Μενού Κλείσιμο

Καλαβίτη Άννα Μαρία

Η Άννα Μαρία Καλαβίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία, χώρα στην οποία και οι παππούδες της και οι γονείς της, Giovanni Foglino και Lea Padani, γεννήθηκαν και έζησαν.

Η Άννα Μαρία πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην Ιταλία. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής και μέσης εκπαίδευσης, αναχώρησε για την Ελβετία, όπου σπούδασε και έζησε για μερικά χρόνια στη Γενεύη.

Είναι πτυχιούχος της γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και μετά την αποφοίτησή της ασχολήθηκε με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και συγχρόνως έκανε σπουδές στον Τουριστικό Τομέα.

Στη διάρκεια των σπουδών της στην Ελβετία, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Ιωάννη Καλαβίτη, Έλληνα εξ Αιγύπτου, ο οποίος είχε επαναπατρισθεί.  Μετά το γάμο τους, η Άννα Μαρία τον ακολούθησε στην Ελλάδα.

Ερχόμενη στην Ελλάδα, η Άννα Μαρία άρχισε να εργάζεται στην επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο σύζυγός της, την τότε Ι. Καλαβίτης & Σία ΟΕ, η οποία είχε εξειδικευθεί στον επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό και διέθετε επίσης ερασιτεχνικά μηχανήματα για τον κινηματογράφο.

Τη δεκαετία του 80, μετά την εισαγωγή της τηλεόρασης στην Ελλάδα, η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται και να εξειδικεύεται  στον επαγγελματικό τομέα του κινηματογράφου και εν συνεχεία και της τηλεόρασης μια δεκαετία αργότερα.

Μέχρι σήμερα, η Άννα Μαρία Καλαβίτη παραμένει Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ ΑΕΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, η οποία διαθέτει επαγγελματικό εξοπλισμό για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως αποκλειστικός μεταπωλητής για Ελλάδα και Κύπρο των κυριότερων εταιρειών του κλάδου.  Πάντα προσηλωμένη στην προσωπική επαφή με τους πελάτες και τους προμηθευτές, η Άννα Μαρία άνοιξε το δρόμο στον γιο της Στέφανο, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του Marketing και Management σε Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, εντάχθηκε στον κλάδο όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Η εταιρεία εισάγει και διανέμει εξειδικευμένο εξοπλισμό από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων Ιαπωνία και Αμερική αλλά ως επί το πλείστον από χώρες της Ευρώπης.  Από την ίδρυσή της στη δεκαετία του 80, αντιπροσωπεύει μεγάλους Γερμανικούς, Γαλλικούς, Ισπανικούς και Αγγλικούς Οίκους που κατασκευάζουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για θέατρο, κινηματογράφο, ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Επίσης η εταιρεία, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη και ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της, αναζητώντας πάντα την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπηρεσιών.

Αντέχοντας την οικονομική κρίση που, επί της ουσίας, μηδένισε τις επενδύσεις στον κινηματογραφικό, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κλάδο, το 2020, με τον ερχομό της πανδημίας COVID-19, η Άννα Μαρία αντιμετώπισε και την απώλεια του συζύγου της, Ιωάννη Καλαβίτη.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα, η Άννα Μαρία βρήκε τη δύναμη να αντέξει χάρη στην αγάπη και αφοσίωση του προσωπικού της εταιρείας, των συνεργατών της, το στενό φιλικό περιβάλλον και βεβαίως της οικογένειάς της.

Στον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με το διάβασμα και τη yoga.  Της αρέσει δε, να πηγαίνει κινηματογράφο, θέατρο και σε εκθέσεις ζωγραφικής, να ακούει μουσική και να ταξιδεύει.

Όμως τα τελευταία χρόνια, προτεραιότητα έχουν τα 2 εγγόνια της, που είναι η νέα πηγή της δύναμής της.

Συμβουλεύει τους Έλληνες επιχειρηματίες να έχουν υπομονή, επιμονή, ήθος και εντιμότητα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε

Η I.ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ & Σια ΟΕ ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της το 1968 διαθέτοντας ένα γραφείο κι ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης που προσέφερε  τις πιο γνωστές μάρκες σε φωτογραφικές μηχανές, καθώς και μεγάλη γκάμα παρελκομένων για τη λιανική αγορά.

Μερικά   χρόνια μετά, με την εισαγωγή της τηλεόρασης στην Ελλάδα  διείσδυσε στο χώρο του  κινηματογράφου  και στη δεκαετία  του ‘80 επέλεξε να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε εξοπλισμό που αφορούσε τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες, καλύπτοντας τους τομείς της παραγωγής, της επεξεργασίας και της εκπομπής.

Η εταιρία φρόντισε να συμπεριλάβει στην γκάμα των προϊόντων της ό,τι πιο κορυφαίο υπήρχε σε επαγγελματικό κινηματογραφικό και  τηλεοπτικό εξοπλισμό και εξελίχθηκε  σε μια από τις ηγετικές εταιρίες σε αυτούς τους εξειδικευμένους τομείς.

Το 1989, η  Εταιρία  μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζοντας δυναμικά την ανοδική πορεία της και ενασχολούμενη  ακόμα πιο ενεργά με την  εισαγωγή, πώληση και διακίνηση υψηλής ποιότητας προϊόντων και εξοπλισμού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σήμερα, η ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε  έχει να επιδείξει πολυετή εμπειρία, σε συνδυασμό με προϊόντα  τελευταίας τεχνολογίας, Διαθέτει επίσης  έμπειρο κι εξειδικευμένο προσωπικό κι ένα πολύ καλά οργανωμένο τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης  και υποστήριξης.

Οι υπεύθυνοι των διαφόρων τμημάτων παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις καθώς ενημερώνονται κι εκπαιδεύονται στα εργοστάσια κατασκευής των προϊόντων που αντιπροσωπεύει η εταιρία. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μελετούν και να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε απαίτηση απ’ την πλευρά του πελάτη, τόσο για  επιμέρους συστήματα όσο και για ολοκληρωμένες λύσεις.

Στο πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνονται φορείς από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, εταιρίες παραγωγής και  τηλεοπτικά  στούντιο.

Βασικός στόχος της ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ Α.Ε.Ε είναι :

  • Να προσφέρει προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας.
  • Να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες
  • Να παρέχει οικονομικά αποτελεσματικές λύσεις
  • Να προσφέρει πλήρη υποστήριξη
  • Να παρέχει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές
  • Να αντιμετωπίζει τους πελάτες ως συνεργάτες

Από το 1968 η εταιρία ΚΑΛΑΒΙΤΗΣ ΑΕΕ  επενδύει καθημερινά σε ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, γνωρίζοντας ότι ένας οργανισμός θεμελιωμένος στην ποιότητα αποτελεί συγκριτικό πλαίσιο για το μέλλον.