Μενού Κλείσιμο

Λιναρδάκης Στέλιος

• Έτος Γεννήσεως: 1965
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: Κρήτη, Ελλάδα
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Στέλιος Λιναρδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Οι γονείς του, Ιωσήφ και Ειρήνη, γεννήθηκαν στην Κρήτη και τη Μυτιλήνη αντίστοιχα. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Mc Gill το 1987.

Ο Στέλιος Λιναρδάκης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, από το 1988, σε διάφορους τομείς, όπως courier, αντιπροσωπείες, οικονομικές υπηρεσίες κλπ. Το 1992 δραστηριοποιείται και στον τομέα της εστίασης στο εξωτερικό. Το 1993 επιστρέφει στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργήσει με τον πατέρα του και τον αδερφό του, Βασίλη, την «Μεταφορική Λιναρδάκη».

Το 1999 είχαν πλέον εισέλθει στις μεταφορικές εταιρείες της οικογένειας και οι δύο αδερφές του βιογραφούμενου, Χριστίνα και Μίνα. Δημιουργούν όλοι μαζί την εταιρεία UNILOG A.E., η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των Third Party Logistics (3PL), με εξειδίκευση στα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το 2002 ο Στέλιος Λιναρδάκης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου, μέσω απόσχισης, την UNILOG A.E ενώ ο πατέρας του με τα αδέρφια του αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τις επτά μεταφορικές εταιρείες. Έως και σήμερα, οι επιχειρήσεις αυτές έχουν συνεχιζόμενη συνεργασία, με αποτέλεσμα την κατάκτηση πολύ σημαντικού μεριδίου στην αγορά.

Στην προσωπική του ζωή, ο βιογραφούμενος απέκτησε μια κόρη, την Αλεξία από τον πρώτο του γάμο. Η Αλεξία είναι σήμερα 23 ετών, έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Sussex και ολοκληρώνει το Master της το 2021 στα Οικονομικά και το Management. Το 2020 απέκτησε ακόμη μία κόρη από τον δεύτερο γάμο του.

Σήμερα, ο Στέλιος Λιναρδάκης συνεχίζει την 20ετή του πορεία στην αγορά των 3PL, με εξειδίκευση στα φαρμακευτικά σκευάσματα. Περαιτέρω αναπτυξιακά πλάνα έχουν αρχίσει να ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2021.• Επωνυμία Εταιρίας: UNILOG A.E.

Η Unilog ΑΕ είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών 3PL, με εξειδίκευση στην φαρμακευτική αγορά. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 με στόχο την δυναμική είσοδο στην παροχή υπηρεσιών υγείας, εφοδιάζοντας άμεσα, ποιοτικά και με συνέπεια τις πολυποίκιλες μονάδες που έχουν ανάγκη το φαρμακευτικό σκεύασμα.
Έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών της, αξιοποιεί την ισχυρή και αποτελεσματική τεχνογνωσία της καθώς και την προηγμένη τεχνολογική υποδομή της για να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Το επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό της είναι πάντα δίπλα στους πελάτες της, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους.
Η Unilog ΑΕ διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φαρμάκων, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής και εντός του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή 3.000 τ.μ. ακόμη, στην ίδια περιοχή.
Στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδιασμού αναπτύσσει συνεχώς πλήθος νέων πρωτοποριακών και καινοτόμων υπηρεσιών, όπως τη δημιουργία τμήματος Κλινικών Μελετών από το 2012 καθώς και τη δημιουργία τμήματος End to End Serialization Service το 2019, όπου βοήθησε πολλές ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες να μη σταματήσουν τις εξαγωγές τους μη μπορώντας να αντέξουν τα υπέρογκα κόστη της νέας υποχρεωτικής διαδικασίας παγκοσμίως και παραμένει η μοναδική 3PL παροχής αυτών των υπηρεσιών στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες σε όλο τον κόσμο.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την καλή φήμη της, την καθιστούν ως τον πιο προτιμητέο πάροχο στον τομέα της.