Μενού Κλείσιμο

Γιαννουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και από το 2002 δραστηριοποιείται στο group εταιρειών της «ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕ », η οποία από το 1977 διανύει μία επιτυχημένη πορεία τόσο στον τομέα του υδραυλικού, μηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και στον χώρο των πλακιδίων, ειδών υγιεινής και κατασκευών. Παράλληλα, η «ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕ» έχει προχωρήσει στην ίδρυση της ΤΕΑΚ ΑΕ (Τεχνική Αναπτυξιακή Κρήτης ΑΕ), η οποία ανέλαβε την κατασκευή του οικισμού ΘΗΣΕΑ, της «ΤΕΧΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της “FELEA GOODS” η οποία εξάγει αγνά προϊόντα της Κρήτης σε όλον τον κόσμο. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει έναν γιο.

 

Ο προπάππους του βιογραφούμενου, Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης, καταγόταν από το Καλό Χωριό Πεδιάδας Ηρακλείου και ήταν ελαιοπαραγωγός.

Το Καλό Χωριό Πεδιάδας βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, σε υψόμετρο 320 μέτρων. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, η αγροτική οικονομία του οποίου βασίζεται σήμερα κυρίως στην παραγωγή ελαιόλαδου και αμπελουργικών προϊόντων. Παλαιότερα, ο οικισμός ονομαζόταν Στραβορίνα και με το όνομα αυτό εμφανίζεται σε απογραφή του 1577, όπου εντοπίζεται και η αρχαιότερη σωζόμενη αναφορά του. Λίγους αιώνες αργότερα, το 1842, ο οικισμός μετονομάστηκε σε Καλό Χωριό, λόγω της θέσης του και της εξαιρετικής θέας που προσφέρει.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης, ήταν Τεχνικός Διευθυντής στο πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου Ηρακλείου, το Creta Maris. Ήταν κλασικός Κρητικός, δυναμικός και φιλόξενος άνθρωπος. Παντρεύτηκε την Κλεάνθη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γεώργιο ‒που ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην περιοχή της Χερσονήσου, είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει δύο παιδιά‒ και τον πατέρα του βιογραφούμενου Δημήτριο. Ο παππούς Κωνσταντίνος απεβίωσε το 1992 και η γιαγιά Κλεάνθη το 2010.

Από την πλευρά της μητέρας του, ο παππούς του λεγόταν Γεώργιος Ασπιρτάκης και καταγόταν από τα Κελιά. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και εμπόρους υδραυλικών ειδών στην Κρήτη. Παντρεύτηκε τη Ροδάνθη και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Δημήτριο, τον Εμμανουήλ και τη μητέρα του βιογραφούμενου Κυριακή. Ο παππούς Γεώργιος έφυγε νέος από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών.

Ο Δημήτριος Γιαννουλάκης γεννήθηκε το 1950 στο Καλό Χωριό Πεδιάδας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή (σημερινό Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Επιστρέφοντας στην Κρήτη, παντρεύτηκε το 1977 την Κυριακή Ασπιρτάκη, η οποία γεννήθηκε το 1952 στο Ηράκλειο.

Μετά τον γάμο τους, ίδρυσαν την εταιρεία «Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕ ». Η εμπορία υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων, εργαλείων και ανταλλακτικών προϊόντων ύδρευσης, άρδευσης, θέρμανσης και κλιματισμού ήταν η πρώτη της δραστηριότητα. Αργότερα, ο Δημήτριος και η Κυριακή έχοντας ήδη ανοίξει το πρώτο τους κατάστημα υδραυλικών ειδών στο Ηράκλειο, αποφάσισαν να μεταφερθούν το 1988 σε μεγαλύτερες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η επιχείρηση εισήλθε δυναμικά και στον χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής και για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η εταιρεία CENTRO CERAMICA SA καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια, ως ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕ πλέον, συνεργαζόμενη με μεγάλες εταιρείες και οίκους του εσωτερικού και του εξωτερικού, τόσο στον τομέα του υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και στον χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής, γνώρισε ανοδική πορεία κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Παράλληλα με την επιτυχημένη επαγγελματική τους πορεία, ο Δημήτριος και η Κυριακή δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια. Έναν χρόνο μετά τον γάμο τους, το 1978, η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τη γέννηση του πρώτου τους γιου, του βιογραφούμενου Κωνσταντίνου. Το 1979 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος τους, ο Γεώργιος. Ο Γεώργιος Γιαννουλάκης σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα ασχολείται με την επιχείρηση, στον τομέα εξαγωγών κρητικών προϊόντων. Είναι παντρεμένος με τη Βικτώρια και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτριο και τον Αλέξανδρο.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο Ηρακλείου. Από τα σχολικά του χρόνια διατηρεί όμορφες αναμνήσεις και φιλικούς δεσμούς μέχρι σήμερα. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2000 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, στην Τρίπολη, την Αθήνα, τα Χανιά και το Ηράκλειο για 20 μήνες. Ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική, όμως η οικογενειακή επιχείρηση τον καλούσε να αναλάβει.

Την εποχή εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη μία ιδέα που γεννήθηκε το 1995 και αφορούσε την κατασκευή ενός πρότυπου ιδιωτικού οικιστικού έργου σε μία έκταση 165 στρεμμάτων, για την κατασκευή 300 και πλέον σπιτιών και πολλών κοινόχρηστων χώρων όπως παραλία, πισίνες, γήπεδα, χώρους πρασίνου, μία μικρή πόλη, ο οικισμός ΘΗΣΕΑΣ.

Το έργο εντάχθηκε σε σχέδιο πόλης και ξεκίνησε η υλοποίηση των αρχικών έργων υποδομής στα τέλη του 1997 και τον Οκτώβριο του 2003 βγήκε επισήμως στην αγορά έχοντας αποπερατώσει τα πρώτα τρία οικοδομικά τετράγωνα. Ο Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης ανέλαβε τη θέση του Υπευθύνου αγορών και προμηθειών του οικισμού. Στη συνέχεια πέρασε στον τομέα των Πωλήσεων και το 2004 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Οικισμού. Όλη η οικογένεια συμμετείχε ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Κωνσταντίνος με τον Γεώργιο αποφάσισαν το 2009, παράλληλα με τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσουν ένα ιταλικό bistro στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, το Tramezzini, το οποίο διατήρησαν έως το 2012.

Το 2009 η «ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕ» προχώρησε στην ίδρυση μίας ακόμη εταιρείας, της «ΤΕΧΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ειδικότερα στην ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών συστημάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας για την παράγωγη και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το 2012 ξεκίνησαν και μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, με την ίδρυση της “FELEA GOODS”. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη εξαγωγική εταιρεία που αντιπροσωπεύει αγνά προϊόντα της Κρήτης, παντρεύοντας την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αποστολή της είναι η σύνδεση της πολιτιστικής με τη γαστρονομική κληρονομιά. Φιλοσοφία της εταιρείας είναι η διατήρηση των αυθεντικών, φυσικών χαρακτηριστικών της πρώτης ύλης από τη συγκομιδή της, στην παραγωγή του προϊόντος έως τη διάθεσή του στον τελικό καταναλωτή. Εξάγει τα προϊόντα της στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα.

Στην προσωπική του ζωή, ο Κωνσταντίνος είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Βασιλάκη του Εμμανουήλ, δικαστικού, προέδρου Εφετών.

Έχει έναν γιο, τον Δημήτριο, ο οποίος αγαπά πολύ τον αθλητισμό.