Μενού Κλείσιμο

Κουτσόγιωργας Νικόλαος

Ο Νικόλαος Κουτσόγιωργας γεννήθηκε το 1946 και είναι συνταξιούχος νομικός.

 

Γεννήθηκε στις Καρυές Λακωνίας το 1946. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στην Πολεμική Αεροπορία ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός, μετέβη με υποτροφία στις Η.Π.Α. όπου σπούδασε Χημεία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Νομικά, με ειδίκευση το Ναυτιλιακό Δίκαιο.

Εξάσκησε το επάγγελμα του Δικηγόρου στη Νέα Υόρκη για δύο χρόνια σε διακεκριμένο Νομικό Γραφείο. Κατά παράκληση μεγάλης ναυτιλιακής επιχείρησης ήλθε στην Ελλάδα το 1978, όπου και διετέλεσε Προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της εταιρείας μέχρι το 1980.

Έκτοτε διατηρεί γραφείο παροχής υπηρεσιών στους τομείς του Ναυτιλιακού και Επιχειρησιακού Δικαίου.

Το 1982 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της διαδικασίας περισυλλογής καταλοίπων πετρελαίου στον Πειραιά, σύμφωνα με τις οδηγίες του MARPOL 1 Ηνωμένων Εθνών και διετέλεσε από καιρό εις καιρό στέλεχος και μέτοχος μεγάλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Κατόπιν επιτακτικής αιτήσεως κάποιων λεωφορειούχων και κάποιας μετοχικής σχέσης που είχαν οι γονείς του με τα ΚΤΕΛ, διετέλεσε Πρόεδρος στην ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας και ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε., με έργα όπως κατασκευή σταθμών Ευρωπαϊκού επιπέδου, μεταρρυθμίσεις επιχειρηματικού επιπέδου και ενεργή συμμετοχή στις νομοθετικές επιτροπές ψήφισης των νόμων 2963/2001 και 3920/2012.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Σιώκου και έχει δύο γιους, τον Χαράλαμπο και τον Δημήτρη, στελέχη σήμερα στον τομέα της πληροφορικής και είναι παππούς δύο εγγονών, 9 ετών και 7 ετών.

Έχει αναδειχθεί ως ένας εκ των επιφανών ανδρών το έτος 2007 του Οικουμενικού Ελληνισμού και είναι Αντιπρόεδρος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συμμετέχοντες τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Πολυτεχνείου Αθηνών και ΤΕΙ Πελοποννήσου καθώς και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον οποίον τυγχάνει και άμισθος σύμβουλος επί θεμάτων Μεταφορών.