Μενού Κλείσιμο

Γαλάνης Νικόλαος

Ο Νικόλαος Γαλάνης γεννήθηκε το 1947 στις Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στον τομέα της γεωργίας, ενώ το 1998 ίδρυσε την εταιρεία DELTA GAMMA AGRO ABEE, κύριο αντικείμενο της οποίας είναι η εισαγωγή και εμπορία γεωργικών εφοδίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών της σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Οι ρίζες της οικογένειας Γαλάνη προέρχονται από το χωριό Σκληρό, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και αργότερα εγκαταστάθηκαν στο χωριό Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας του Νομού Ηλείας.

Ο παππούς του βιογραφούμενου, Αθανάσιος Γαλάνης, γεννήθηκε το 1864 στο χωριό Σκληρό. Δεν έτυχε ιδιαίτερης μόρφωσης και εργαζόταν ως αγρότης. Το 1912-1913 υπηρέτησε την πατρίδα του πολεμώντας στους Βαλκανικούς Πολέμους. Γνώρισε και παντρεύτηκε την Αγγελική Κουτσοπούλου, η οποία καταγόταν από το χωριό Φανάρι Ολυμπίας. Από τον γάμο τους απέκτησαν πέντε αγόρια και δύο κορίτσια. Εγκαταστάθηκαν στο χωριό Αμυγδαλιές και έζησαν την υπόλοιπη ζωή τους εκεί.

Από την πλευρά της μητέρας του, παππούς του ήταν ο Αθανάσιος Τσάπρας, ο οποίος γεννήθηκε στις Αμυγδαλιές το 1880 και ήταν αγρότης και κτηνοτρόφος. Το όνομά του συνδέεται σήμερα με τον μεγάλο Ελληνοαμερικανό τενίστα Πιτ Σάμπρας, από πιθανούς μετανάστες απογόνους του στην Αμερική. Ο Αθανάσιος πολέμησε στον Μακεδονικό Αγώνα, βιώνοντας την ταλαιπωρία και τις κακουχίες για μεγάλο διάστημα. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Απεβίωσε το 1960 στις Αμυγδαλιές σε ηλικία 80 ετών.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Σπυρίδων Γαλάνης, γεννήθηκε στις Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας το 1901. Πολέμησε το 1922 στον Πόλεμο της Μικράς Ασίας και τραυματίστηκε σοβαρά στα πλευρά, μέρος των οποίων αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθητικό. Εξαιτίας αυτού του συμβάντος, χαρακτηρίστηκε ανάπηρος πολέμου. Ταλαιπωρήθηκε για χρόνια στα νοσοκομεία για την αποκατάστασή του και όταν εξήλθε από αυτά, του δόθηκε από την τότε Κυβέρνηση ένα περίπτερο στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Τότε διέμενε στο Θησείο. Η οικογένειά του τον πίεζε να γυρίσει στο χωριό και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει, επειδή ήταν ο μεγαλύτερος γιος και έπρεπε να παντρέψει τις αδελφές του αλλά και να βοηθήσει τα μικρότερα αδέρφια του.

Γνώρισε τη Χριστίνα Τσάρπρα, παντρεύτηκαν και απέκτησαν έξι παιδιά. Ο Σπυρίδων διετέλεσε Πρόεδρος των Λαϊκών Δικαστηρίων της περιοχής λόγω της τιμιότητάς του και επειδή ήταν ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος. Η οικογένεια συντηρούνταν από την αναπηρική σύνταξή του και από την καλλιέργεια των χωραφιών και των αμπελιών που διέθετε. Ο Σπυρίδων απεβίωσε το 1980, σε ηλικία 78 ετών.

Ο Νικόλαος Γαλάνης γεννήθηκε το 1947 στις Αμυγδαλιές. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας και εισήχθη στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1970. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας στο Πυροβολικό του Στρατού Ξηράς από το 1971 έως το 1973. Εργάστηκε για 11 μήνες με σύμβαση στο Υπουργείο Γεωργίας και έπειτα για έναν χρόνο ως γεωπόνος-οινολόγος σε εταιρεία οινοποιίας.

Αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση αγροτικών εφοδίων, κάνοντας εισαγωγή φαρμάκων, λιπασμάτων και γεωργικών μηχανημάτων από το εξωτερικό. Το 1998 ιδρύθηκε η εταιρεία DELTA GAMMA AGRO με έδρα την Αθήνα και μετατράπηκε σε ΑΒΕΕ το 2000. Η εταιρεία, η οποία έχει ανοδική πορεία από την ίδρυσή της έως σήμερα, στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων παραγωγών και των καλλιεργειών που ευδοκιμούν στη χώρα μας. Στη συνέχιση της διαρκώς ανερχόμενης πορείας της, η DELTA GAMMA AGRO ABEE μπήκε στο χώρο των επαγγελματικών σπόρων από το 2013, με την συνεργασία καταξιωμένων οίκων έρευνας και παραγωγής του εξωτερικού.

Προσωπικός στόχος του Νικόλαου Γαλάνη είναι η ευτυχία και η ευημερία της οικογένειάς του. Ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Αφροδίτη Κωστοπούλου, φιλόλογο με καταγωγή από το Καρπενήσι και απέκτησαν δύο κόρες. Τη Χριστίνα, 42 ετών, ψυχολόγο στο επάγγελμα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Nottingham της Αγγλίας και τη Δήμητρα, 40 ετών, οικονομολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές marketing στο Manchester.

Τον ελεύθερο χρόνο του, ο Νικόλαος τον αφιερώνει στο διάβασμα και στις εκδρομές. Τον χαρακτηρίζει η εργατικότητα και είναι φύσει κοινωνικός άνθρωπος. Για την επίτευξη των στόχων του, επιμένει αρκετά ώστε να τους επιτύχει στον μέγιστο βαθμό.