Μενού Κλείσιμο

Κορδερά Βασιλική

Η Βασιλική Κορδερά είναι μια σύγχρονη επιχειρηματίας, η οποία χαρακτηρίζεται για την πρωτοπόρα συνεισφορά και τις καταγεγραμμένες επιτυχίες στον τομέα της Υγείας και της Ομορφιάς, αλλά και την έντονη κοινωνική δράση της στη Προσφορά στον Συνάνθρωπο. Η ιστορική της αναδρομή καταγράφει 41 χρόνια συνεχούς δημιουργίας, με εφαλτήριο το 1979, οπότε και ιδρύει την Bergmann Kord, την Πρώτη Κλινική Μαλλιών στην Ελλάδα.

 

Με καταγωγή από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας, η Βασιλική Κορδερά γεννήθηκε στον Πειραιά, από το Α΄ Γυμνάσιο του οποίου αποφοίτησε με έπαινο, ενώ στη συνέχεια έφυγε για το Düsseldorf προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Παράλληλα, εργαζόταν στην γερμανική εταιρεία BERGMANN, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μαλλιών για περισσότερα από 140 χρόνια και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη.

Το 1977 αποφοίτησε από την BERGMANN HAΙR ACADEMY της Γερμανίας και εν συνεχεία επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας συγκεντρώσει πολύτιμη εμπειρία, εμβριθείς και εξειδικευμένες γνώσεις.

Το 1979 ιδρύει την Κλινική μαλλιών Bergmann Kord, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της γερμανικής εταιρείας BERGMANN και ξεκινά να προσφέρει επιστημονικές υπηρεσίες στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Βασιλική Κορδερά επενδύοντας στην καινοτομία, το προηγμένο know-how και την τεχνολογία αιχμής, ενσωματώνει πρωτοποριακές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης (μεταμόσχευση μαλλιών, θεραπείες με Laser). Επεκτείνει δυναμικά τα επιστημονικά κέντρα της Bergmann Kord, η οποία σύντομα εξελίσσεται στην κορυφαία Κλινική μαλλιών στην Ελλάδα και σταδιακά σε μία από τις πιο εξειδικευμένες κλινικές αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και αποκατάστασης των μαλλιών παγκοσμίως.

Πλέον, η Bergmann Kord απαριθμεί 6 επιστημονικά κέντρα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και κάθε χρόνο την επισκέπτονται εκατοντάδες ασθενείς από όλο τον κόσμο για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο «οδικός άξονας» της επαγγελματικής της πορείας, συμπυκνώνεται στις παρακάτω τρεις βασικές της αρχές:

1) «Μέτρον Άνθρωπος»

2) Υπεράνω όλων η ποιοτική και ποσοτική ανταπόκριση στις ανάγκες του πελάτη.

3) Η αέναη αναζήτηση της Ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχομένων Υπηρεσιών μέσα από συνεχή επιμόρφωση και συνεργασία ως ισότιμο μέλος, με Κορυφαίους Οργανισμούς και Επαγγελματίες παγκοσμίως.

Η Βασιλική Κορδερά μιλάει άπταιστα Γερμανικά και Γαλλικά. Οι σημαντικότεροι σταθμοί της επαγγελματικής πορείας της, περιγράφονται συνοπτικά ως εξής:

  • 1979: Ιδρύει στη Ελλάδα την κλινική Bergmann Kord, η οποία ξεκινά την λειτουργία της με την υποστήριξη της γερμανικής εταιρείας στη Αθήνα.
  • 1989: Αποκτά νέα ιδιόκτητη κλινική στη Αθήνα.
  • 1994: Δημιουργεί κλινική στη Θεσσαλονίκη.
  • 2001: Αποκτά ιδιόκτητη κλινική στη Ρόδο.
  • 2004: Προχωρά στη δημιουργία της μοναδικής και πρότυπης κλινικής στη Λεωφόρο Κηφισίας 348, στο Χαλάνδρι.

Σημαντικός σταθμός στην επαγγελματική πορεία της Βασιλικής Κορδερά είναι παράλληλα και η δημιουργία των Δερματολογικών Κέντρων Skin Center και των χώρων Ευεξίας και Αναζωογόνησης Kurland Spa, τα οποία έχουν στόχο να προσφέρουν τις πολύτιμες και εξατομικευμένες υπηρεσίες τους στους πλέον απαιτητικούς πελάτες.

O ρόλος της Βασιλικής Κορδερά σε όλα τα παραπάνω είναι ένας και παραμένει καθοριστικός: πρόκειται για μία χαρισματική προσωπικότητα που εμπνέει, κινητοποιεί και ενθαρρύνει τους ανθρώπους της να δημιουργούν, να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό στην καθημερινότητά τους και να έχουν ως βασική προτεραιότητα τον Πελάτη-Άνθρωπο.

Η ίδια, τέλος, θεωρεί ως έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της πορείας της τη συμμετοχή, με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου, στις ανθρωπιστικές δραστηριότητες των «Αθηναΐδων», που αποτελούν τμήμα των “Daughters of Penelope”, του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού οργανισμού των AHEPA και ιδρύθηκαν τον Νοέμβριο του 2014.