Μενού Κλείσιμο

Δοκιανός Απόστολος

• Έτος Γεννήσεως: 1971
• Επάγγελμα: Ιδρυτής της εταιρείας “Apex Video Marketing”
• Τόπος Καταγωγής: Σάο Πάολο, Βραζιλία
• Τόπος Διαμονής: Ζυρίχη, Ελβετία

Ο Απόστολος Δοκιανός κατάγεται από την Αθήνα αλλά γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Είναι γιος του Σπυρίδωνα και της Μαρίας Λίζας. Ακολουθώντας τον πατέρα του που ήταν διπλωμάτης έζησε σε πολλές χώρες όταν ήταν μικρός. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στο International Marketing στο Πανεπιστήμιο DePaul στο Σικάγο και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας Master of International Management/Global ΜΒΑ από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο επιχειρήσεων της Αμερικής, Thunderbird School of Global Management. Εργάστηκε στη Ford Motor Company και αργότερα ως ανεξάρτητος σύμβουλος μάρκετινγκ για μία πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και ασχολήθηκε με την απευθείας πώληση και του δικτυακού μάρκετινγκ, όπου δημιούργησε πολυεθνικό δίκτυο διανομής προϊόντων υγιεινής διατροφής σε διάφορες χώρες. Το 2013 ίδρυσε στην Ελβετία τη δική του εταιρεία στο χώρο του βίντεο μάρκετινγκ και της διαφήμισης στο διαδίκτυο, την «Apex Video Marketing», η οποία είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του video marketing και παρέχει τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες στο χώρο του Internet Μarketing.

Παππούς του βιογραφούμενου από την πλευρά του πατέρα του ήταν ο Απόστολος Δοκιανός με καταγωγή από την Αθήνα, οξυγονοκολλητής στο επάγγελμα. Απέκτησε με τη σύζυγό του Στέλλα τρία παιδιά.

Ο πατέρας του βιογραφούμενου, Πρέσβης Σπυρίδων Δοκιανός, γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν το πρώτο παιδί του Απόστολου και της Στέλλας Δοκιανού. Εργάστηκε επί 35 συναπτά έτη στο διπλωματικό σώμα. Απέκτησε με τη Μαρία Λίζα, καθηγήτρια αγγλικών δύο παιδιά. Τον βιογραφούμενο Απόστολο και τον Μιχαήλ Αλέξανδρο.

Ο Μιχαήλ Αλέξανδρος ζει στη Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Ο βιογραφούμενος, Απόστολος Δοκιανός, γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 1971. Ως παιδί ήταν ήσυχος, δημιουργικός και κοινωνικός. Έζησε σε πολλά μέρη του κόσμου ακολουθώντας τον πατέρα του που η δουλειά του στο διπλωματικό σώμα απαιτούσε να αλλάζει τόπους κατοικίας.

Τελείωσε το δημοτικό στο Σικάγο και μετά πήγε στην Αθήνα σε Αμερικάνικη Σχολή. Συνέχισε το σχολείο στις Βρυξέλλες και αποφοίτησε από Αμερικάνικο Λύκειο στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο του International Baccalaureate και χάρη στην επαγγελματική ενασχόληση του πατέρα του έμαθε να μιλάει 7 γλώσσες. Η εμπειρία του στις Βρυξέλλες και η αποφοίτηση του στην Αθήνα ήταν στάδια προετοιμασίας για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν γνώριζε τι και πού θα σπουδάσει εξαιτίας των εκάστοτε υποχρεώσεων του πατέρα του. Έτσι έδωσε εξετάσεις για αμερικάνικα, αγγλικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κι αυτό τον έβαλε σε πρόγραμμα σκληρής εκπαίδευσης με πολύ διάβασμα και εκμάθηση ξένων γλωσσών, όπως ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά.

Πέρασε στο Πανεπιστήμιο DePaul στο Σικάγο αποκτώντας έπειτα από τετραετείς σπουδές γνώσεις Διοίκησης Επιχειρήσεων με έμφαση στο International Marketing και παράλληλα ξένες γλώσσες όπου πήρε ανώτερο πτυχίο εμπορικών γαλλικών. Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν ως μαθητευόμενος σε διαφημιστική εταιρεία του Σικάγο, ενώ για να συμπληρώνει το εισόδημά του εργάστηκε σε  ελληνικό κατάστημα εστίασης. Εκεί έμαθε και ισπανικά αφού οι συνάδελφοί του ήταν και μεξικάνικης καταγωγής.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του πήρε το πτυχίο του BSc in Commerce το 1993 και έκανε την πρακτική του σε μία εταιρεία στο Τέξας όπου εκπαιδεύτηκε για να μπορεί να πουλάει οικολογικά μηχανήματα ψύξεως σε Αμερική και Καναδά.

Τον Ιανουάριο του 1994 παρουσιάστηκε στην Αεροπορία στην Τρίπολη όπου και υπηρέτησε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης. Αντίθετα με την κοινή γνώμη για τα χαμένα χρόνια του στρατού, ο βιογραφούμενος θεωρεί ότι αυτούς τους 21 μήνες της θητείας του αξιοποίησε το χρόνο του. Υπηρέτησε στο υπασπιστήριο του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια με απόσπαση στα γραφεία Αμερικανού Συνταγματάρχη σε γραφείο νατοϊκού συνδέσμου.

Αφού αποστρατεύτηκε και προκειμένου να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές, αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα και να αποκτήσει μία ουσιαστική εργασιακή εμπειρία στο χώρο των ιατρικών πωλήσεων με στόχο να αξιοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε κορυφαίο πανεπιστήμιο επιχειρήσεων της Αμερικής, στο Thunderbird School of Global Management. Εκεί σπούδασε International Brand Management and Marketing και απέκτησε το πτυχίο Master of International Management/Global MBA το 2001.

Η εποχή τότε ήταν αρκετά δύσκολη αφού ήταν χρονιά παγκόσμιας κρίσης. Ο βιογραφούμενος ήταν από τους ελάχιστους φοιτητές της τάξης του που αποφοίτησε με εργασία έτοιμη. Είχε ήδη υπογεγραμμένο συμβόλαιο εργασίας με την Ford Motor Company και έπιασε αμέσως δουλειά στη Γερμανία όπου ήταν υπεύθυνος τακτικής επικοινωνίας στο τμήμα διαφήμισης, αν και δεν γνώριζε παρά ελάχιστα γερμανικά. Εντός εννέα μηνών με εντατικά μαθήματα έφτασαν τα γερμανικά του σε ικανοποιητικό επίπεδο και μπορούσε να ανταπεξέλθει στις εργασιακές απαιτήσεις της εταιρείας. Παράλληλα απέκτησε ισχυρές σχέσεις και φιλίες που αξιοποίησε και χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα επαγγελματικά.

Το 2008 ο Απόστολος Δοκιανός παντρεύτηκε με τη σύντροφο της ζωής του, την Άλις, η οποία είναι ολλανδικής καταγωγής. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Λονδίνο όπου ο βιογραφούμενος είχε μετατεθεί από τη Ford. Η Άλις έχει σπουδάσει ψυχολογία και σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής παγκόσμιας εταιρείας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο βιογραφούμενος το 2009 έκλεισε τη συνεργασία του με τη Ford και έγινε ανεξάρτητος σύμβουλος μάρκετινγκ για μία πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου αντιπροσωπεύοντας κυρίως την Texas Instruments και την Gemalto. Παράλληλα ασχολήθηκε στο χώρο της απευθείας πώλησης και του δικτυακού μάρκετινγκ όπου δημιούργησε πολυεθνικό δίκτυο διανομής προϊόντων υγιεινής διατροφής σε διάφορες χώρες.

Παρ’ όλα αυτά η αγάπη του για το χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας τον ώθησε να μετακομίσει το 2013 στην Ελβετία με τη σύζυγό του και να ιδρύσει τη δική του εταιρεία στο χώρο του βίντεο μάρκετινγκ και της διαφήμισης στο διαδίκτυο. Η τοποθέτηση και η ίδρυση της εταιρείας στην Ελβετία έχει στρατηγικό ρόλο διότι του δίνεται η ευκαιρία να έχει πρόσβαση στις κεντρικές ευρωπαϊκές αγορές. Η ειδικότητά του στο μάρκετινγκ και η γνώση των πολλών ξένων γλωσσών του επιτρέπουν να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στο χώρο προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών εταιρειών σε τοπικό και πολυεθνικό επίπεδο. Η «Apex Video Marketing» είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του video marketing που παρέχει τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες στο χώρο του Internet Μarketing ακολουθώντας συγκεκριμένες αποδεδειγμένες φόρμουλες επιτυχίας. Χρησιμοποιώντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο με την εξειδικευμένη και επιλεγμένη ομάδα του που απαρτίζεται  από ειδήμονες του αντικειμένου τους επιτυγχάνουν ισχυρά αποτελέσματα για τους πελάτες είτε σε πωλήσεις είτε σε ανάπτυξη πελατολογίου είτε σε αναγνώριση φίρμας.

Ένας από τους κύριους πελάτες της εταιρείας του Απόστολου Δοκιανού είναι η AMAG, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αυτοκινήτων του Ομίλου Volkswagen στην Ελβετία. Επίσης υποστηρίζει τους ανεξάρτητους επαγγελματίες που προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γνωστές φίρμες.

Ανάμεσα στις προσδοκίες του βιογραφούμενου για την επιχείρησή του είναι να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εταιρείας βοηθώντας και επιχειρήσεις της παγκόσμιας ελληνικής ομογένειας αναγνωρίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να προσφέρουν πολλά ανά τον κόσμο.

Ο Απόστολος Δοκιανός είναι ένας άνθρωπος που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα και είναι περήφανος που είναι Έλληνας. Είναι λάτρης του ελληνισμού και του αρέσει η ελληνική κουζίνα. Έχει μάθει να αγαπά την Ελλάδα και η σύζυγός του μέσα από τον ίδιο και την οικογένειά του και ταξιδεύουν πολύ συχνά. Επιθυμία τους είναι όταν ολοκληρώσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.