικά συστήματα.

Συνδυάζοντας μια επιτυχημένη καριέρα με μια καλή προσωπική και οικογενειακή ζωή, ο Βασίλειος Μάντζαρης είναι παντρεμένος από το 1969 με τη Ρεβέκκα Γαλάνη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Θεόδωρο, τον Αντώνη και την Ευγενία.

Ο Θεόδωρος γεννήθηκε το 1970. Σήμερα διοικεί την ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε. από την θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου. Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1972. Σήμερα έχει την Τεχνική Διεύθυνση της επιχείρησης. Η Ευγενία γεννήθηκε το 1976. Απόφοιτη της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, σήμερα βρίσκεται στην Ρουμανία διοικώντας την EUROPLAST.

Από το 1992 και ένα χρόνο από την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου του, o Βασίλειος Μάντζαρης έκανε και τα τρία παιδιά του μετόχους στην επιχείρηση, ώστε να την αισθανθούν ως κάτι δικό τους, να την αγαπήσουν και να αφοσιωθούν σε αυτή. Και πράγματι τα τρία αδέλφια με αγάπη, ομόνοια, ζήλο κι επιμονή, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ανοδική πορεία της επιχείρησης. Με πίστη στους στόχους και τα οράματά τους συνεχίζουν να δημιουργούν και να μελετούν τις εξελίξεις.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, ο Βασίλης Μάντζαρης, αφού παρέδωσε τα ηνία των επιχειρήσεων στα παιδιά του, στράφηκε σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Όταν επισκέφθηκε τη Ρουμανία, εντυπωσιάστηκε από την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων νερού, τα οποία παρέμεναν ανεκμετάλλευτα. Άρχισε λοιπόν να καταστρώνει σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίου, με αντικείμενο τα αρδευτικά συστήματα, αλλά και την παραγωγή φιλμ, στην πόλη Βίλτσια της Ρουμανίας.

Σύντομα έθεσε το σχέδιό του σε εφαρμογή, αγοράζοντας έκταση 10.000 τ.μ., όπου το 2002 κατασκευάστηκε το εργοστάσιο της νέας επιχείρησης ‒με την επωνυμία EUROPLAST‒ που ξεκινά την λειτουργία του τον Οκτώβριο 2004.

Επίσης, ο βιογραφούμενος δημιούργησε την εμπορική εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ INTERNATIONAL, από όπου πωλούνται και διανέμονται στα Βαλκάνια προϊόντα των εταιρειών του και άλλων προϊόντων ύδρευσης. Καλύπτει τις ανάγκες της ρουμανικής αγοράς σε είδη όπως τρακτέρ, σωλήνες, τεχνικές βροχές και καθετί που αφορά τις αγροτικές εργασίες, ώστε να έχουν αύξηση παραγωγής και ποιότητας. Σήμερα, η ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ INTERNATIONAL έχει απορροφηθεί από τη EUROPLAST.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία του οφείλεται πρώτα και πάνω απ’ όλα στην αγάπη του προς το αντικείμενο εργασίας του, αλλά και στη διαρκή αναζήτηση των αναγκών της αγοράς, την παρακολούθηση των εξελίξεων και τη συνέπεια σε όλους τους τομείς.

Είναι ευτυχισμένος και υπερήφανος όχι μόνο για την επαγγελματική του καταξίωση, αλλά και γιατί έχει γύρω του μία οικογένεια ξεχωριστή, από την οποία αντλεί δύναμη ώστε να μπορεί να αισθάνεται νέος και δυνατός και να συνεχίσει να δημιουργεί.

Συμβουλεύει τους νέους ανθρώπους να αφοσιώνονται με αγάπη σε αυτό που κάνουν, να έχουν οράματα και στόχους και να αγωνίζονται με υπομονή, επιμονή, πίστη και πείσμα για την επίτευξή τους.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε.

Η EUROFILM ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε. από το 2000 μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις, σε ιδιόκτητη έκταση 50 στρεμμάτων, επενδύοντας έως και σήμερα σε νέες τεχνολογίες και μηχανολογικό εξοπλισμό, που σήμερα την καθιστούν μια από τις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής φιλμ πολυαιθυλενίου.

Υποστηρίζει την Ελληνική, την Ευρωπαϊκή και τη Βαλκανική αγορά με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας για αγροτική, βιομηχανική και καταναλωτική χρήση. Με 30 χρόνια εμπειρίας και επενδύσεων σε όλους τους τομείς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ευχαριστημένων πελατών της και ηγείται στην αγορά.

Η εξυπηρέτηση είναι ένας τομέας που την κάνει να ξεχωρίζει. Με ειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευμένο δίκτυο πωλήσεων και ιδιόκτητο στόλο οχημάτων παρέχει τη βεβαιότητα στους συνεργάτες της, για ταχύτατη και ασφαλή παραλαβή των παραγγελιών τους.

Ενισχύει την οικολογική συνείδηση με ελαχιστοποίηση περιβαλλοντικών ρύπων και προάγει την κυκλική οικονομία παράγοντας ανακυκλωμένα και ανακυκλούμενα υλικά.

Διαθέτει υπερσύγχρονο Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων και έχει λάβει τις ανώτατες πιστοποιήσεις από Διεθνείς Φορείς ελέγχου ποιότητας.

Διαθέτει ένα μεγάλο πλήθος γραμμών παραγωγής και με ευελιξία και άριστη συνεργασία με τους πελάτες της, καλύπτει σε κάθε περίπτωση όλες τις απαιτούμενες ανάγκες και προδιαγραφές των υλικών.

Η ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε. ακολουθεί πιστά τις αξίες της:

  • Στρατηγικές συνεργασίες
  • Επικεντρώνεται στους πελάτες της
  • Παράγει λύσεις βάσει των αναγκών των πελατών της
  • Προάγει τη διαφάνεια στις συναλλαγές της