Μενού Κλείσιμο

Χέλμης Μιλτιάδης

Ο Μιλτιάδης Χέλμης γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1956. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα ασχολείται με τη Διεύθυνση της Ξενοδοχειακής Μονάδας «LUCY» στη Χαλκίδα, την οποία έφτιαξε ο παππούς του.

Οι ρίζες του βιογραφούμενου από τη μεριά του πατέρα του είναι από την Αθήνα και από τη μεριά της μητέρας του από τη Λαμία. Ο παππούς του, Επαμεινώνδας Χέλμης, ήταν ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Δυστυχώς ο βιογραφούμενος δεν τον γνώρισε. Η γιαγιά του, Ελισάβετ Καραβουσάνου, ήταν κόρη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης με τις καραμέλες «MEZ».

Ο μητρικός παππούς του βιογραφούμενου, Μιχαήλ Πλατανιώτης, ήταν από τη Λαμία. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αφρική όπου έκανε μεγάλη περιουσία και διέθετε κτήματα. Πήγε στη Χαλκίδα όπου γνώρισε τη σύζυγό του, Βασιλική Χανιά, με καταγωγή από την Κύμη. Την πήρε μαζί του στην Αφρική και πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα λόγω εργασίας. Ο παππούς απεβίωσε το 1956. Η μητέρα του βιογραφούμενου ονομάζεται Λουκία. Προς τιμήν της, ο πατέρας της ονόμασε το ξενοδοχείο που έφτιαξε στη Χαλκίδα «LUCY».

Ο πατέρας του βιογραφούμενου έκλεψε τη σύζυγό του. Μετά ο παππούς τους δέχθηκε στην Αφρική αλλά δυστυχώς ο πατέρας του βιογραφούμενου πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα εκεί. Τότε ο βιογραφούμενος ήταν 6 μηνών και όταν βαφτίστηκε πήρε το όνομα Μιλτιάδης. Ήταν ο μικρότερος από τα δύο αδέρφια του. Όταν ήταν 5 ετών, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, στο Σύνταγμα. Η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε το 1961.

Ο βιογραφούμενος, Μιλτιάδης Χέλμης, γεννήθηκε το 1956 στο Λονδίνο. Παρακολούθησε το Σχολείο του «Ζηρίδη» και κατόπιν σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ασχολήθηκε για δύο χρόνια ως Πολιτικός Μηχανικός. Από το 1983 μέχρι σήμερα ασχολείται με την ξενοδοχειακή μονάδα «LUCY» στη Χαλκίδα. Ο βιογραφούμενος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Ξενοδοχειακής Μονάδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Εύβοιας.