Μενού Κλείσιμο

Λουκάς Γεώργιος

O Γεώργιος Λουκάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1963. Είναι Διδάκτορας Στρατιωτικός Ιατρός ειδικευμένος στην Ψυχιατρική. Είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγγραφέων Επιστημονικών Ανακαλύψεων και Εφευρέσεων και βραβεύτηκε από τη Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών με το βραβείο Ρανlον. Ασχολείται με την Ομοιοπαθητική από το 1982.

Οι ρίζες του βιογραφούμενου και από τους δύο γονείς του βρίσκονται στο χωριό Κάτω Γαρούνα της Κέρκυρας.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, από την πλευρά του πατέρα του, ονομαζόταν Νίκος Λουκάς. Παντρεύτηκε με τη Σοφία και το ζευγάρι έζησε στο χωριό, όπου ασχολούνταν με τη γεωργία. Απέκτησαν πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων τον Σπυρίδωνα, πατέρα του βιογραφούμενου. Ο Νίκος Λουκάς διετέλεσε και πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Γαρούνας.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Σπυρίδων Λουκάς, έφυγε από το χωριό και υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία. Παντρεύτηκε με την Ευαγγελία Καπάδοχα και το ζευγάρι έζησε στην πόλη της Κέρκυρας. Απέκτησαν τρία παιδιά: τον βιογραφούμενο Γεώργιο, τη Σοφία και τον Νίκο.

Ο βιογραφούμενος Γεώργιος Λουκάς γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1963 στην Κέρκυρα. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο της Κέρκυρας και στη συνέχεια, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης (1981-1988). Από το 1988 έως το 1989 φοίτησε στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού και από το 1990 έως το 1994 ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική (Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική, Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ, Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Δυτικού Τομέα). Με την ομοιοπαθητική ασχολείται από το 1982. Αρχικά μαθήτευσε δίπλα στον ιατρό Αρίσταρχο Τσαμασλίδη και στη συνέχεια παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του Rajan Sankaran. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βελονισμού του Ιπποκράτειου Κέντρου Βελονισμού και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυτοθεραπείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Φυτοθεραπείας.

Ο Γεώργιος Λουκάς υπηρέτησε ως Διοικητής ΣΤΕΠ Ορεστιάδος (1989-90), Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 492 ΓΣΝ (1995-97), Σύμβουλος Ψυχίατρος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 401 ΓΣΝΑ (1997-98) και Επιμελητής Ψυχιατρικής Κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ (1998-2007).

Ο βιογραφούμενος εκπόνησε διατριβή με τίτλο «Συμβολή εις την μελέτη των μηχανισμών δράσεως των ιαματικών πηγών στη μεταβολή της ψυχικής διάθεσης του ανθρώπου κατά τη λουτροθεραπευτική αγωγή», που κατέθεσε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έλαβε το διδακτορικό πτυχίο. Σε συνεργασία με τον Ιωάννη Ευσταθίου και άλλους φαρμακοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρασκευαστεί πολλά νέα ομοιοπαθητικά φάρμακα, από τα οποία πολλά έχουν μελετηθεί και έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά τους. Ο ίδιος εισήγαγε την ενοποιητική θεωρία της ιδιοσυστασίας, όπου με βάση τη συγκριτική μελέτη της θεωρίας των χρόνιων νόσων της ομοιοπαθητικής, των καθηλώσεων της ψυχανάλυσης, της τυπολογίας του Pavlον, της θεωρίας των χυμών του Ιπποκράτη, των τεσσάρων στοιχείων του Πλάτωνα και του Εμπεδοκλή παρουσιάζεται ένα κοινό θεωρητικό ιατρικό μοντέλο για την ιδιοσυστασία. Έχει επίσης δημιουργήσει μια νέα μέθοδο εφαρμογής της Ομοιοπαθητικής την οποία έχει ονομάσει «Γνωστική Ομοιοπαθητική» και η οποία είναι ένα πάντρεμα ομοιοπαθητικής και ψυχολογίας.

Από το 1995 ο Γεώργιος Λουκάς άρχισε να διδάσκει την ομοιοπαθητική στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας και στην Ουκρανία. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών στη Μόσχα, στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην έδρα της Ομοιοπαθητικής και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου. Έχει διδάξει, επίσης, στην Έδρα Ομοιοπαθητικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Νοβοσιμπίρσκ και έχει συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου. Η θεραπευτική του μέθοδος εφαρμόζεται επίσημα στο νοσοκομείο της Ρωσικής Ακαδημίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει και διδάξει συνεχώς επεκτείνεται με επιτυχία. Μόνο από την Έδρα Ομοιοπαθητικής του Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από χίλιους ιατρούς από Ρωσία και Ευρώπη. Μαθητές του έχουν αρχίσει να το διδάσκουν και να δημιουργούν θεραπευτικά κέντρα και σχολές σε διάφορα κράτη.

Ο Γεώργιος Λουκάς έχει συγγράψει τα παρακάτω βιβλία και αποσπάσματα από το συγγραφικό του έργο έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες:

  • «Ριζώματα, αρχές για μια ενοποίηση των επιστημών του ανθρώπου».
  • «Μελέτη ψυχισμού ομοιοπαθητικών φαρμάκων», τόμος 1ος και 2ος.
  • «Ομοιοπαθητική-μια άλλη Θεραπευτική μέθοδος»
  • «Ναρκωτικά-μάθε και πρόλαβε» (Σε συνεργασία με τη Φ. Τσομπανίδου)
  • «Περιοδικός πίνακας και ομοιοπαθητική», τόμος 1ος.
  • REPERTORY “ORGANON 2001” Κυκλοφορεί στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • “ORGANON MATERIA MEDICA” Κυκλοφορεί στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο Γεώργιος Λουκάς έχει να παρουσιάσει σημαντικό κοινωνικό έργο. Έχει συμβάλλει στον αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, δίνοντας ομιλίες σε σχολεία, στρατιωτικές μονάδες και τηλεοπτικές εκπομπές. Επίσης, έχει υπάρξει πρόεδρος των παρακάτω σωματείων-επιστημονικών εταιρειών:

  • Διεθνής Ιπποκρατική Επιστημονική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής
  • Διεθνής Οργάνωση Ομοιοπα0ητικής Αλληλεγγύης
  • Σύλλογος ενεργειακής συντονιστικής για τη σωματική υγεία και την ψυχική ισορροπία

Ο βιογραφούμενος τον Νοέμβριο του 2000 εκλέχθηκε μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγγραφέων Επιστημονικών Ανακαλύψεων και Εφευρέσεων και βραβεύτηκε από τη Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών με το βραβείο Pavlov (είναι η μεγαλύτερη επιστημονική διάκριση της Ρωσίας) για τον σχεδιασμό και τις κλινικές εφαρμογές των νέων ομοιοπαθητικών φαρμάκων που καλούνται «τριπλά άλατα». Έχει βραβευτεί επίσης από την Ουκρανική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ομοιοπαθητικής στην Ουκρανία.

Ο Γεώργιος Λουκάς παντρεύτηκε με την Αθηνά Τζάτζα και το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά: τον Σπύρο και τον Πέτρο.

Ο βιογραφούμενος θαυμάζει τους ανθρώπους που βοηθάνε στη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης με οποιονδήποτε τρόπο. Θεωρεί ότι ήταν σφάλμα που παραμερίστηκαν τα αρχαία ελληνικά από τη μέση εκπαίδευση, την ίδια ώρα που η ελίτ στο εξωτερικό διδάσκεται αρχαία ελληνικά. Ο ίδιος θέλει να βρει χρόνο για να μελετήσει τα αρχαία ελληνικά και διαφωνεί με την εφαρμογή του μονοτονικού συστήματος στην ελληνική γλώσσα. Έχει μελετήσει και εμπνευστεί από την Ελληνική μυθολογία και τα κείμενα της Ιπποκρατικής σχολής. Επίσης, έχει αρχίσει να ασχολείται με τις ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Καινοτόμος ολοκληρωμένη κατάρτιση στα θεραπευτικά φυτά» (https://businessplants.eu/el/) και θέλει να συντελέσει στην προσπάθεια ανάπτυξης της τεχνογνωσίας για την καλλιέργεια και τις θεραπευτικές εφαρμογές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Γεωργίου Λουκά βρίσκονται στις ιστοσελίδες:

www.medicinbio.com

http://www.georgeloukas.weebly.com

http://www.georgeoloukas.info

http://www.facebook.com/cognitivehomeopathy

https://togethergreece.com/pages/cognitivehomeopathy