Μενού Κλείσιμο

Καραμανώφ Μιχαήλ

Ο Μιχαήλ Καραμανώφ, του Αναστασίου και της Αλίκης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου 1972. Αποφοίτησε από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στο City University CASS Business School του Λονδίνου. Το 1990 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα. Σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στη χρηματιστηριακή εταιρεία «ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ ΑΧΕΠΕΥ». Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Ραχιώτη και έχει έναν γιο, τον Τάσο.

 

Ο παππούς του, Μιχαήλ Καραμανώφ, καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη. Ο βιογραφούμενος Μιχαήλ Καραμανώφ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου 1972. Τελείωσε με άριστα το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια εισήχθη στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και, όταν αποφοίτησε, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά, στο City University CASS Business School του Λονδίνου. Απέκτησε ακόμα όλες τις απαραίτητες επαγγελματικές πιστοποιήσεις, που του χρειάζονταν για την εξάσκηση του επαγγέλματός του, ξεκινώντας από την άδεια του «χρηματιστηριακού εκπροσώπου» και συνεχίζοντας με τις πιστοποιήσεις του «διαχειριστή χαρτοφυλακίων» και του «αναλυτή μετοχών και της αγοράς».

Το 1990 ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα. Έχοντας αρχικά περάσει από τις θέσεις του «Αντικρυστή», του «Χρηματιστηριακού εκπροσώπου» και του «Ειδικού διαπραγματευτή παραγώγων», κατέχει σήμερα τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στη χρηματιστηριακή εταιρεία «ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ ΑΧΕΠΕΥ», μια εκ των αρχαιοτέρων του χώρου. Ακόμα, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντεταλμένος σύμβουλος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Ραχιώτη, με καταγωγή από τη Λαμία. Μαζί της απέκτησε έναν γιο, τον Τάσο, που είναι σήμερα δεκαοχτώ ετών.

Ο Μιχαήλ Καραμανώφ είναι πολύ περήφανος για το προγονικό του παρελθόν και πιστεύει ότι οι Μικρασιάτες, ως γνήσιοι απόγονοι των Ιώνων, είναι άνθρωποι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένοι, που έφεραν στην Ελλάδα, μαζί με τις ιστορίες τους, και σημαντικό πολιτισμό. Αν και κληρονόμησε από αυτούς πολλά εξέχοντα χαρακτηριστικά, όπως την αγάπη για την οικογένεια και το σεβασμό στην πατρίδα, τη θρησκεία και τις παραδοσιακές αξίες του ελληνισμού, δε θα ήθελε να επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του, την Κωνσταντινούπολη, όσο αυτή βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.

Θεωρεί πολύ σημαντική κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που συμβάλλει στη διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων, γιατί θεωρεί ότι εξυφαίνεται σχέδιο αφελληνισμού, αποχριστιανοποίησης και εν τέλει διάλυσης της χώρας μας. Τον ενοχλεί η ξενομανία, που συναντάμε πια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, και η αλλοίωση της ιστορίας μας, καθώς και το γεγονός ότι τα εθνικά μας σύμβολα θεωρούνται εθνικιστικά και όσοι τα υποστηρίζουν, τα σέβονται και τα προστατεύουν κατηγορούνται ως «ακραίοι». Αν και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για τα χρόνια που έρχονται, πιστεύει ότι ο καθένας μας μπορεί να περιορίσει την ήδη υπάρχουσα ζημιά, προστατεύοντας και καλλιεργώντας μέσα στην οικογένειά του τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις αξίες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.