Μενού Κλείσιμο

Γαζή Θεοδώρα

Η Θεοδώρα Γαζή κατάγεται από το Νυδρί της Λευκάδας, όπου και γεννήθηκε το 1949. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί φαρμακείο στο Περιστέρι. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Παντελιό και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Επισκέπτεται τακτικά το πατρικό της σπίτι στο Νυδρί.

Οι γονείς της βιογραφούμενης γεννήθηκαν στη Λευκάδα. Ο πατέρας της, Φίλιππος, ήταν ευκατάστατος έμπορος και διέθετε σημαντική προσωπική περιουσία. Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και διετέλεσε πρόεδρος στο Νυδρί για 17 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατασκεύασε προβλήτα στο λιμάνι και κατάφερε να φέρει στο χωριό το νερό, μέσα από τους καταρράκτες. Πέθανε ήρεμος σε ηλικία 88 ετών.

Η μητέρα της Θεοδώρας Γαζή λεγόταν Βαρβάρα και ήταν ένας καλοσυνάτος και δραστήριος άνθρωπος, που συμπαραστάθηκε στον άνδρα της στις δυσκολίες της ζωής. Μαζί απέκτησαν, εκτός από την βιογραφούμενη, και άλλα δύο παιδιά: τον Αθανάσιο, ο οποίος είναι γιατρός, και την Καλή, η οποία ασχολείται με τα οικιακά.

Η βιογραφούμενη γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1949 και έμεινε εκεί έως ότου αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε Φαρμακευτική αρχικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, εν συνεχεία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο μεταγράφηκε. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εξάσκησής της, άνοιξε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας και, μετά από πέντε χρόνια, στο Περιστέρι, όπου και εξακολουθεί έως σήμερα να εργάζεται ως φαρμακοποιός. Αν και θα ήθελε να έχει σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στη Λευκάδα, αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γιατί ο άνδρας της, Νικόλαος Παντελιός, είναι αξιωματικός του Δικαστικού Σώματος και η φύση της δουλειάς του δεν του επέτρεπε να εγκατασταθεί στη Λευκάδα. Το 1975 παντρεύτηκε τον σύντροφο της ζωής της και μαζί απέκτησαν τον Αχιλλέα και την Κατερίνα.

Επισκέπτεται τακτικά το χωριό της, το Νυδρί, όπου διατηρεί σπίτι και φροντίζει να αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία της. Απέναντι από το πατρικό της βρίσκεται η Μαδουρή, το νησί στο οποίο γεννήθηκε ο σπουδαίος ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Πρόκειται για ένα όμορφο και καταπράσινο νησάκι, στο οποίο πηγαίνει συχνά.