Μενού Κλείσιμο

Κοτιώνης Θεόδωρος

 

Ο Θεόδωρος Κοτιώνης γεννήθηκε το 1948 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον κέρδισε ο χώρος της διαφήμισης και είναι ένας από τους ιδρυτές της κορυφαίας διαφημιστικής εταιρείας στην Ελλάδα, Bold Ogilvy.

 

Ο Θεόδωρος Κοτιώνης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1948. Οι ρίζες της οικογένειας Κοτιώνη ξεκινούν από τη Σιάτιστα της Κοζάνης. H οικογένεια, με επτά παιδιά, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί γεννήθηκε ο Γεώργιος Κοτιώνης, πατέρας του Θεόδωρου. Εργάστηκε στην επιχείρηση πετρελαιοειδών του πεθερού του και στη συνέχεια άνοιξε δική του επιχείρηση, την οποία αναγκάστηκε να αφήσει, όπως και την πόλη του, την εποχή του β’ μεγάλου διωγμού (1963-64).

Οι μνήμες από το διωγμό των Ελλήνων στην Πόλη είναι έντονα χαραγμένες στη μνήμη του Θεόδωρου. Θυμάται το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955, τον αγριεμένο όχλο που προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα του σπιτιού τους, τον κατακόκκινο ουρανό της Πόλης από τις φωτιές που κατάκαιγαν τις εκκλησίες, τον αποχαιρετισμό των συγγενών τους που κατεστραμμένοι εγκατέλειπαν την Πόλη. Η δική του οικογένεια όμως έμεινε στην Πόλη και ο Θεόδωρος συνέχισε τα μαθητικά του χρόνια στη Μεγάλη Του Γένους Σχολή.

Ο Γεώργιος με τη σύζυγό του Στέλλα Τσιτσία και τα δύο τους παιδιά, τον Θεόδωρο και την Ευγενία, ήρθαν στην Αθήνα το 1964. Εδώ η οικογένεια, με σκληρή δουλειά, κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά δημιουργώντας μια μικρή βιοτεχνία ρούχων.

Ο Θεόδωρος Κοτιώνης εισάγεται με εξετάσεις στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοιτά το 1971 και στη συνέχεια παρακολουθεί καλοκαιρινά μαθήματα στο NYU της Νέας Υόρκης.

Η καριέρα του στη διαφήμιση ξεκίνησε το 1972 στην ΑΔΕΛ, μια πρωτοπόρο εταιρεία για την εποχή εκείνη, ένα σχολείο για τον Θεόδωρο. Το 1977 δημιουργούν, μαζί με τον Αντώνη Ραψομανίκη και τον Γιάννη Ευσταθιάδη, τη Bold Ogilvy, την κορυφαία εδώ και τέσσερις δεκαετίες διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα.

Την περίοδο 1999-2003 διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδος, την ΕΔΕΕ. Την περίοδο της θητείας του διευρύνθηκε η ΕΔΕΕ, αναβαθμίστηκε το Φεστιβάλ Δημιουργικότητας με την οργάνωση των Ermis Awards και ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Επικοινωνίας με τη σύμπραξη τεσσάρων Πανεπιστημίων και της ΕΔΕΕ.

Ο Θεόδωρος Κοτιώνης έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Γιώργο και τον Στέλιο. Και οι δύο σπούδασαν Μαθηματικά, με τον Γιώργο να συνεχίζει το έργο του πατέρα του ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Bold Ogilvy και τον Στέλιο να ηγείται της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παραγωγών, την Foss Productions. Η σύζυγος του, Μαρία Βεληβασάκη, είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mindshare, εκ των κορυφαίων εταιρειών media στην Ελλάδα. Έχει τέσσερα εγγόνια, τον Θοδωρή και την Εύα Σοφία από τον Γιώργο και τον Θοδωράκη και την Πηνελόπη από τον Στέλιο.