Ο Στυλιανός Γκλάβας γεννήθηκε στη Ροδίτσα Λαμίας, σπούδασε Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος και το 1993 ίδρυσε τη δική του εταιρεία πληροφορικής. Είναι παντρεμένος από το 1990 με τη Στέλλα Παλάσκα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, που εργάζονται σήμερα στην επιχείρηση.
Ο Στυλιανός Γκλάβας γεννήθηκε το 1965 στη Ροδίτσα Λαμίας, όπου και έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών, με όμορφες κι ανέμελες στιγμές με φίλους κοντά στη φύση, παίζοντας αγαπημένα παιχνίδια της εποχής όπως κυνηγητό, κουτσό, αμπάριζα, κρυφτό, τα μήλα… παιχνίδια που δυστυχώς τα παιδιά των πόλεων μόνο από ακούσματα των γονιών τους μπορεί να γνωρίζουν.
Έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του το εκπληκτικό πέτρινο σχολείο με το μεγάλο προαύλιο, το τεράστιο πεύκο καταμεσής και η αμυγδαλιά στην άκρη της περίφραξης που όταν άνθιζε, άνθιζε και η ψυχή του μικρού τότε μαθητή του Δημοτικού! Δεν ξεχνά τον όμορφο κήπο, που με πρωτοβουλία του δασκάλου είχαν φυτευτεί τριανταφυλλιές γύρω από την αυλή.
Είναι πολλές οι ιστορίες εκείνης της περιόδου που έρχονται στη μνήμη του, όμως η ομορφότερη και η πιο ρομαντική, είναι η γνωριμία του με τη Στέλλα Παλάσκα, με την οποία έγιναν φίλοι στην πρώτη Δημοτικού και αργότερα παντρεύτηκαν και δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια.
Μιλά με υπερηφάνεια για τον πατέρα του, Χρήστο Γκλάβα, ο οποίος ήταν χειριστής μηχανημάτων στη Νομαρχία Λαμίας και είχε ενεργό δράση στα κοινά. Διετέλεσε πρόεδρος του χωριού Ροδίτσα και πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας. Η μητέρα του, Αικατερίνη Γκλάβα, το γένος Καρδάκου, ήταν μοδίστρα και ως κλασική Ελληνίδα μητέρα, κρατούσε τις ισορροπίες στην οικογένεια και τους φρόντιζε όλους με αγάπη και αφοσίωση.
Δυστυχώς σήμερα η Ροδίτσα έχει ενσωματωθεί στον δήμο Λαμιέων, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», χάνοντας την παραδοσιακή ταυτότητα του χωριού, αλλά μένει άσβεστη στη μνήμη του βιογραφούμενου. Αξίζει να γραφτεί και να διασωθεί ότι επί Τουρκοκρατίας η Ροδίτσα ονομαζόταν «Σαραμουσακλή».
Ο Στυλιανός Γκλάβας επισκέπτεται συχνά το χωριό του γιατί εκτός από την αγάπη στον τόπο του, παραμένει στο πατρικό σπίτι η μητέρα του και ο αδερφός του Γιώργος.
Η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής του ήταν η γέννηση των παιδιών του και παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του, γιατί τότε συνειδητοποίησε τη σημασία της λέξης Δημιουργία. Με τη σύζυγό του Στέλλα παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία (23 ετών) το 1990 και 26 ετών είχαν αποκτήσει το πρώτο τους παιδί, τον Χρήστο, 28 ετών σήμερα και μετά από τρία χρόνια την ευτυχία τους συμπλήρωσε ο ερχομός της κόρης τους, Παρασκευής (Βίβιαν), 25 ετών σήμερα. Έχει μεταδώσει την αγάπη για το χωριό και στα παιδιά του, τα οποία όταν βρίσκουν χρόνο το επισκέπτονται, βλέπουν τους φίλους τους και φυσικά δέχονται την απλόχερη αγάπη των γιαγιάδων και για λίγο ζουν κοντά στη φύση μια ζωή τελείως διαφορετική από τη ζωή στην Αθήνα.
Η επαγγελματική πορεία του Στυλιανού Γκλάβα έχει ενδιαφέρον, γιατί πριν ακόμα τελειώσει το Λύκειο, ήθελε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όταν τελείωσε με επιτυχία τις σπουδές του ως Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος, ξεκίνησε την καριέρα του ως προϊστάμενος τεχνικού τμήματος σε μια μεγάλη Ανώνυμη Εταιρεία πληροφορικής και πολύ σύντομα έγινε Διευθυντής και αργότερα Γενικός Διευθυντής.
Το 1993 αποχώρησε και ίδρυσε τη δική του εταιρεία πληροφορικής. Η εποχή της έναρξης ήταν πολύ καλή, διότι υπήρχε ζήτηση σε ανθρώπους με την κατάρτιση του βιογραφούμενου. Το μεγαλύτερο επίτευγμα στον επαγγελματικό τομέα θεωρεί πως είναι το ότι άντεξε στην κρίση και ότι δεν του πέρασε στιγμή από το μυαλό να φύγει από την Ελλάδα, αν και είχε πολύ καλές προοπτικές για καριέρα στο εξωτερικό.
Αποφάσισε να μείνει και να αγωνιστεί στην Ελλάδα, γιατί θεωρεί ότι κάποιος πρέπει να νοιαστεί γι’ αυτόν τον τόπο, να δουλέψει γι’ αυτόν και να προσπαθεί συνεχώς να τον κάνει καλύτερο, αφήνοντας κληρονομιά ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές. Αισθάνεται περηφάνια που είναι Έλληνας και θυμό για όλους όσους δεν προσπάθησαν να κάνουν κάτι για την Ελλάδα.
Πολύτιμοι βοηθοί και αυριανοί συνεχιστές είναι τα παιδιά του, Χρήστος και Βίβιαν, που από την αρχή της κρίσης δεν το έβαλαν κάτω και ετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν τις πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο Χρήστος είναι πτυχιούχος μηχανικός πληροφορικής του University of East London με πιστοποιήσεις Cisco, Checkpoint και Microsoft. Η Βίβιαν είναι πτυχιούχος BA of Arts, Marketing, Advertising, Communication & PR του London Metropolitan University, με μεταπτυχιακό MSc Business Phycology από το University of East London.
Παρακολουθώντας την τάση της αγοράς στο εξωτερικό είδαν ότι το μέλλον βρίσκεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας γιατί αν χαθεί το τραίνο μένει κανείς τεχνολογικά στον «Μεσαίωνα». Επένδυσαν λοιπόν σε τεχνογνωσία και προϊόντα τεχνολογίας.
Το αντικείμενο της εργασίας του Στυλιανού Γκλάβα και των παιδιών του έχει να κάνει με πληροφορική, καινοτόμα προϊόντα και υψηλή τεχνολογία. Προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού, network security, network installation, network support και virtualization. Έτσι, η εταιρεία τους βρίσκεται πίσω από κάθε τεχνολογικό βήμα που θέλει να κάνει κάποιος Οργανισμός, για να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να είναι ανταγωνιστικός.
Ο βασικός τους πυλώνας ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας τους με καινοτόμες εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες είναι ηγέτες σε παγκόσμιο τεχνολογικό επίπεδο. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες απέκτησαν τεχνογνωσία και εξειδίκευση πολύ υψηλού επιπέδου. Όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία βρήκαν τον τρόπο να τη μεταφέρουν στους πελάτες τους και αισθάνονται πολύ περήφανοι που βοήθησαν την Ελληνική επιχείρηση, στην Ελλάδα της κρίσης, να απολαύσει όλα τα πλεονεκτήματα των παγκόσμιων τεχνολογικών εξελίξεων.
Ο βιογραφούμενος θεωρεί ότι ο επιχειρηματίας στην Ελλάδα της κρίσης είναι ένας μικρός ήρωας και το «Επιχειρείν» άθλος. Όποιος δεν έχει μπλέξει στα γρανάζια του Δημοσίου δεν μπορεί να καταλάβει -και ειδικά στα χρόνια της κρίσης- με τόσους παράλογους φόρους, εισφορές, προκαταβολές φόρων. Οι επιχειρηματίες ένιωθαν ένα κράτος να τους αντιμετωπίζει σαν εχθρούς, σαν να βάλθηκε να τιμωρήσει όλους αυτούς που πάλεψαν σκληρά να δημιουργήσουν. Αυτούς που ήταν πάντα σωστοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αναφέρει. Επιτυχία και ανταμοιβή των κόπων του θεωρεί την εκτίμηση των πελατών του και τον σεβασμό των ανθρώπων του κλάδου.
Τον στεναχωρεί η αθρόα προσέλευση των μεταναστών και λυπάται τους ανθρώπους που φεύγουν εξαθλιωμένοι από τις πατρίδες τους ψάχνοντας ένα καλύτερο αύριο αλλά νιώθει ότι γίνονται λάθος χειρισμοί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και φοβάται μήπως αλλοιωθεί η δική μας Εθνική ταυτότητα αν δεν υπάρξουν όρια.
Στους επαγγελματικούς του στόχους είναι η επέκταση της εταιρείας και η ελευθερία που δίνει στους άξιους συνεχιστές του, τον Χρήστο Γκλάβα και τη Βίβιαν Γκλάβα, να πάρουν με τον καιρό τα ηνία της επιχείρησης και με την πείρα, τις αρχές και τις αξίες που τους έχει διδάξει, να μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες και να εξελίξουν την εταιρεία πηγαίνοντας την βήματα μπροστά, κάνοντας τον ιδρυτή Στυλιανό Γκλάβα περήφανο, που με τη σύζυγό του Στέλλα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους με ηθική, αξίες και υγιείς πεποιθήσεις.