Μενού Κλείσιμο

Δαρακλής Γιώργος

• Έτος Γεννήσεως: 1972
• Επάγγελμα: Επιχειρηματίας
• Τόπος Καταγωγής: -
• Τόπος Διαμονής: Αθήνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα

Ο Γιώργος Δαρακλής διευθύνει την Π. Δαρακλής ΑΒΕΕ που ίδρυσε ο πατέρας του, Παναγιώτης Δαρακλής, συνεχίζοντας με επιτυχία το όραμά του, πρωτοστατώντας στη βιομηχανική παραγωγή ξύλινων ναυτιλιακών ειδών και ξύλινης συσκευασίας καθώς και στην παραγωγή πλαστικών.

 

Ο Γιώργος Δαρακλής γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, σπούδασε Technology Management στο Oxford Brookes University, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1996. Αμέσως μετά ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση Π. ΔΑΡΑΚΛΗΣ ΑΒΕΕ όπου δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη βιομηχανική παραγωγή ξύλινων ναυτιλιακών ειδών και ξύλινης συσκευασίας καθώς και στην παραγωγή πλαστικών, ως Managing Director.

Το 2006 έγινε η μετεγκατάσταση του εργοστασίου σε ιδιόκτητο χώρο στο ΒΙΠΑ Σχιστού, στο Πέραμα.

Από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την διοίκηση ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Π. ΔΑΡΑΚΛΗΣ ΑΒΕΕ.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, όπως Big 5-Dubai, Ποσειδώνια-Ελλάδα, Europort-Άμστερνταμ, Διεθνή έκθεση-Κύπρος κ.ά.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, τη Βικτώρια-Συμώνη και την Έλενα-Φαίδρα. Ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι ο αθλητισμός, τον οποίο αναζητεί όποτε έχει τη δυνατότητα.

Συμμετέχει  σε διάφορους φορείς και συνδέσμους, ως ακολούθως:

  • Μέλος του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά από το 2002 έως το 2006.
  • Μέλος του ΔΣ του ΒΙΠΑ Σχιστού από το 2011.
  • Μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς από το 2012.
  • Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά από το 2011.
  • Μέλος των φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιώς από το 2011.
  • Μέλος του ΔΣ του Ελληνοουκρανικού Επιμελητηρίου από το 2016.

Η εταιρεία Π. Δαρακλής ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στο τομέα κατασκευής ξυλοκιβωτίων και ξύλινης συσκευασίας που πληρούν τις προϋποθέσεις του Διεθνούς Προτύπου ISPM15 του FAO (απεντομωμένα), κατάλληλα για εξαγωγές.

Παράλληλα με το ξυλουργικό εργοστάσιο, ιδρύθηκε και εργοστάσιο πλαστικών το 1960 και είναι μία από τις πρωτοπόρες βιομηχανίες στον κλάδο κατασκευής προϊόντων από μαλακό PVC στην Ελλάδα.

Βασική επιδίωξη της επιχείρησης είναι η παραγωγή πλαστικών προϊόντων αρίστης ποιότητας.

Το φάσμα των προϊόντων συμπεριλαμβάνει προϊόντα όπως λάστιχα στήριξης και στεγανοποίησης τζαμιών, αλουμινοκατασκευών, για ξύλινες πόρτες, παράθυρα και μεταλλικές πόρτες. Τα λάστιχα για την στήριξη και την στεγανοποίηση τζαμιών είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο EN-12365-1.

Η άριστη τεχνική και η υψηλή ποιότητα παραμένουν οι βασικές αρχές από τότε που πρωτοϊδρύθηκε το εργοστάσιο μέχρι και σήμερα. Πάνω σ’ αυτή τη βάση δρομολογήθηκε η σταδιακή ανάπτυξη της βιομηχανίας στη δεκαετία του 1980, γεγονός που επιτεύχθηκε χάρη στην εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πελάτες μέσα από σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες.

Η βασική επικοινωνιακή πολιτική προς τους πελάτες είναι να τους μεταφέρουν το «πνεύμα» και τις επιδιώξεις της επιχείρησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Π. ΔΑΡΑΚΛΗΣ ΑΒΕΕ δεσμεύεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και την παροχή εξαίρετων υπηρεσιών, με τον ανάλογο σεβασμό τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές εταιρείες. Βασική προτεραιότητα είναι πάντα η εξυπηρέτηση των πελατών. Το άριστα εξειδικευμένο προσωπικό, σε συνδυασμό με την δυνατότητα να παρακολουθούν τις ανάγκες της αγοράς, εγγυώνται ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας.

Στους άμεσους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας Π. Δαρακλής ΑΒΕΕ εντάσσεται η διατήρηση του καλού ονόματος καθώς και η ευρύτερη επέκτασή της στην ξένη αγορά.

Η εταιρεία Π. ΔΑΡΑΚΛΗΣ ΑΒΕΕ διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001 από το 2001 και άλλες πιστοποιήσεις όπως ISPM 15 FAO, EN12365-1. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι ανακυκλώσιμα.