Μενού Κλείσιμο

Μπερτσάτος Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Μπερτσάτος του Ιωάννη και της Κωστούλας, γεννήθηκε στο Σκουροχώρι, κοντά στον Πύργο Ηλείας στις 4 Νοεμβρίου 1944. Ήταν μέλος της 5ης γενιάς της οικογένειας, με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ρίζες από την Κεφαλονιά. Παρακολούθησε το Δημοτικό στη γενέτειρά του και το Γυμνάσιο στον Πύργο. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, ενώ παράλληλα δούλευε στις επιχειρήσεις του Ι. Λάτση. Εκεί ξεκίνησε να εργάζεται το 1964 ως κλητήρας και πέρασε από διάφορες θέσεις (λογιστήριο, ταμίας, εμπορικό τμήμα, τμήμα πετρελαίων). Αποχώρησε στις 2 Ιουλίου 1986, ύστερα από 22 χρόνια εργασίας, με το βαθμό του Διευθυντή του Τμήματος Επιθεωρήσεων και Ελέγχου των φορτοεκφορτώσεων αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών προϊόντων των διυλιστηρίων της PETROLA στην Ελευσίνα (νυν διυλιστήρια ΕΛΠΕ-ΒΕΕ).

Το 1983 ίδρυσε την ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. με αντικείμενο αρχικά τις πραγματογνωμοσύνες στον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο εμπορευμάτων. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η εταιρεία προχώρησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων της με τη δημιουργία Φορέα Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα της αγοράς. Ο Κωνσταντίνος Μπερτσάτος παρέμεινε στο τιμόνι της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια της επιτυχημένης πορείας της έως και τις 12 Ιουνίου 2010, όταν έφυγε από τη ζωή ύστερα από διετή μάχη με τον καρκίνο.

Παντρεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 1979 την Ουρανία Κ. Δασκάλου, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, και απέκτησαν μαζί τρεις γιους. Τον Ιωάννη, γεννημένο στις 5 Μαΐου 1980, τον Άγγελο, γεννημένο στις 22 Οκτωβρίου 1981 και τον Κωνσταντίνο, γεννημένο στις 12 Ιουνίου 1990. Ο Ιωάννης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cambridge, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Υποθαλάσσια Ακουστική από το MIT στη Βοστόνη των Η.Π.Α. Ο Άγγελος είναι Οικονομολόγος και Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Warwick, με μεταπτυχιακό στην Οικονομική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο Κωνσταντίνος είναι κι αυτός Μηχανολόγος Μηχανικός, κάτοχος πτυχίου από το Johns Hopkins University στο Μέρυλαντ των Η.Π.Α. Όλοι τους είναι απόφοιτοι της Σχολής Μωραΐτη.

Σήμερα, οι Ιωάννης και Άγγελος ασχολούνται με τις επιχειρήσεις του πατέρα τους συνεχίζοντας το επιχειρηματικό του έργο. Είναι παντρεμένοι με τις Μαγδαλένα Πανταζή, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Μαρία Σαπουνά, Μηχανολόγο Μηχανικό αντίστοιχα, ενώ έχουν από δύο γιους ο καθένας, τους Κωνσταντίνο και Σπύρο και Κωνσταντίνο και Φίλιππο αντίστοιχα. Ο τρίτος γιος, Κωνσταντίνος, πέρα από τις επιχειρήσεις, ασχολείται και με τη διαχείριση της οικογενειακής περιουσίας (σπίτι, κτήμα και αμπέλια-παραγωγή οίνου) στον τόπο καταγωγής του πατέρα τους. Όλοι μαζί παραμένουν αγαπημένοι και ενωμένοι, πιστοί στο Ήθος και τις Αρχές που τους δίδαξε η οικογένειά τους.

ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε.

Η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1983 και είναι η πρώτη αμιγώς Ελληνική, διεθνώς αναγνωρισμένη, εταιρεία Ανεξάρτητων Επιθεωρητών Φορτίων. Ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Ι. Μπερτσάτος, ξεκίνησε την εταιρεία βασιζόμενος στην μεγάλη εμπειρία του στο χώρο των επιθεωρήσεων φορτιών, εμφυσώντας στην κεντρική της δομή τις θεμελιώδεις αρχές της ακεραιότητας, της υπευθυνότητας, της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας. Η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. έχει καταφέρει να ελέγχει σημαντικό μερίδιο της αγοράς στην Ελλάδα, ενώ δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής για σχεδόν σαράντα χρόνια. Προσφέρει ενσωματωμένες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Βελτίωσης Φορτίων σε εταιρίες εμπορίας ενέργειας, διυλιστήρια, πετρελαϊκές εταιρίες και κατασκευαστές πρώτων υλών. Πέραν της δραστηριότητας των επιθεωρήσεων φορτίων, η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. εισήλθε δυναμικά το 1993 στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κλάδο της Πιστοποίησης και του Ελέγχου, διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), πλήρως ανεξάρτητη και με μόνιμο στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Ως Φορέας Πιστοποίησης εκδίδει Πιστοποιητικά που διακρίνονται για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους, σε ένα ευρύτατο φάσμα επιχειρηματικών κλάδων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. είναι από τις πρώτες Ελληνικές επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον EFQM (European Foundation for Quality Management), ενώ παράλληλα είναι μέλος του ASTM (American Society for Testing and Materials), του EI (Energy Institute) και της GAFTA (Grain and Feed Trade Association). Σήμερα η ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε. παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση, στηριζόμενη στα ίδια ισχυρά θεμέλια που έθεσε ο ιδρυτής της, στοχεύοντας με αυτοπεποίθηση στην διατήρηση και ισχυροποίηση της στρατηγικής της θέσης στην αγορά.