Μενού Κλείσιμο

Λέστος Ιωσήφ

Ο Ιωσήφ Λέστος, του Νικολάου και της Ευθαλίας, γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος και εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση «Ήφαιστος Λεβητοποιείο Α.Ε.» που ίδρυσε ο πατέρας του εξελίσσοντάς την, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής βιομηχανικών ατμολεβητών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

 Ο παππούς του βιογραφούμενου εκ πατρός, Ιωσήφ Λέστος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως Υπεύθυνος Τεχνικός σε δημόσια έργα, όπως το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Κυβερνείο. Παντρεύτηκε τη Μαρία Ρίζου και απέκτησαν τον Νικόλαο, τη Βέτα, την Ιωάννα, τη Βασιλική και την Ελένη.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Νικόλαος Λέστος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάζονταν από μικρή ηλικία, για να συντηρήσει την οικογένειά του. Ξεκίνησε τη δική του δουλειά κατασκευάζοντας λέβητες, με την επωνυμία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΛΕΣΤΟΣ». Άνθρωπος ειλικρινής, αυταρχικός και έντιμος, παντρεύτηκε την Ευθαλία Αξέτη του Αντωνίου, με καταγωγή από τη Νάουσα και απέκτησαν τον Ιωσήφ και τη Μαρία.

Ο βιογραφούμενος γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος. Υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και στη συνέχεια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, την οποία και επέκτεινε σταθερά στην τωρινή της θέση ως τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής βιομηχανικών ατμολεβητών στην Ελλάδα. Η επιχείρηση φέρει πλέον την επωνυμία «Ήφαιστος Λεβητοποιείο Α.Ε.» και κατασκευάζει βιομηχανικούς ατμολέβητες, ατμογεννήτριες, πιεστικά δοχεία, δεξαμενές, εναλλάκτες θερμότητας, ηλιακά θερμοδοχεία και άλλες μηχανολογικές κατασκευές. Επίσης, ο Ιωσήφ Λέστος είναι ο μοναδικός Έλληνας κατασκευαστής κυματοειδούς μορφής φλογοσωληνών τύπου FOX, MORISSON, DEEP CORRUG, FLUES. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της «Ήφαιστος» βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου.

Στην προσωπική του ζωή, ο βιογραφούμενος παντρεύτηκε το 1969 την Ασπασία Σαμιώτου με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και απέκτησαν τον Νικόλαο, τον Συμεών και την Ευθαλία. Ο Νικόλαος γεννήθηκε το 1970 και είναι πτυχιούχος Μαθηματικός-Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο Συμεών γεννήθηκε το 1973 και είναι πτυχιούχος Μαθηματικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανολογία, ενώ η Ευθαλία γεννήθηκε το 1981 και είναι Αρχιτέκτων-Μηχανικός.