Μενού Κλείσιμο

Λυμπερακίδης Ελευθέριος

• Έτος Γεννήσεως: 1970
• Επάγγελμα: Οδοντίατρος
• Τόπος Καταγωγής: Σουφλί, Έβρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Διδυμότειχο, Έβρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ελλάδα

Ο Λυμπερακίδης Ελευθέριος με καταγωγή από τον πατέρα του από το Σουφλί γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σήμερα, ζει στο Διδυμότειχο και ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου, έχοντας ανοίξει στην πόλη του δικό του οδοντιατρείο. Εκτός από την καριέρα του ως οδοντιάτρου έχει δραστηριοποιηθεί και πολιτικά ως Μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πατέρας του υπήρξε κατά το παρελθόν Βουλευτής Έβρου με τη Ν.Δ.

Ο παππούς του βιογραφούμενου από τον πατέρα του, ο Γρηγόρης Λυμπερακίδης, ήταν από το Σουφλί, γιος του Πασχάλη και της Δήμητρας, αδερφός της Ελισάβετ, του Λεωνίδα και του Χρήστου. Παντρεύτηκε την Ανθή Κουτσουρά από την Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε άλλα τέσσερα αδέρφια, τη Δέσποινα, τη Μαγδαληνή, το Χαράλαμπο και την Καλλιόπη. Οι Κουτσουράδες αρχικά πήγαν στην Ξάνθη και μετά ήρθαν στο Σουφλί οι δύο αδερφές, η Ανθή με τη Μαγδαληνή. Η Μαγδαληνή παντρεύτηκε έναν Σουφλιώτη, τον Τσακίρη, που είχε εργοστάσιο μεταξιού. Στο Σουφλί η Ανθή γνωρίστηκε με τον Γρηγόρη και παντρεύτηκαν. Απέκτησαν δύο παιδιά, το Λεωνίδα, πατέρα του βιογραφούμενου και τη Δημητρούλα. Η Δημητρούλα έγινε δασκάλα, παντρεύτηκε τον Απόστολο Δίπλα, αστυνομικό από τα Τρίκαλα και απέκτησαν δύο κόρες, την Ανθή, που είναι αρχαιολόγος και ζει στην Αθήνα και τη Βασιλική, που είναι παιδίατρος, ζει στην Αλεξανδρούπολη, παντρεμένη με τον γιατρό Δημήτρη Καραβασίλη και έχουν τέσσερα παιδιά. Ο παππούς Γρηγόρης ήταν πολύ καλός υποδηματοποιός και η γιαγιά Ανθή ήξερε γράμματα, αλλά πέθανε πολύ νέα.

Ο παππούς του βιογραφούμενου από τη μητέρα του, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ήταν πρόσφυγας από τη Σινώπη, γιος του Παντελή και της Κυριακής. Είχε άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο και τη Μαριάνθη. Παντρεύτηκε την Ευαγγελία Μυρόβαλη από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κόρη του Σωτήρη, που ήταν γεωργός και της Παρασκευής. Η Ευαγγελία είχε άλλα πέντε αδέρφια, τη Μαρίκα, την Ελένη, τη Μαργαρίτα, τον Χρήστο και τον Γιώργο. Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης ήταν πολύ ευκατάστατος, είχε άμαξα με δύο άλογα. Επίσης, ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και αργυροχρυσοχοείου στη Σινώπη. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, έγινε μπογιατζής.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, ο Λεωνίδας Λυμπερακίδης, γεννήθηκε το 1945 στο Σουφλί. Τελείωσε σχολείο στο Σουφλί, δημοτικό και εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Έπειτα, έγινε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Προσθετική. Πήγε στρατό και μετά άνοιξε οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη το 1975 για έναν μόνο χρόνο. Το Νοέμβριο του 1975 ήρθαν οικογενειακώς στο Διδυμότειχο, όπου άνοιξε οδοντιατρείο. Στο μεταξύ παντρεύτηκε την Κυριακή Κωνσταντινίδη, η οποία γεννήθηκε το 1948, πήγε σχολείο στη Θεσσαλονίκη και το 1966 τελείωσε το Λύκειο. Το 1970 η Κυριακή γέννησε τα δίδυμα, τον Λευτέρη και τον Γρηγόρη και το 1975 γέννησε την Ανθή. Ο Γρηγόρης είναι χειρουργός γιατρός και ζει στην Ορεστιάδα, ενώ η Ανθή εργάζεται στο ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης. Ο Λεωνίδας από το 1978 άρχισε να ασχολείται και με την πολιτική. Έγινε Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου για τέσσερις συνεχόμενες φορές από το 1980 έως το 1990 και Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Διδυμοτείχου από τη σύστασή της ως το 1990. Το 1993 εξελέγη Βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία και εκλεγόταν συνεχόμενα ως το 2004. Ήταν επίσης Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004 προσελήφθη ως Διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο βιογραφούμενος είναι δίδυμος αδερφός με τον Γρηγόρη Λυμπερακίδη. Τελείωσε το σχολείο στο Διδυμότειχο. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και έκανε μετεκπαίδευση στη Σουηδία στα εμφυτεύματα. Με τα εμφυτεύματα έχει ασχοληθεί συνολικά τρία χρόνια, παρακολουθώντας σεμινάρια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Υπηρέτησε σαν οδοντίατρος στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Έβρου στο Οδοντιατρικό Τμήμα και το 1998 άνοιξε οδοντιατρείο στο Διδυμότειχο. Το 2003 παντρεύτηκε την Παναγιώτα Καραβασίλη, τεχνολόγο-γεωπόνο στο επάγγελμα με καταγωγή από το χωριό Τριφύλλι. Απέκτησαν δύο κόρες, τη Ζαφειρία-Ανδριάννα (Ρένια), η οποία γεννήθηκε το 2007 και την Κυριακή-Ελεονόρα (Κλέλια), η οποία γεννήθηκε το 2008. Ο βιογραφούμενος επίσης υπήρξε μέλος στις Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, Μ.Α.Κ.Ι (Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση), Ο.Ν.ΝΕ.Δ (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας), Δ.Α.Π (Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία), Ν.Δ.Φ.Κ (Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση) και μέλος της γραμματείας επιμορφωτικών της Δ.Α.Π Θεσσαλονίκης.