Μενού Κλείσιμο

Δημητρέλιας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Δημητρέλιας είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρείας PET LINE A.E.

Ο Δημήτρης Δημητρέλιας είναι γιος του Ιωάννη Δημητρέλια και της Όλγας Καλτσέτη. Ο πατέρας του καταγόταν από τη Σάμο και υπήρξε μέτοχος και συνιδρυτής δύο εταιρειών: της Ν.Μ. ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. με αντικείμενο το εμπόριο κυνηγετικών και της βιομηχανικής εταιρείας ΔΟΡΚΑΣ Ε.Π.Ε., που μετετράπησαν αργότερα σε ανώνυμες εταιρείες. Ο Δημήτρης Δημητρέλιας ίδρυσε το 1994 την εταιρεία PET LINE A.E, που έχει ως σκοπό την εμπορία ειδών κατοικίδιων ζώων και κτηνιατρικών ειδών.

Ο Δημήτρης Δημητρέλιας αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στη Στουτγάρδη, για να σπουδάσει Οικονομικά. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα φοίτησε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. από το 1981 έως το 1986, ενώ παράλληλα εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Το 1988 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην αεροπορία και έκτοτε εργάζεται στις τρεις εταιρείες του πατέρα του, μετέχοντας μάλιστα και στο Διοικητικό τους Συμβούλιο.

Σήμερα, η Ν.Μ. ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ Α.Ε, η ΔΟΡΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε και η PET LINE Α.E. κατέχουν ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στον τομέα τους, ενώ διαθέτουν θυγατρικές και κάνουν εξαγωγές στην Κύπρο, την Αλβανία και τα Βαλκάνια, απασχολώντας περίπου πενήντα εργαζόμενους, με ετήσιο τζίρο συνολικά περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δημήτρης Δημητρέλιας έχει παντρευτεί τη Μαρίνα Strickland, βρετανικής καταγωγής και απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Ηλιάννα. Τον ελεύθερο χρόνο του κάνει σκι, καταδύσεις και ακούει μουσική. Εργάζεται σκληρά προκειμένου να καθιερωθούν οι εταιρείες που διοικεί στον κόσμο των επιχειρήσεων και να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία τους. Μελετά, τέλος, την προοπτική επέκτασης του αντικειμένου τους στους χώρους των κολυμβητικών και καταδυτικών ειδών και των βρεφικών τροφών.