Μενού Κλείσιμο

Κουμπούρας Χρήστος

 

Ο Χρήστος Κουμπούρας γεννήθηκε στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών, πρώην Δήμου Νέσσωνος, από Σαρακατσάνους γονείς, τον Λεωνίδα Κουμπούρα και την Αγορή Ζαϊρέ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Χρήστος σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1970, επέστρεψε στη Λάρισα, έκανε τη δικηγορική του άσκηση και άνοιξε το δικό του δικηγορικό γραφείο. Το 1975 παντρεύτηκε την επίσης Σαρακατσάνα Αικατερίνη Νανά. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Λεωνίδα και τον Στέφανο, οι οποίοι ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα τους έγιναν Δικηγόροι. Ο Χρήστος, έδειξε ενδιαφέρον και για τα κοινά, λαμβάνοντας τη θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου, του Αντινομάρχη Λάρισας και του Δημάρχου στον πρώην Δήμο Νέσσωνος. Σήμερα είναι συνταξιούχος δικηγόρος στη Λάρισα.

Ο βιογραφούμενος Χρήστος Κουμπούρας γεννήθηκε στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών, πρώην Δήμου Νέσσωνος, με γονείς το Λεωνίδα Κουμπούρα και την Αγορή Ζαϊρέ, οι οποίοι ήταν Σαρακατσάνοι. Ο πατέρας του Χρήστου, Λεωνίδας, γεννήθηκε στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι Τρικάλων το 1884 και ακολουθώντας την παράδοση των Σαρακατσάνων, ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία. Γνωρίστηκε με την Αγορή Ζαϊρέ, που είχε γεννηθεί το 1900 στα Βρυσιά Φαρσάλων και την παντρεύτηκε. Από τον γάμο τους προέκυψαν οκτώ παιδιά, ένα εκ των οποίων σκοτώθηκε από νάρκη κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, το 1947.

Ο Χρήστος Κουμπούρας πήρε το απολυτήριο του οκτατάξιου Γυμνασίου στο Συκούριο του πρώην Δήμου Νέσσωνος, πλέον Δήμου Τεμπών, και εισήχθη με εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Το 1966, είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές του και είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στους Καταδρομείς, όταν αποφάσισε να στραφεί στο νομικό κλάδο. Κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και έλαβε το πτυχίο του το 1970. Η δικηγορική του άσκηση έγινε στη Λάρισα και ακολούθησε η δημιουργία του δικού του δικηγορικού γραφείου.

Ο Χρήστος παντρεύτηκε το 1975 την Αικατερίνη Νανά, η οποία επίσης έχει καταγωγή από Σαρακατσάνους. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Λεωνίδα και τον Στέφανο. Ο Λεωνίδας, γεννήθηκε το 1978 και ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, σπουδάζοντας στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, στον τομέα του Ποινικού Δικαίου. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Λεωνίδας άνοιξε το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα και ύστερα από γάμο έχει αποκτήσει μία κόρη, την Κατερίνα, έντεκα ετών σήμερα, και ένα γιο, τον Χρήστο, οχτώ ετών.

Ο δεύτερος γιος του Χρήστου, ο Στέφανος Κουμπούρας, γεννήθηκε το 1981 και όπως ο αδελφός του και ο πατέρας του, σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας στο Εμπορικό Δίκαιο. Με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, τον Νοέμβριο του 2012, ξεκίνησε να εργάζεται σε δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα.

Ο Χρήστος Κουμπούρας, είναι ένας σημαντικός επιστήμονας που ενδιαφέρθηκε από νωρίς για τα κοινά. Υπήρξε επί δεκατέσσερα έτη Νομαρχιακός Σύμβουλος, εκ των οποίων τα τέσσερα Αντινομάρχης Λάρισας. Επιπλέον από το 1999 ως το 2002 διατέλεσε Δήμαρχος του πρώην Δήμου Νέσσωνος και δημοτικός σύμβουλος μέχρι το 2011. Παράλληλα, ασκούσε μάχιμη δικηγορία, ασχολούμενος επί σειρά ετών με το ποινικό, αστικό και εμπορικό Δίκαιο. Υπήρξε νομικός Σύμβουλος με πάγια αντιμισθία στην Ιονική Τράπεζα και στην Alpha Bank για συνολικά δεκαεννέα έτη. Από το 2015 είναι συνταξιούχος Δικηγόρος, συνεχίζει να ενδιαφέρεται δε για το καλό του τόπου του.