Μενού Κλείσιμο

Καλπακίδης Γεώργιος

Ο Γεώργιος Καλπακίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή του είναι από το Καρς του Πόντου. Σπούδασε Οδοντιατρική στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Από το 2006 λειτουργεί το δικό του οδοντιατρείο στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

 

Οι ρίζες του βιογραφούμενου είναι από το Καρς του Πόντου. Ο παππούς του, Στέφανος Καλπακίδης, ήρθε σε ηλικία 12 ετών από το Καρς με τα υπόλοιπα εννέα αδέρφια του, τα οποία διασκορπίστηκαν σε περιοχές της Μακεδονίας. Ο παππούς του βιογραφούμενου με τους γονείς του εγκαταστάθηκαν στο Δροσάτο του νομού Κιλκίς. Μεγαλώνοντας, άνοιξε παντοπωλείο στο χωριό Παλληκάρι. Έφυγε αντάρτης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο βουνό. Μαζί στο βουνό έφυγε και η γιαγιά του βιογραφούμενου με τα παιδιά, γιατί φοβόταν τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί έκαψαν το παντοπωλείο δύο φορές. Ο παππούς Στέφανος κατέβηκε με την οικογένειά του από το βουνό όταν τελείωσε ο πόλεμος, αλλά μετά, στον Εμφύλιο, εξορίστηκε λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Είχε κατηγορηθεί επίσης αδίκως για φόνο. Αθωώθηκε δικαστικά μετά από τρία δικαστήρια. Ως δηλωμένος αριστερός στο χωριό, είχε αποκτήσει πολλούς εχθρούς, εξ ου και τα τρία δικαστήρια. Επιστρέφοντας από την εξορία, ήρθε στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης και πήρε κάποια από τα παιδιά του μαζί του. Ασχολήθηκε ως μικροπωλητής έως ότου απέκτησε στέγη, για να στεγάσει και την οικογένειά του, που έμενε μέχρι τότε στο Δροσάτο. Αφού αγόρασε οικόπεδο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, έφερε όλη την οικογένεια -είχε συνολικά αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Στην Πολίχνη άνοιξε κατάστημα και ασχολήθηκε με το εμπόριο ψιλικών.

Η γιαγιά του βιογραφούμενου λεγόταν Μαρία Ιωαννίδου. Καταγόταν από την Τιφλίδα και είχε έρθει στην Ελλάδα σε ηλικία 8 ετών. Στην αρχή εγκαταστάθηκε σε χωριό του Κιλκίς. Γνωρίστηκε με τον Στέφανο στην Καλαμαριά. Υπέστη πάρα πολλά με όλες τις περιπέτειες που πέρασε ο σύζυγός της καθώς ήταν μια μητέρα μόνη με τέσσερα παιδιά.

Ο παππούς του βιογραφούμενου από την πλευρά της μητέρας του λεγόταν Γεώργιος Μπουϊντάς. Γεννήθηκε στη Βόρεια Μακεδονία. Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τον διωγμό εγκαταστάθηκε στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ενώ για πολλά χρόνια διατηρούσε ταβέρνα. Με τη σύζυγό του, Μαρία, η οποία καταγόταν από την Ορμύλια, απέκτησε τρεις κόρες.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Δημήτριος Καλπακίδης, γεννήθηκε το 1950 στην Κάτω Τούμπα. Τελείωσε το Γυμνάσιο και ύστερα φοίτησε στη Σχολή Μηχανολόγων του Δημόκριτου. Παντρεύτηκε και δεν ασχολήθηκε τελικά ως Μηχανολόγος, αλλά ανέλαβε το κατάστημα του πατέρα του. Σήμερα είναι Συνταξιούχος. Η μητέρα του βιογραφούμενου, Κυρασσώ Καλπακίδου, γεννήθηκε το 1958 στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Βοηθούσε τον σύζυγό της στο ψιλικατζίδικο. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κορίτσια και έναν γιο. Το πρώτο παιδί της οικογένειας είναι ο βιογραφούμενος, Γεώργιος Καλπακίδης και ύστερα γεννήθηκε η Στεφανία και μετά η Ελένη.

Ο Γεώργιος Καλπακίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Γυμνάσιο και κατόπιν τελείωσε στο Λύκειο Μηχανολογικό Σχέδιο. Πήγε για σπουδές στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, όπου σπούδασε Οδοντιατρική. Το 2000 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον υγειονομικό τομέα.

Από το 2006 λειτουργεί το δικό του οδοντιατρείο στη Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Στην προσωπική του ζωή, ο βιογραφούμενος είναι ελεύθερος.